Nasumično

Jesen 2022

Akuyaku Reijou nanode Last Boss wo Kattemimashita (I’m the Villainess, So I’m Taming the Final Boss)

Maho Film
12 epizode · Completed 悪役令嬢なのでラスボスを飼ってみました
7.39

Budući da je akutno bolesna, mlada devojka je većinu svog života provela u bolničkoj sobi igrajući igre otome kako bi ispunila svoje vreme. Međutim, ona se jednog dana nađe usred scene iz jedne od ovih igara kao negativka priče, Irene Loren D’Autriche.

Na banketu povodom proslave završetka zimskog roka akademije, prestolonaslednik i Irenin prijatelj iz detinjstva, Sedrik Džin Elmajer, javno poništava veridbu sa Ajren i objavljuje da je zaljubljen u Liliju Rejnvort, protagonistkinju igre. Svesna tragične budućnosti koja je pred njom i rešena da je promeni, mlada devojka odlučuje da osvoji konačnog šefa igre, „Kralja demona“ i Sedrikovog polubrata, Kloda Žana Elmajera, tako što će ga naterati da se umesto toga zaljubi u nju.

Kako vreme ističe, može li Irena uspeti u svojim planovima ili će ostati vezana za nesrećni kraj koji je čeka?

Arknights: Prelude to Dawn

Yostar Pictures
8 epizode · Completed Arknights Animation: Prelude to Dawn, Arknights: Prelude to Dawn, アークナイツ -黎明前奏-
8.05

U zemlji Tera, prirodne katastrofe nepoznatih uzroka neredovno se dešavaju u mnogim oblastima. Stoga je većina ljudi, da bi izbegla te prirodne katastrofe, došla da živi u mobilnim gradovima. Originijum ostavljen na mestu takvih Katastrofa, doveo je do brzog napretka civilizacije zbog njihove ogromne energije. Ali sa sobom je doneo i nešto drugo — neizlečivu bolest zvana Oripatija. Pošto se tela obolelih od Oripatije postepeno kristališu i postaju novi izvor infekcije u trenutku smrti, u mnogim zemljama, Zaraženi su podložni progonu u okviru režima segregacije i prinudnog rada. Oni koje su vlade tlačile počinju da se bune. Rhodes Island je farmaceutska kompanija koja istražuje lek za Oripatiju. Preuzimaju incijaticu i bore se pokušavajući da spase sve ljude od bolesti.

Bleach: Thousand-Year Blood War

Studio Pierrot
52 epizode · TV Hiatus BLEACH 千年血戦篇
9.23

Da li je sve to bila samo slučajnost, ili je bilo neizbežno? Ičigo Kurosaki je stekao moći šinigamija kroz slučajni susret. Kao zamenski šinigami, Ičigo je bio uhvaćen u nemiru Društva duša, mesta gde se okupljaju pokojne duše. Ali uz pomoć svojih prijatelja, Ičigo je savladao svaki izazov da postane još jači.

Kada se novi šinigami i novi neprijatelj pojave u njegovom rodnom gradu Karakuri, Ičigo skače nazad na bojno polje sa svojim Zanpakutom da pomogne onima kojima je potrebna. U međuvremenu, Društvo duša primećuje nagli porast broja šupljina koje se uništavaju u Svetu Živih.

Oni takođe dobijaju odvojene izveštaje o nestanku stanovnika okruga Rukon. Konačno, Seireitei, dom žetelaca duša, je na udaru grupe koja sebe naziva Vandenreich. Predvođeni Ihvachom, ocem svih Kvincija, Vandenrajh objavljuje rat protiv žetelaca duša sa sledećom porukom: „Za pet dana, Društvo duša će biti uništeno od strane Vandenrajha. Istorija i istina koju su Žeteoci duša skrivali hiljadu dugih godina konačno su izneti na videlo. Sve se stvari moraju završiti kada počinje poslednja bitka Ičiga Kurosakija!

Blue Lock

8bit
24 epizode · TV Completed Blue Lock, ブルーロック
8.47

Nakon razmišljanja o trenutnom stanju japanskog fudbala, japanski fudbalski savez odlučuje da angažuje zagonetnog i ekscentričnog trenera Đinpaćija Ega kako bi osvojili Svetsko prvenstvo. Verujući da Japanu nedostaje egoističan napadač gladan golova, Đinpaći pokreće Blu Lok—ustanovu nalik zatvoru u kojoj je tri stotine talentovanih napadača iz srednjih škola širom Japana  izolovano i suprotstavljeno jedni drugima. Jedini opstali u Blu Loku steći će pravo da postane napadač nacionalnog tima, a onima koji budu poraženi biće zabranjeno da se pridruže timu zauvek.

Izabran da se pridruži ovom rizičnom projektu je Joići Isagi, napadač koji nije uspeo da dovede svoj srednjoškolski fudbalski tim na nacionalni turnir. Nakon što je odlučio da doda saigraču koji je promašio umesto da sam postigne gol, nije mogao a da se ne zapita da li bi rezultati bili drugačiji da je bio sebičniji. Koristeći ovu zlatnu priliku koju pruža projekat Blu Lok, Joići ima za cilj da razjasni svoje sumnje i potera svoju krajnju želju — da postane najveći napadač na svetu i dovede Japan do slave Svetskog prvenstva.

Bocchi the Rock!

CloverWorks
12 epizode · TV Ongoing Bocchi the Rock!, ぼっち・ざ・ろっく!
8.87

U želji da pronađe prijatelje i svira u bendu, usamljena i društveno anksiozna Hitori “Boči” Goto počinje da svira gitaru. Na sudbonosan dan, Boči susreće društvenu bubnjarku Niđiku Iđići, koja je poziva da se pridruži Kesoku Bendu nakon što njihov gitarista, Ikujo Kita, pobegne pre njihovog prvog nastupa. Ubrzo nakon toga, Boči upoznaje poslednjeg člana benda – kul basistu Rjo Jamadu. Iako je njihov prvi zajednički nastup bio loš , devojke se osećaju osnaženo svojom zajedničkom ljubavi prema muzici, i ubrzo im se pridružuje Kita. Pronalazeći sreću u nastupima, Boči i ostali članovi benda ulažu svoja srca u poboljšanje svojih veština dok maksimalno koriste svoje prolazne srednjoškolske dane.

Chainsaw Man

MAPPA
12 epizode · Completed チェンソーマン
9.14

Dendži ima samo jednu želju – da živi miran i srećan život. Međutim, to je daleko od realnosti s obzirom na to da je nateran od strane jakuza bande da ubija đavole kako bi otplatio svoje dugove. On koristi svoj ljubimca đavola, Pečitu, kako bi obacio posao i spreman je da uradi sve kako bi došao do novca.

Fumetsu no Anata e (To Your Eternity)

Brain's Base, Drive
40 epizode · TV Hiatus To Your Eternity, To You, the Immortal, 不滅のあなたへ
8.72

Misteriozno besmrtno biće, šalje se na Zemlju bez emocija i identiteta. Međutim, sposobno je da poprimi oblik onih oko sebe koji imaju snažan poticaj.

U početku je to sfera. Zatim, poprima oblik stene. Kako temperatura pada i sneg pada na vrh mahovine, ona nasleđuje mahovinu. Kada povređeni, usamljeni vuk šepajući prođe i legne da umre, poprima oblik životinje. Konačno, ona dobija svest i počinje da prelazi praznu tundru sve dok ne upozna dečaka.

Dečak živi sam u gradu duhova, koji su odrasli davno napustili u potrazi za rajem za koji se govorilo da postoji daleko dalje od nepreglednog mora bele tundre. Međutim, njihovi napori su bili uzaludni, a sada je dečak u kritičnom stanju.

Stekavši lik dečaka, kreće na beskrajno putovanje, u potrazi za novim iskustvima, mestima i ljudima.

Housing Complex C

Akatsuki
4 epizode · Completed C団地
6.00

“Stambeni kompleks C” usredotočen je na Kimi, koja živi u malom, jeftinom stambenom kompleksu smještenom u primorskom gradu Kurosakiju. Čini se da je nevolja prati kamo god da krene te se počinju događati i strašni incidenti. Proganja li drevno zlo stanovnike stambenog kompleksa C?

Mob Psycho 100 III

Bones
12 epizode · Completed モブサイコ100 III
8.66

Treća sezona animea Mob Psycho 100.

Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury

Sunrise
24 epizode · TV Completed 機動戦士ガンダム 水星の魔女
8.11

AS (Ad Stella) 122―

Era kada je mnoštvo korporacija ušlo u svemir i izgradilo ogroman ekonomski sistem. Usamljena devojka sa udaljene planete Merkur prelazi u tehnološku školu Asticasija, koju vodi Beneritt grupa koja dominira industrijom mobilnih odela.

Njeno ime je Suletta Mercuri. Sa grimiznom svetlošću koja gori u njenom čistom srcu, ova devojka korača korak po korak kroz novi svet.

Mushikaburi-hime

Madhouse
12 epizode · TV Completed Bibliophile Princess, Princess of the Bibliophile, 虫かぶり姫
7.18

Dokle god je znala da čita, Elijana Bernštajn, poznatija kao „princeza bibliofilska“, više je volela društvo knjiga nego društvo. Međutim, kao plemkinja, njena dužnost je da nađe udvarača. Na njenu sreću, prestolonaslednik Kristofer Selkirk Ašerald predlaže dogovor: on će zaštititi njeno slobodno vreme, a zauzvrat će Elijana biti njegova verenica samo po imenu. Godine koje provode zajedno su blaženstvo, jer Elijana uči da se otvori drugima. Ali svim dobrim stvarima mora doći kraj. Za Elijanu, koja voli knjige više od ljudi, okončanje njihove lažne veze ne bi trebalo da bude velika stvar. Ali kako se Kristofer zbližava sa drugom devojkom, Elijana počinje da shvata da nije tako ravnodušna prema njemu kao što je nekada mislila.

Natsu e no Tunnel, Sayonara no Deguchi

CLAP
1 epizode · Movie Completed 夏へのトンネル, さよならの出口
7.88

Tono Kaoru je čuo glasine: Zakoni prostora i vremena nemaju značaja za Urašima tunel. Ako ga pronađete i prođete kroz njega, na drugoj strani ćete pronaći ono što vam najviše srce želi… ali za to će vam biti oduzeto nekoliko godina života. Jedne večeri, kada se Kaoru našao ispred tunela koji izgleda vrlo slično kao onaj iz glasina, on razmišlja o Karen, svojoj sestri koju je izgubio u nesreći pre pet godina. Iznenađenje za Kaorua je da ga je prati nova učenica Anzu Hanaki, koja obećava da će mu pomoći da istraži tajanstveni tunel – ali šta ona želi od Kaorua zauzvrat? I šta će mu ostati da da, nakon što tunel završi s njim?

Seiken Densetsu: Legend of Mana – The Teardrop Crystal

Graphinica, Yokohama Animation Lab
13 epizode · Completed Legend of Mana -The Teardrop Crystal-, 聖剣伝説 Legend of Mana -The Teardrop Crystal-
6.21

Jedne noći, Shiloh počinje čuti čudan glas u svojim snovima kako ga doziva, govoreći mu da mora izvršiti važnu misiju. Ubrzo nakon toga, upoznaje dva bića koja pripadaju “Jumi”, rasi koja lovi dragocjeni kristal u svojim škrinjama. Kažu Shilohu da Jumije u posljednje vrijeme diljem svijeta sve češće napadaju tajanstveni kradljivci dragulja, što ugrožava njihovu egzistenciju. Kao rezultat toga, dječak napušta svoje rodno selo, Dominu, i kreće u potragu za opasnim lopovima, ne samo kako bi pomogao Jumijima već i kako bi se suočio s vlastitom sudbinom.

Spy x Family

CloverWorks, Wit Studio
37 epizode · TV Ongoing SPY×FAMILY
9.05

Za agenta poznatog kao “Sumrak”, nijedna naredba nije previsoka ako je u svrhu postizanja mira. Delujući kao Vestalisov glavni špijun, Sumrak neumorno radi na sprečavanju ekstremista da izazovu rat sa susednom državom Ostanijom. Za svoju najnoviju misiju, on mora da istraži ostanijskog političara Donovana Dezmonda infiltrirajući se u školu njegovog sina: prestižnu Eden akademiju. Dakle, agent se suočava sa najtežim zadatkom u svojoj karijeri: oženiti se, dobiti dete i igrati porodicu.

Sumrak, ili “Loid Fordžer”, brzo usvaja skromno siroče Anju kao svoju šestogodišnju ćerku i budućeg studenta akademije Eden. U međuvremenu, Anja nije obična devojka kakva izgleda; ona je telepata, proizvod tajnih eksperimenata koji joj omogućavaju da čita misli. Iako otkriva njihove prave identitete, Anja je oduševljena što su njeni novi roditelji kul tajni agenti! Ona im, naravno, nikada ne bi rekla. To bi pokvarilo zabavu.

Pod maskom „Fordžera“, špijun, ubica i telepata moraju da deluju kao porodica dok sprovode sopstvene planove. Iako lažno igraju svoje uloge, ubrzo otkrivaju da je porodica mnogo više od krvnog srodstva.

The Eminence in Shadow

Nexus
32 epizode · TV Ongoing 陰の実力者になりたくて!, Shadow Garden, Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute!
7.81

Veliki heroji i đavolski zlikovci su tipovi likova kakvi ljudi čeznu da budu — ali ne i Sid Kagenu. On čezne da postane pravi mozak iza svega, vuče konce i da njegove mahinacije pokreću celu priču. U svom prethodnom životu u savremenom Japanu, nije bio u stanju da ostvari svoje ciljeve. Ali sada, ponovo rođen u svet magije, on će pokazati pravu eminentnost senke! Dok se Cid pretvara da je samo još jedan prosečan mafijaški lik, on regrutuje članove u svoju (lažnu) organizaciju Shadov Garden, sa ciljem da uništi misteriozni kult koji vreba u senci. Uz mnogo ad-libs, Cid vodi svoju (lažnu) organizaciju protiv faul (ali iznenađujuće stvarnog) Diabolos Culta.

Uzaki-chan Wants to Hang Out!

ENGI
25 epizode · TV Completed 宇崎ちゃんは遊びたい!
7.11

Na početku prve godine fakulteta, Hana Uzaki se ponovo sastaje sa Šinići Sakuraijem, starijim kolegom s kojim je bila u istom klubu tokom srednje škole. Međutim, na njeno veliko iznenađenje, ovaj nekadašnji aktivni učenik je postao “usamljenik” i radije provodi svoje slobodno vreme u miru i tišini. Uzaki radi sve što može kako bi sprečila Sakuraija da bude “sam”, od ubeđivanja da idu u bioskop do odlaska na njegov posao. Iako je Sakurai smatra iritantnom i zamornom, i dalje se bori sa Uzakinim trikovima i nestašlucima, čak i ako zna da će njena živahna ličnost njih dvoje dovesti u razne komične situacije. Uprkos tome, kako dani prolaze, njihov odnos postaje sve bolji, do te mere da ljudi oko njih misle da su par. U svakom slučaju, kad god Uzaki poželi da se druži sa svojim starijim kolegom, zabavna i divna ludost sigurno sledi!

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano