Nasumično

Zima 2020

22/7

A-1 Pictures
12 epizode · TV Completed 22/7
6.83

Miu Takigawa promatra svijet iza sigurnosti svojih šiški, zadovoljna mirnim prolaskom neprimijećenim kroz život. Rezervirana i plaha, Miu se trudi razgovarati s kupcima ili im se čak i osmjehivati ​​kad rade na pola radnog vremena, ali neumorno radi kako bi podržala majku i dragocjenu sestricu Haru. Šok je kad stigne pismo iz zabavne tvrtke GIP u kojem se navodi da je izabrana za kandidatkinju za njihov novi projekt.

Darwin’s Game

Nexus
11 epizode · TV Completed ダーウィンズゲーム
7.34

Učenik srednje škole Kaname Sudou od kolege iz razreda dobiva poziv za igranje Darwinove igre, mobilne igre za koju nikada nije čuo. Međutim, čim otvori aplikaciju, zelena zmija iznenada iskoči sa zaslona njegovog telefona i ugrize ga za vrat, ostavljajući ga u nesvijesti. Probudivši se u ambulanti bez ikakvih znakova ugriza zmije, u školi mu kažu da ostatak dana uzme slobodno. Iako je zbunjen onim što se dogodilo, nadrealno iskustvo odbacuje kao halucinaciju i ukrcava se na vlak kući.

Nažalost, njegova znatiželja ga poboljšava i on ponovno koristi aplikaciju. Kako se čini da je aplikacija poput svake druge borbene igre, Kaname odahne i odluči započeti svoj prvi meč. Međutim, ugodno iznenađenje kratko traje, jer se njegov protivnik u igri neočekivano pojavi točno ispred njega i pokušava ga loviti nožem.

Dok očajnički trči za svojim životom, Kaname slaže dva i dva i shvaća da Darwinova igra nije obična igra, već je brutalna borba za opstanak.

Dorohedoro

MAPPA
12 epizode · TV Completed ドロヘドロ
8.11

Rupa – mračna, oronula i neuredna četvrt u kojoj je snažan plen slabih i smrt uobičajena pojava – sve samo ne priliči imenu koje joj je dato. Područje odvojeno od zakona i etike, ono je poligon za korisnike magije koji njime dominiraju. Kao rasa koja zauzima najviše stepenice njihovog društva, korisnici magije o stanovnicima Rupe misle samo kao o insektima. Ubijeni, unakaženi i bez ikakvog razmišljanja eksperimentišu, nemoćni stanovnici Rupe svakodnevno razbacuju bolnice Rupe.

Posedujući besplatan pristup u i iz septičke jame, i uz malo osporavanja njihovog autoriteta, magični korisnici izgledaju većini nesalomljivi – osim nekoliko. Kaiman, više gmizavac od čoveka, jedna je takva osoba. Lovi ih u nepažljivoj potrazi za odgovorima samo sa pouzdanim parom bajuneta i svojim imunitetom na magiju. Prokleti njegovom pojavom i izmučeni noćnim morama, korisnici magije jedini su mu trag za vraćanje života u normalu. S obzirom da mu je najveća prepreka stomak, njegov suputnik Nikaidou, koja vodi restoran Hangri Bug, njegov je najveći saveznik.

Smešten u krhki svet paklenog dizajna, Dorohedoro upravlja zdravim spojem komedije i lakoće sa smrću i pokoljem. Uzimajući mnoštvo preokreta prateći živote stanovnika Rupe, tka jedinstveni svet nezemaljskog porekla i turobnog izgleda koji nije za gnjusne ili lako uznemirene.

Eizouken ni wa Te wo Dasu na!

Science SARU
12 epizode · TV Completed 映像研には手を出すな!
8.19

Midori Asakusa svet vidi malo drugačije. Uvek noseći nos u crtaću, Asakusa crta detaljne pejzaže i pozadine sveta oko sebe i onog u njenoj bezgraničnoj mašti. Čak i jednostavan čin šaranja na zid evoluira u hitnu popravku na spoljnom trupu njenog svemirskog broda. U stvarnost je vraća samo njen najbolja prijateljica Sajaka Kanamori. Par je sušta suprotnost, sa Asakusinim detinjim čudom nasuprot Kanamorinom proračunatom pristupu životu.

Posle slučajnog susreta gde njih dve “spašavaju” mladu manekenku Tsubame Misuzaki od njenog prezaštitničkog telohranitelja, veza između Asakuse i Misuzaki momenta iskri, jer obe dele intenzivnu strast prema umetnosti i animaciji. Dok je Asakusa zainteresovana za pozadinu i postavke, Misuzaki voli da crta ljudski oblik. Osetivši priliku za zaradu novca, Kanamori predlaže da osnuju klub za animaciju, koji su prerušili u klub sa filmom, jer škola već ima klub za anime. Tako započinje put trioa u produkciji animacije koja će zadiviti svet.

Id:Invaded

NAZ
13 epizode · TV Completed ID:INVADED イド:インヴェイデッド
7.92

Sistem Mizuhanome izuzetno je napredan razvoj koji omogućava ljudima da uđu u jedno od najintrigantnijih postojećih mjesta – u ljudski um. Korištenjem takozvanih “čestica spoznaje” koje je počinitelj ostavio na mjestu zločina, detektivi iz specijaliziranog policijskog odreda Kura mogu iskazati nesvjesni um kriminalca kao bizaran tok misli u virtualnom svijetu. Njihov zadatak je istražiti ovu psihološku ravan, koja se naziva “id well”, kako bi otkrili identitet krivca.

Ne može svako ući u id bunare; preduslov je da ste sigurno i sami nekoga ubili. Takav je slučaj sa bivšim detektivom Akihito Narihisago, koji je poznat kao “Sakaido” u bunarima za identifikaciju. Jednom poštovanog člana policije, dogodila se tragedija i ubrzo se našao s druge strane zakona.

Ipak, Narihisago nastavlja pomagati Kuri u zatočeništvu. Iako se njegove izvanredne detektivske vještine i dalje pokazuju korisnima u istragama, Narihisago otkriva da nije sve onako kako se čini, jer se iza naizgled samostalne serije slučajeva ubistava krije mnogo zlokobnija istina.

Infinite Dendrogram

NAZ
13 epizode · TV Completed -インフィニット・デンドログラム-
6.15

2043. godine objavljen je <Beskonačni dendrogram>, prvi uspješni svjetski VRMMO u cijelom zaronu. Uz svoju sposobnost da savršeno simulira pet osjetila, zajedno s brojnim drugim nevjerojatnim značajkama, igra je obećala ponuditi igračima svijet pun beskrajnih mogućnosti. Gotovo dvije godine kasnije, uskoro sveučilišni brucoš, Reiji Mukudori, napokon je u mogućnosti kupiti primjerak igre i početi igrati. Uz pomoć svog iskusnog starijeg brata Shuua i njegovog partnera Embrya, Reiji kreće u avanturu u svijet <Beskonačnog dendrograma>. Samo što će otkriti i susresti u ovom svijetu igre poznatom po nevjerojatnom realizmu i beskonačnim mogućnostima?

Ishuzoku Reviewers

Passione
12 epizode · TV Completed 異種族レビュアーズ
7.59

Svijet naseljava bezbroj raznolikih rasa, od živahnih vila do iscurivih sluzi. Prirodno, takav lonac stvorenja ima široku i primamljivu raznolikost javnih kuća. S toliko mogućnosti za odabir, teško je odlučiti s kojom sukuskinjom imati smisleno, međuljudsko iskustvo.

Srećom, uska skupina hrabrih ratnika okupila se kako bi prosvijetlila javnost. Ovi izopačeni avanturisti preuzimaju na sebe procjenu privlačnosti svih vrsta suku-djevojčica kroz praktična istraživanja. Bilo da se radi o užareno vrućim daždevnjacima ili vinskim hu-moo-ngous kravama, recenzenti Yoruno Gloss-a ne ostavljaju za sobom nikakve vrste.

Režiran od strane nalogodavca koji stoji iza Miru tajica, Ishuzoku Reviewers pokušava odgovoriti na jedno od najhitnijih pitanja koja postoji: koja je vrsta najseksi?

Jibaku Shounen Hanako-kun

Lerche
12 epizode · TV Completed Jibaku Shounen Hanako-kun
7.75

Čuvena „Sedam čuda“ za koje se čini da svaka škola predstavljaju osnov japanske urbane legende. Jedna od najpoznatijih ovih priča je ona Hanako-san: duh mlade devojke koja proganja školske toalete. Akademija Kamome ima svoju verziju legende o Hanako-san. Glasine tvrde da, ako neko uspešno pozove Hanako-san, ona će mu ispuniti jednu želju. Mnogi su pokušali da je pozovu, ali niko nije uspeo. Međutim, kada se Jaširo Nene, devojčica koja se nada romantičnoj sreći, usudi pozvati Hanako-san, otkrila je da je to zapravo dečak! Nakon niza nesretnih događaja koji su uključivali Nene-ine romantične želje, ona se nevoljno umeša u svet natprirodnog, postajući Hanako-kun-ov pomoćnik. Ubrzo saznaje za Hanako-kun-ovu manje poznatu dužnost: održavanje ravnoteže između živih i aveti.

Kyokou Suiri

Brain's Base
12 epizode · TV Completed 虚構推理
7.01

Skriveni u očima, duhovi poznati kao joukaii naseljavaju svet. Iako je većina bezopasna, određena podskupina ugrožava blagi mir između joukaija i čovečanstva. Otkako je pristala da postane njihova „Boginja mudrosti“, Kotoko Ivanaga je poslužila kao posrednik između dve sfere, rešavajući sve natprirodne probleme koji joj se nađu na putu.

U lokalnoj bolnici, Kotoko se obraća Kurou Sakuragavi, studentu univerziteta čija se dugogodišnja veza završila nesrećnim prekidom. Kotoko gaji osećanja prema njemu i sumnja da se u njegovom bezazlenom izgledu krije nešto natprirodno, pa pita Kuroua za pomoć u pružanju pomoći joukaijima.

Dve godine kasnije, vest o idolu kojeg su slučajno do smrti satrle čelične grede preplavila je štampu. Međutim, mesecima kasnije, viđenja počinju da govore o bezličnoj ženi koja ima čeličnu gredu. Kao što je slučaj sa bilo kojim natprirodnim problemom, Kotoko i njen partner pokušali su da spreče ovaj duh da pustoši – ali ovaj slučaj se može pokazati mnogo zlokobniji i ličniji nego što su ikada mogli pomisliti.

number24

PRA
12 epizode · TV Completed number24 ナンバー・トゥーフォー
6.63

Natsuza Yuzuki igra ragbi kao ljevičar još od djetinjstva. Nakon upisa na Univerzitet Doushisha, brzo postaje zvijezda u usponu u Univerzitetskoj ligi Kansai.

Njegovi snovi srušeni su, međutim, kad mu gadna nesreća na motociklu ostavi kičmenu kilu – što onemogućava da više nikada može igrati ragbi. Bez dostupne uloge osim pozicije menadžera, prihvaća svoju novu funkciju i nada se da će njegova momčad dobiti naslov prvaka.

Yuzukijev tim je malo vjerojatna grupa, uključujući njegovog stoičkog najboljeg prijatelja i beka Seiichiroua Jingyoujija; vreloglavi prvogodišnjak Yasunari Tsuru, koji gaji snažnu nesklonost Natsuzi, popunjavajući stariju poziciju svog starijeg kao lijevo krilo; i Yuu Mashiro, koji se bori da održi svoj polozaj kao prepirka.

Uprkos tome što se Natsuza potrudio da trenira svoj tim za naslov prvaka, njihov tim se i dalje osjeća nepotpunim. Prije godinu dana, Ibuki Ueka, genijalna muha, koja je nekada bila Doushisha-in as, iznenada je napustila ragbi – a sada je Natsuza odlučna da ga vrati.

Plunderer

GEEK TOYS
24 epizode · TV Completed Plunderer, プランダラ
6.50

Alcia je svet kojim upravlja „Count“: brojevi urezani na telu osobe, koji predstavljaju bilo koji broj povezan sa njenim životom. Ove tačke određuju socijalni status i moć osobe u Alciji. Ako brojanje dostigne nulu, osoba se šalje u Bezdan, mesto za koje se priča da je gore od smrti. Hina, putnica čiji se grof zasniva na udaljenosti koju je prešla, bila je svedok da su je majku odvukli u Bezdan. Odlučna da ispuni majčine poslednje želje, ona kreće na put u potragu za legendarnim Asovima – herojima rata koji se dogodio pre tri stotine godina, noseći belu zvezdu pored svog grofa. Lutajući uokolo, Hina susreće Licht Bach-a, misterioznog maskiranog čoveka sa negativnim grofom i Nanu, vlasnicu kafane. Usred dobrog provoda Hina je prevarena u bitci sa vojnim vojnikom. Međutim, uprkos negativnom brojanju, Liht spašava Hinu i otkriva da ima još jednog grofa, jednog sa belom zvezdom, jednog legendarnog Acea. Plunderer prati putovanje Hine i drugih stanovnika Alcije dok otkrivaju istinu o svom svetu, Bezdanu i legendarnim Asovima.

Rikei ga Koi ni Ochita no de Shoumei shitemita. (Science Fell in Love, So I Tried to Prove It)

Zero-G
12 epizode · TV Ongoing Science Fell in Love, So I Tried to Prove It, RikeKoi, 理系が恋に落ちたので証明してみた。
7.38

Rašireno je verovanje da nauka može da pruži racionalna objašnjenja za bezbroj fenomena našeg univerzuma. Međutim, postoje mnogi aspekti našeg postojanja za koje nauka još nije našla rešenje i ne može ih dešifrovati brojevima. Najozloglašeniji od njih je koncept ljubavi. Iako se čini da je nemoguće primeniti naučnu teoriju na tako zamršenu i složenu emociju, hrabar par brzoumnih naučnika sa Univerziteta Saitama ima za cilj da prihvati izazov. Jednog dana smela i lepa Ajame Himuro spolja izjavljuje da je zaljubljena u Šinju Jukimuru, svog kolegu logičnog i razumnog naučnika. Priznajući sopstveni nedostatak iskustva sa romansom, Jukimura se pita koji faktori čine ljubav na prvom mestu i da li je zaljubljen u Himura ili ne. Obojica neupućeni u ljubavne odnose, par počinju da sprovode detaljne eksperimente jedni na drugima kako bi testirali ljudske karakteristike koje ukazuju na ljubav i utvrdili da li pokazuju te osobine jedni prema drugima. Dok Himuro i Jukimura započinju svoju intimnu analizu, mogu li dva naučnika uspešno primeniti naučnu teoriju, uz pomoć svojih prijatelja, da kvantifikuju osećanja koja izražavaju jedan prema drugom?

Runway de Waratte (Smile Down Runway)

Ezόla
12 epizode · TV Completed ランウェイで笑って
7.68

Budući da je ćerka vlasnika manekenske agencije, Chijuki Fujito teži da predstavlja agenciju svog oca na prestižnoj pariškoj Nedelji mode, blistajući pod svetlima reflektora kao model piste. Međutim, iako je opremljena sjajnim izgledom i talentom, nažalost nedostaje joj ključni element da postane uspešan model – visina. Zaglavila se na 158 cm čak i nakon polaska u srednju školu, čini se da joj je san iz detinjstva nedostižan.

U međuvremenu, Ikuto Tsumura je srednjoškolac koji ume da dizajnira odeću; međutim, bez sredstava za postizanje potrebnog obrazovanja, njegova ambicija da postane modni dizajner ostaje puki san. Ali kako sudbina spaja Chijuki i Ikuta, mutne nade u njihovim srcima ponovo se pale. Njih dvoje zajedno obećavaju da će se pobuniti protiv konvencija i iskrčiti svoje puteve u svetu mode.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano