Nasumično

Zima 2015

Assassination Classroom

Lerche
47 epizode · TV Completed 暗殺教室
8.13

Kad misteriozno stvorenje usitni Mjesec do trajnog polumjeseca, učenici razreda 3-E srednje škole Kunugigaoka suočavaju se s ogromnim zadatkom: atentat na stvorenje odgovorno za katastrofu prije nego što Zemlja doživi sličnu sudbinu. Međutim, čudovište, nazvano Koro-sensei (neuništivi učitelj), može letjeti brzinom do 20 Macha, što slobodno pokazuje, ostavljajući svaki pokušaj da ga pokori u svojoj vanzemaljskoj prašini. Nadalje, neprilagođeni 3-E ubrzo otkrivaju da je čudna zvijer s pipcima više nego samo neukrotiva – on je najbolji učitelj kojeg su ikad imali!

Adaptirana iz šaljive hit-mange Yuuseija Matsuija, Ansatsu Kyoushitsu priča priču o ovim učenicima mlađih razreda dok poliraju svoje vještine atentata i rastu kako bi se snažno suprotstavili ugnjetavajućem školskom sustavu, vlastitim životnim problemima i jednog dana, Koro- sensei.

Death Parade

Madhouse
12 epizode · TV Completed デス・パレード
8.21

Nakon smrti, ljudi idu u pakao ili u raj. Ali neki ljudi, odmah nakon svoje smrti, završe u Kvindekimu (Quin Decim), baru koji opslužuje misteriozni belokosi Dekim. On svoje goste izaziva na igru smrti, a ulog je konačno odredište preminulih.

Prevod: BG ANIME

Durarara!! X2

Shuka
12 epizode · TV Completed デュラララ!!×2 承
8.03

Iako se mir konačno vratio u Ikebukuro, mnoge neobične pojave postale su uobičajene u gradu. Jedan od takvih slučajeva je stalna policijska potraga za Celti Sturluson, jahačicom bez glave. Štaviše, neko joj je dao veliku nagradu, paleći motivaciju članova bande da počnu i sa potragom za natprirodnim bićem. U međuvremenu, Mikadu Riuugamineu se obraća Aoba Kuronuma, misteriozni podređeni sa nepoznatim namerama, koji otkriva da zna Mikadov pravi identitet.

Ali Ikebukurovo stanje spokoja je kratkotrajno, jer se pojavljuje nova pretnja u obliku ubice koji se zove pseudonim “Holivud”, poznat po tome što svaki put kada počine zločin nosi drugu masku. Kako se različiti događaji koji se dešavaju ponovo povezuju, Ikebukuro je bačen u još jedan sukob koji preti da zahvati čitav grad u haosu.

JoJo’s Bizarre Adventure: Stardust Crusaders

David Production
48 epizode · TV Completed ジョジョの奇妙な冒険 スターダストクルセイダース
8.48

Godinama nakon što je drevno zlo spašeno iz morskih dubina, Joutarou Kuujou mirno sjedi u japanskoj zatvorskoj ćeliji. Još nije počinio zločin, zahtijeva da ne bude pušten, vjerujući da ga je opsjeo zli duh sposoban naštetiti onima oko njega. Zabrinuta za svog sina, Holly Kuujou traži od svog oca Josepha Joestara da uvjeri Joutaroua da napusti zatvor. Joseph obavještava svog unuka da je “zli duh” zapravo nešto što se zove “Stajanje”, fizička manifestacija nečijeg borbenog duha koja može poprimiti razne smrtonosne oblike. Nakon vatrene tučnjave s Josipovim prijateljem Mohammedom Avdolom, Joutarou je izbačen iz ćelije i počinje učiti kako kontrolirati snagu svog štanda.

Međutim, kada se u Holly probudi Stand i prijeti da će je pojesti za 50 dana, Joutarou, njegov djed i njihovi saveznici moraju potražiti i uništiti besmrtnog vampira odgovornog za njezino stanje. Moraju proputovati pola svijeta do Kaira u Egiptu i usput se boriti sa divljim korisnicima Štanda koji ih sprečavaju. Ako Joutarou i njegovi saveznici ne uspiju u svojoj misiji, čovječanstvu je predodređena mračna sudbina.

I njegovi saveznici konačno su stigli do Egipta, gdje čeka besmrtni Dio. Po dolasku, grupa dobiva novog druga: Iggyja, džukelu koja drži štand “Budala”. Nisu sve dobre vijesti, međutim, jer im na putu stoji nova grupa korisnika Stand-a koji služe Dio, a svaki od njih ima predstavnika drevnog egipatskog boga. Kako se približava njihova posljednja bitka, trka je s vremenom kako bi Joutarouovu majku oslobodili prokletstva i jednom zauvijek okončali Dioovu strahovladu nad porodicom Joestar.

Seiken Tsukai no World Break

Diomedea
12 epizode · TV Completed World Break: Aria of Curse for a Holy Swordsman, Seiken Tsukai no Kinshuu Eishou, Warubure, 聖剣使いの禁呪詠唱〈ワールドブレイク〉
6.83

Seiken Tsukai no Vorld Break odvija se na privatnoj akademiji Akane gde se studenti koji poseduju sećanja na svoje prethodne živote obučavaju da koriste veštinu predaka kako bi mogli da služe kao branioci od čudovišta, zvanih Metafizika, koja nasumično napadaju. Poznati kao spasioci, učenici su podeljeni u dve kategorije: kurogane koji su u stanju da koriste svoju pranu za pozivanje ofanzivnog oružja i kurome koji su u stanju da koriste magiju.

Priča počinje šest meseci pre glavnog vrhunca serije tokom ceremonije otvaranja prvog dana školske godine. Nakon što se ceremonija završi, glavni lik, Moroha Haimura, upoznaje devojčicu po imenu Satsuki Ranjou koja otkriva da je bila Morohina mlađa sestra u prošlom životu gde je Moroha bio herojski princ sposoban da ubije čitave vojske svojim veštinama mača. . Ubrzo zatim upoznaje drugu devojku, Šizuno Urušibaru, koja na kraju otkriva da je i ona poznavala Morohu u potpuno drugačijem prošlom životu gde je on bio mračni gospodar sposoban da koristi destruktivnu magiju, ali ju je spasao od života u ropstvu. Mogu li oni čiji umovi žive i u sadašnjosti i u prošlosti zaista dostići svetlu budućnost? Zaronite u složeni svet Seiken Tsukai no Vorld Break da biste saznali!

The Testament of Sister New Devil

Production IMS
12 epizode · TV Completed The Testament of Sister New Devil, Shinmai Maou no Keiyakusha, 新妹魔王の契約者〈テスタメント〉
6.82

Naleteti na novu polusestru u kupatilu nije najbolji način da ostavite dobar prvi utisak, koji Basara Toujou nauči na teži način. Kada njegov otac iznenada kući vrati dve prelepe devojčice i predstavi ih kao nove sestre, ne preostaje mu ništa drugo nego da u svoju porodicu primi sestre Naruse: prsastu crvenokosu Mio i sitnu srebrnokosu Mariju.

Ali kada se ove naizgled normalne devojke otkriju kao demoni – Mio, bivša jedina ćerka Gospoda demona i Marija, njena pouzdana službenica sukuba – Basara je prisiljen da se otkrije kao bivši član klana „Heroja“, zakletih neprijatelja demona. Međutim, pošto je počeo da se brine o svojim novim sestrama, Basara umesto toga odlučuje da ih zaštiti svojim moćima i sa Miom sklapa ugovor sa glavnim slugom da je čuva.

Dok Heroji posmatraju svaki njegov pokret i neprestanu pretnju neprijateljskih demona, Basara mora učiniti nemoguće da zaštiti nove članove porodice. Štaviše, sam zaštitnik krije sopstvenu mračnu tajnu koja ga i danas proganja …

Tokyo Ghoul √A

Studio Pierrot
12 epizode · TV Completed Tokyo Ghoul √A, Tokyo Ghoul Root A, Tokyo Ghoul 2nd Season, Tokyo Ghoul Second Season, 東京喰種√A
7.07

(Sezona 2) Ken Kaneki je konačno prihvatio čudovišni deo sebe željnog mesa, kojeg se toliko dugo bojao i prezirao. Nakon izbegavanja zatočeništva i mučenja, Kaneki se pridružuje drvetu Aogiri – vrlo militantnoj ghoul organizaciji koja ga je otela, navodeći svoje prijatelje da preispitaju njegov pravi motiv i odanost. Kako napetost između vlade i ghoula nastavlja da raste, Komisija Counter Ghoula, vladina specijalizovana agencija za borbu protiv ghoula, pojačala je svoje napore da potpuno očisti Tokio od ghoula. Ovo ugrožava prolazni mir Kanekijevih prijatelja i bivših drugova – ghouls u kafei Anteiku. Svestan opasne situacije, Kaneki se suočava sa nekoliko bitaka koje stavljaju na kocku njegovo dragoceno prolazno čovečanstvo.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano