Nasumično

Jesen 2018

Conception

Gonzo
12 epizode · TV Completed CONCEPTION(コンセプション)
4.64

Na dan mature, Itukijeva rođaka Mahiru kaže mu da je trudna. Upravo tada, izlaze vrata svetlosti i prenose njih dvoje u svet Granvanije. U ovoj zemlji, „Nečistoće“ su uznemiravale Zvezde, na kraju bacajući Granvaniju u haos i nered. A Itsuki, za koga se sada otkrilo da je sudbina da se sastane sa „Zvezdanim devojkama“, vidi se kao poslednja nada Granvanije i time je dobio zadatak da proizvede „Zvezdanu decu“ i bori se protiv „nečistoća“. I ukoliko zadatak ne bude završen, Itsuki se možda nikada neće moći vratiti kući.

DAKAICHI -I’m being harassed by the sexiest man of the year (Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu)

CloverWorks
13 epizode · TV Completed DAKAICHI -I'm being harassed by the sexiest man of the year-, Dakaretai Otoko Ichii ni Odosarete Imasu., Dakaretai Otoko No.1 ni Odosareteimasu., 抱かれたい男1位に脅されています。
7.40

Takato Saiđo već pet godina zaredom nosi titulu “Najseksilnijeg muškarca godine”. On je uspešan glumac, sa 20-godišnjim iskustvom i svestan je da je njegov dobar izgled znatno iznad proseka. Ponosan je na svoju karijeru. Takato titulu smatra odgovarajućim pokazateljem svog uspeha. Ali kada njegovu vladavinu okonča glumački početnik Đunta Azumaja, koji je debitovao pre samo tri godine, Takatov početni šok ustupa mesto ljubomornom neprijateljstvu. Čini se da ga je čak i u novoj drami u kojoj je glumio, iznenada nadmašio: ugrabivši Takatovo uobičajeno mesto glavnog glumca. Đunta mu stalno uspeva ići na živce, a Takato se najviše razbesni njegov vedar osmeh i ljubazne reči.

Double Decker! Doug & Kirill

Sunrise
13 epizode · TV Completed DOUBLE DECKER! ダグ&キリル
6.88

Nekada mirna gradska država Lisvalletta našla se u opasnosti od nove opasne droge koja se zove Himna. Neželjeni efekti leka omogućavaju korisniku da uđe u stanje Overdrive-a, pri čemu oni mutiraju u supermoćne zveri sa neljudskim sposobnostima. Pošto je policija nemoćna da zaustavi ovu novu pretnju, odgovornost pada na Specijalnu jedinicu za istragu kriminala SEDAM-O. Da bi nadoknadili opasnosti ovog posla, istražitelji rade pod patentiranim sistemom “Double Decker”, koji zahteva da se udruže u parove “panduri policajci”.

Kao dete, prosečni policajac Kirill Vrubel maštao je o tome da li je heroj koji će spasiti svoju školu od slučajnog terorističkog napada. Njegova šansa da postane heroj stiže kada ga gazdarica uceni u potrazi za njenom izgubljenom mačkom. Po dolasku i uspavanju u napuštenom skladištu, Kirill se našao usred talačke situacije u kojoj je učestvovao korisnik himne. Udružujući se sa detektivom SEVEN-O Douglas “Doug” Bilingamom, Kirill je stekao mesto najnovijeg člana SEVEN-O. Sada će, uz pomoć ove tajne organizacije, konačno ostvariti svoj san da postane heroj.

Goblin Slayer

White Fox
24 epizode · TV Completed ゴブリンスレイヤー
7.50

Goblini su poznati po svojoj svireposti, lukavosti i brzoj reprodukciji, ali njihova reputacija najnižeg čudovišta zanemaruje njihovu pretnju. Pljačkajući ruralne civilizacije da otmu ženke drugih vrsta za uzgoj, ova gnusna stvorenja mogu slobodno da nastave sa svojim napadima dok avanturisti zatvaraju oči u korist nagrađivanih zadataka većim blagodatima. U znak sećanja na svoj prvi dan avanturista rangiranog u Porcelan, 15-godišnja Svećenica pridružuje se grupi mladih, oduševljenih novajlija kako bi istražila pleme goblina odgovornih za nestanak nekoliko žena sa sela. Nespremna i neiskusna, grupa se uskoro suočava sa neizbežnom smrću iz zasede dok istražuje pećinu. Budući da niko drugi nije ostao da stoji, prestrašena sveštenica prihvata svoju sudbinu – sve dok se neočekivano ne pojavi Ubica goblina, koji je ne samo da je spasava sa malo truda, već uništava celo gnezdo goblina. Kao nosilac prestižnog srebrnog ranga, Ubica Goblina omogućava joj da ga prati dok pomaže Avanturističkom cehu u svim pitanjima vezanim za gobline. Zajedno sa svećenicom, visokim vilenjakom, patuljkom i čovekom gušterom, oklopni ratnik neće mirovati dok svaki goblin u pograničnim zemljama ne bude iskorenjen zauvek.

Golden Kamuy

Geno Studio
49 epizode · TV Ongoing ゴールデンカムイ
8.45

Početkom 1900-ih na Hokaidu nakon rusko-japanskog rata, Saichi Sugimoto neumorno traži zlato. Nadimak “Sugimoto Besmrtni” zbog svojih djela prkošenja smrti u bitci, bivši vojnik traži sreću kako bi ispunio obećanje dano najboljem prijatelju prije nego što je ubijen u akciji: uzdržavati obitelj, posebno udovicu kojoj je potrebno liječenje u inozemstvu zbog pogoršanja vida. Jednog dana, pijani pratilac priča Sugimotu priču o čovjeku koji je ubio skupinu Ainua i ukrao bogatstvo u zlatu. Prije uhićenja od strane policije, zlato je sakrio negdje na Hokaidu. Jedini trag za njegovo mjesto je šifrirana karta koju je tetovirao na tijelima svojih suboraca u zamjenu za dio blaga, ako uspiju pobjeći i pronaći ga.

Sugimoto ne razmišlja puno o priči dok ne otkrije leš pijanog muškarca koji nosi iste tetovaže opisane u priči. Ali prije nego što uspije sabrati svoje misli, grizli – uzrok čovjekove smrti – prilazi Sugimotu, s namjerom da dovrši njezin obrok. Spašava ga mlada Ainu djevojka po imenu Asirpa, čiji je otac slučajno bio jedan od ubijenih Ainu. Uz Asirpine lovačke vještine i Sugimotove instinkte za preživljavanje, par se dogovara udružiti snage i pronaći skriveno blago – jedno da vrati ono što je s pravom bilo njezino, a drugo da ispuni umiruću želju svog prijatelja.

Prevod Sezona 1 i 2: BG-Anime
Prevod Sezone 3: Anime Balkan

Jingai-san no Yome

Saetta
12 epizode · TV Completed 人外さんの嫁
5.66

Jednog dana srednjoškolca Tomori Hinovu pozovu u direktorovu kancelariju da čuje neke šokantne vesti: ženi se! Tajanstveno puhasto stvorenje zvano Kanenogi izabralo ga je za suprugu i uprkos Tomorijinim početnim sumnjama, odlučuje da prihvati. Sledi serija divnih priča iz monstruoznog bračnog života ovog novog para.

JoJo’s Bizarre Adventure: Golden Wind

David Production
39 epizode · TV Completed ジョジョの奇妙な冒険 黄金の風
8.63

U obalnom gradu Napulju korupcija vrvi – policija očito zavjerava odmetnike, droga se širi oko mladih, a mafija željeznom šakom upravlja ulicama. Međutim, uskoro će se dogoditi razni sudbonosni susreti.

Ulazi Giorno Giovanna, 15-godišnji dječak ekscentrične veze s obitelji Joestar, koji živi od honorarnih poslova i džeparoša. Nadalje, nadaren je neobjašnjivom sposobnošću Štanda da daje i stvara život – uzgaja biljke iz zemlje i pretvara nežive predmete u žive životinje, sposobnost koju je nazvao “Zlatno iskustvo”. Fasciniran snagom lokalnih gangstera, Giorno je sanjao da će ustati u njihovim redovima i postati “Zvijezda bandi”, što je omogućio susret s Brunom Buccellatijem, članom bande Passione sa vlastitim osjećajem za pravdu.

JoJo no Kimyou na Bouken: Ougon no Kaze prati Giornove napore nakon što se pridružio Brunovom timu dok je radio pod Passioneom, odbijajući se od drugih gangstera i potajno planirajući svrgnuti njihovog tajanstvenog šefa.

Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru (Run with the Wind)

Production I.G
23 epizode · Completed 風が強く吹いている
8.41

Nekadašnji trkač iz više srednje škole Sendai Đosei, Kakeru Kurahara, nakon krađe beži iz prodavnice. Otresajući se svog progonitelja, nailazi na Haiđija Kijosea, još jednog studenta sa njegovog univerziteta. Haiđi je impresioniran Kakeruovom agilnošću i ubeđuje ga da živi u Čikusei-sou, oronulom stanu u kome Haiđi živi zajedno sa još osam učenika. Pošto je izgubio ceo depozit za stan u mahjong paroli, Kakeru nevoljno prihvata ponudu.

Međutim, Haiđi otkriva tajnu tokom Kakeruove žurke dobrodošlice: stan je zapravo spavaonica atletskog kluba Kansei Univerziteta. On otkriva svoj krajnji cilj, odnosno učešće na Hakone Ekidenu—jednoj od najistaknutijih univerzitetskih maratonskih štafetnih trka u Japanu. Nažalost, svi podstanari osim Haiđija i Kakerua su potpuni amateri u trčanju. Što je još gore, niko od podstanara nije ni blizu zainteresovan da bude umešan u Haiđijev smešni plan! Sa samo nekoliko meseci pre kraja roka, hoće li će student četvrte godine uspeti da ih ubedi u suprotno i ostvari svoj nedostižni san o trčanju na Hakone Ekidenu?

Radiant

Lerche
42 epizode · TV Completed ラディアン
6.88

Nemezi – moćni i misteriozni demonski entiteti koji padaju s neba i isparavaju sve što dotaknu. Jedina koja se mogu boriti protiv ovih stvorenja su Čarobnjaci, oni koji su preživjeli susret s Nemezom, ali su pritom zaraženi.

Seth, vrač iz Pompo brda, kreće u avanturu da istrijebi sve ove Nemeze. U njegovoj su pratnji Doc i Mélie, kolege vračevi koji dijele njegov ideal. Njihov glavni cilj je stvoriti svijet u kojem čarobnjake više ne progone zbog zaraze, a u tu svrhu i želja da unište izvor samih Nemesa: mitski zračeći.

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

CloverWorks
13 epizode · TV Completed 青春ブタ野郎はバニーガール先輩の夢を見ない
8.40

Rijetki i neobjašnjivi pubertetski sindrom smatra se mitom. Rijetka je bolest koja pogađa samo tinejdžere, a simptomi su joj toliko natprirodni da je rijetko tko prepoznaje kao legitimnu pojavu. Međutim, srednjoškolac Sakuta Azusagawa iz ličnog iskustva zna da je to zaista stvarno i da je prilično zastupljeno u njegovoj školi.

Mai Sakurajima učenica je treće godine srednje škole koja je slavu stekla u mladosti kao dijete glumica, ali je nedavno zaustavila svoju obećavajuću karijeru iz javnosti nepoznatih razloga. S nepristupačnošću, poznata je u školi, ali niko se ne usuđuje komunicirati s njom – sve dok je Sakuta ne vidi kako luta bibliotekom u kostimu zečice. Uprkos okupljanju, čini se da je niko ne primjećuje, a nakon što se suočio s njom, shvaća da je ona još jedna žrtva pubertetskog sindroma. Dok Sakuta pokušava pomoći Mai u njenoj nevolji, svojim postupcima dovodi ga u kontakt s još djevojaka pogođenih neuhvatljivom bolešću.

Skull-face Book Seller Honda-san

DLE
12 epizode · TV Completed ガイコツ書店員本田さん
7.33

Honda je kostur, ali što je još važnije, on je prodavac knjiga. I iz iskustva iz prve ruke će vam reći da je posao zaposlenika u knjižari izazovniji nego što se prosečnom kupcu može činiti.

Zajedno sa svojim jednako ekscentričnim saradnicima, Honda se neprestano nosi sa stresnim zahtevima industrije knjižarstva. Od drame dobijanja novih naslova bez njihovog dodatnog materijala do borbe za pružanje kvalitetne usluge kupcima koji govore drugi jezik, posao prodavca kostura nikada se ne završava.

Ipak, uprkos poteškoćama sa kojima se suočava, Honda potpuno uživa u svom poslu i trudi se da svojim kupcima pruži najbolji izbor knjiga i uslugu.

That Time I Got Reincarnated as a Slime

8bit
72 epizode · TV Ongoing 転生したらスライムだった件
8.36

Tridesetsedmogodišnji Satoru Mikami je tipičan korporacijski radnik, koji se savršeno zadovoljava svojim monotonim životnim stilom u Tokiju, osim što nije imao devojku ni jednom tokom svog života. Usred slučajnog susreta sa svojim kolegom, on postaje žrtva slučajnog napadača na ulici i izboden je nožem. Međutim, dok podleže povredama, neobičan glas odjekuje u njegovom umu i izgovara gomilu zapovesti koje umirući čovek ne može da razume.

Kada se Satoru povrati, otkriva da se reinkarnirao kao sluzi u nepoznatom carstvu. Pritom stiče novootkrivene veštine – naročito, moć da bilo šta proždere i oponaša njegov izgled i sposobnosti. Zatim naleti na zapečaćeno čudovište na nivou Katastrofe “Olujni zmaj” Veldora, koje je zatvoreno tokom poslednjih 300 godina zbog pretvaranja grada u pepeo. Shvatajući njegovu nevolju, Satoru se sprijatelji s njim, obećavajući da će pomoći u uništavanju pečata. Zauzvrat, Veldora mu dodeljuje ime Rimuru Tempest da mu pruži božansku zaštitu.

Sada, oslobođen svakodnevice svog prošlog života, Rimuru kreće na novo putovanje sa jasnim ciljem na umu. Kako se navikava na svoju novu telesnu građu, njegove gnjecave ludorije talasaju se po celom svetu, postepeno menjajući njegovu sudbinu.

Tsurune: Kazemai Koukou Kyuudoubu

Kyoto Animation
13 epizode · TV Completed ツルネ ―風舞高校弓道部―
7.59

“Tsurune” – To je zvuk koji tetiva stvara kada se strijela otpusti i zvuk koji je nadahnuo Minato Narumiya da nauči Kyuudo, modernu japansku borilačku vještinu koja se fokusira na streličarstvo. Međutim, incident tijekom posljednjeg srednjoškolskog turnira natjerao ga je da napusti sport.

No, ubrzo se mnogi čimbenici urote kako bi Minato još jednom uzeo luk: početak novog kluba Kyuudo u svojoj srednjoj školi, slučajan susret s tajanstvenim strijelcem i podrška njegovih prijatelja iz djetinjstva, Seije Takehaje i Ryouheija Yamanouchija. Zajedno sa svojim prijateljima iz djetinjstva i novim suigračima, Kaitom Onogijem i Nanaom Kisaragijem, Minato obnavlja ljubav prema Kyuudo-u i sa svojim timom radi na njihovom cilju da osvoje prefekturni turnir.

Zombieland Saga

MAPPA
24 epizode · TV Completed ゾンビランドサガ
7.55

Sakura Minamoto sanja da postane idol. Nažalost, stvarnost je pogodi poput kamiona, a ona iznenada strada u prometnoj nesreći. Deset godina kasnije, budi se u prefekturi Saga, da bi pronašla zombija bez sjećanja na svoju prošlost. Još se pomirujući sa svojom smrću, upoznaje muškarca po imenu Koutarou Tatsumi, koji objašnjava da je uskrsnuo nju i šest drugih zombi djevojčica iz različitih razdoblja u svrhu ekonomske revitalizacije Sage pomoću grupe idola. Preuzimajući ulogu menadžera abraziva, Koutarou započinje zakazivanje događaja; djevojke se slažu s tim, na kraju odlučivši nazvati svoju grupu idola Franchouchou.

Apsurdno komični pristup žanru idola, Zombieland Saga priča priču o srčanoj borbi Franchouchoua da spasi prefekturu Saga dok skriva svoj zombi identitet i ponovno otkriva svoje prošle živote.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano