Nasumično

Zima 2010

Durarara!!

Brain's Base
24 epizode · TV Completed デュラララ!!
8.19

U središtu Tokija, okrugu Ikebukuro, usred mnogih čudnih glasina i upozorenja anonimnih bandi i opasnih stanara, jedna urbana legenda ističe se iznad ostalih – postojanje bezglavog “Crnog jahača” za kojeg se kaže da vozi mračni crni motocikl gradskim ulicama.

Mikado Rjugamine je uvek žudio za uzbuđenjem gradskog života, a poziv prijatelja iz detinjstva ubeđuje ga da se preseli u Tokio. Svedočeći Crnom jahaču prvog dana u gradu, čini se da su mu želje već ispunjene. Ali kako natprirodni događaji počinju da se dešavaju, obični građani poput njega, zajedno sa najšarenijim stanovnicima Ikebukura, pomešani su u metežu koji je izbio u njihovom gradu.

Katanagatari

White Fox
12 epizode · TV Completed 刀語
8.38

U Japanu iz doba Ede, bogatom raznim stilovima borbe s mačevima, Shichika Yasuri prakticira onaj jedinstveni: Kyotouryuu, tehniku u kojoj se vlastito tijelo korisnika maše kao oštrica. Zagonetni sedmi voditelj škole Kyotouryuu, Shichika živi mirno u emigraciji sa sestrom Nanami sve dok jednog dana – divlji ambiciozni strateg Togame ne uleti u njihove živote.

Togame drsko traži da Shichika pomogne u njezinoj misiji da skupi dvanaest jedinstvenih mačeva, poznatih kao “Devijantne oštrice”, za šogunate. Shichika prihvaća, zanima je sama djevojka, a ne sitna politika, i tako kreće na put. Na putu im stoje žestoki nositelji ovog legendarnog oružja, kao i drugi entiteti željni moći koji žele spriječiti Togameov cilj. Da bi nadvladao svoje neprijatelje, dvojac mora postati neraskidiva momčad dok napreduje na putu neizvjesnosti i pogibelji.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano