Nasumično

Proleće 2004

Initial D Fourth Stage

A.C.G.T.
24 epizode · TV Completed 頭文字〈イニシャル〉D FOURTH STAGE
8.16

Takumi Fujivara se konačno pridružuje Riousuke-u i Keisuke-u Takahashi radi stvaranja „Projekta D.“ Njihov cilj je dvojak: Riousuke želi da razvije svoju „Teoriju brzih uličnih trka“, dok Keisuke i Takumi imaju za cilj poboljšanje svojih vozačkih veština suočavanjem sa moćnim protivnicima na opasnim putevima. Ideja Projekta D je da izazove timove uličnih trka iz drugih prefektura da poboljšaju svoje rekorde uzbrdo i nizbrdo. Da bi privukao pažnju najboljih trkačkih timova, Rjunosuke kreira namensku veb stranicu za najavu budućih bitaka Projekta D i objavljivanje rezultata tima. Četvrta sezona Inicijalnog D detaljno opisuje poteškoće i uspehe članova Projekta D dok pokušavaju da postanu najbolji tim za ulične trke izvan prefekture Gunma.

Monster

Madhouse
74 epizode · TV Completed モンスター
8.73

Doktor Kenzou Tenma, elitni neurohirurg koji je nedavno veren za ćerku direktora bolnice, na dobrom je putu da se popne u bolničku hijerarhiju. To je dok jedne noći naizgled mali događaj zauvek ne promeni život dr. Tenme. Dok se priprema za operaciju na nekome, nazvao ga je direktor bolnice rekavši mu da prebaci pacijente i umesto toga izvede spasonosnu operaciju mozga na poznatom izvođaču. Njegovi kolege lekari, verenica i direktor bolnice pozdravljaju njegovo postignuće; ali zbog promene, siromašni imigrantski radnik je mrtav, zbog čega je dr Tenma imala grižu savesti. Dakle, kada se dogodi slična situacija, dr Tenma se zaleže i odluči da operiše dečaka Johana Lieberta umesto gradonačelnika grada. Na nesreću, ovaj izbor dovodi do ozbiljnih posljedica za dr. Tenmu – gubitak društvenog statusa kao jednog od njih. Međutim, misterioznom smrću direktora i još dvojice lekara, položaj dr Tenme je vraćen. Bez dokaza koji bi ga osudili, pušten je na slobodu i dalje zauzima mesto direktora bolnice. Devet godina kasnije, kada dr. Tenma spašava život zločinca, njegova prošlost se vraća da ga proganja – još jednom se suoči sa monstrumom kojeg je operisao. Sada mora da krene u potragu za popravakom za pustoš koji je širio onaj koga je spasio.

Samurai Champloo

Manglobe
26 epizode · TV Completed サムライチャンプルー
8.50

Fuu Kasumi je mlada i nespretna konobarica koja dane provodi mirno radeći u maloj čajnici. Odnosno, sve dok slučajno ne prolije piće po jednoj od svojih mušterija! S grupom samuraja koji je sada neprestano uznemiravaju, Fuu očajnički poziva drugog samuraja u trgovini, Mugena, koji ih brzo poražava svojom divljom borbenom tehnikom, koristeći pokrete koji podsjećaju na breakdance. Na nesreću, Mugen odluči izbiti borbu s nevoljnim ronin Jinom, koji vlada preciznijim i tradicionalnijim stilom borbe mačeva, a ovaj se pokazao kao strašan protivnik. Jedini problem je što na kraju uništavaju cijelu trgovinu, kao i slučajno ubijaju sina lokalnog suca.

Za svoj zločin, dvojica samuraja su zarobljeni i postavljeni za pogubljenje. Međutim, spašava ih Fuu, koja dvojac angažira kao svoje tjelohranitelje. Iako se više nema gdje vratiti, bivša konobarica želi pronaći određenog samuraja koji miriše na suncokret i za to traži pomoć sada oslobođenog para. Uprkos tome što u početku nisu odobravali ovu ideju, njih dvoje se na kraju dogovore da pomognu djevojci u njenoj potrazi; tako se trio upušta u avanturu kako bi pronašao ovog misterioznog ratnika – to jest, ako Fuu može spriječiti Mugena i Jina da se međusobno ne ubiju.

Smješten u alternativnom Edo Periodu Japana, Samurai Champloo prati putovanje ove tri ekscentrične osobe u epskoj potrazi punoj akcije, komedije i dinamične borbe mačeva, sve postavljene u ritmu jedinstvenog hip-hop ulivenog soundtracka.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano