Nasumično

Leto 2014

Akame ga Kill!

White Fox
24 epizode · TV Completed アカメが斬る!
7.58

Tacumi je momak iz siromašnog sela koji odlazi u glavni grad da bi zaradio novac i stekao moc, napredujuci u vojsci kako bi spasio svoje selo od izumiranja.
Ali glavni grad nije ono što je zamišljao. Premijer države uspešno manipuliše mladim carom i kraljevstvo je postalo država bez zakona, puna zlocina i korupcije u kojoj bogati ne odgovaraju nikome.
Nakon što je skoro i sam postao žrtva, Tacumi se pridružuje grupi ubica poznatoj kao „Noćni Udar“ koja odlucuje da zaustavi patnju i korupciju u zemlji ubijajući sve odgovorne za to.

Ao Haru Ride

Production I.G
12 epizode · TV Completed アオハライド
7.69

Futaba Joshioka je nekada bila atraktivna i popularna srednjoškolka – koja se veoma svidela suprotnom polu, ali su je devojke izopštile. Pa ipak, uspela je da sve to otkloni, jer joj je jedino važno bilo mišljenje Kou Tanake, školskog druga sa kojim je jednom delila sklonište od kiše, praćeno još nekoliko dragocenih i značajnih uspomena. Uspela je čak i da napravi planove da se sastane sa tihim i nevinim dečakom na letnjem festivalu, ali jednostavan nesporazum i Tanakin sledeći nestanak, ostavili su je da šeta hodnicima svoje škole bez prijatelja.

Sada u srednjoj školi, Futaba nije vaša tipična adolescentica. Odlučna da ovog puta postane omiljena u klasi, ona izbegava svaku neželjenu pažnju i, umesto da se ponaša slatko i ženstveno, izdvaja se samo svojim muckavim ponašanjem i razbarušenim izgledom. Ali ipak, njen svet se ubrzo preokreće kada u njen život ponovo neočekivano uđe jedini dečak koji joj se ikada svideo – osim što se sada zove Kou Mabuchi i nije samo njegovo ime prošlo kroz morsku promenu .

Barakamon

Kinema Citrus
12 epizode · TV Completed ばらかもん
8.42

Seishuu Handa je nadolazeći kaligraf: mlad, zgodan, talentovan i nažalost narcisista. Kada veteran svoj nagrađivani komad označi kao „neoriginalan“, Seishuu brzo gubi hladnoću uz ozbiljne posledice. Kao kaznu, a takođe i da bi mu pomogao u samorefleksiji, Seishuuov otac ga proteruje na ostrva Goto, daleko od ugodnog tokijskog načina života na koji je temperamentni umetnik navikao. Sada bačen u seosko okruženje, Seishuu mora pokušati pronaći novu inspiraciju i razviti svoj jedinstveni umetnički stil – to jest, ako bučna deca (na čelu sa prevrtljivim Naru Kotoishi), srednjoškolci fujoshi i energični starci prestanu upadati u njegovu kuću ! Najnoviji dodatak intimnoj i neobičnoj Goto zajednici želi samo da obavi neki posao, ali ostrva su daleko od mirnog sela za koje se prijavio. Zahvaljujući svojim otkačenim komšijama koji su potpuno nesposobni da se bave svojim poslom, arogantni kaligraf saznaje mnogo više nego što se ikada nadao.

Himegoto

Asahi Production
13 epizode · TV Completed ひめゴト
5.96

Glavni protagonist Himegota, Arikawa Hime, u ozbiljnim je problemima. Progone ga morski psi zbog duga zbog kojeg su ga roditelji ostavili. Odnosno, sve dok ga vijeće učenika srednje škole Shimoshina ne uskoči da ga spasi. Ove “ljubazne” djevojke pomažu Himeu tako što mu otplaćuju dug i prihvaćaju ga u studentsko vijeće … kao lijepu djevojku, to jest!

Slučajno je Hime nosio odjeću francuske sobarice kad je vijeće naišlo na njega, a sada ga neće imati drugačije. U zamjenu za otplatu duga, Hime se mora odijevati u djevojčicu i biti pas kućnog ljubimca vijeća do kraja srednjoškolskih godina.

Ipak, stvari bi mogle biti i gore. Napokon, Hime je sada okružen lijepim djevojkama koje mu se neprestano dosađuju, izlažu ga i rade mu zločeste stvari. Srećom, Hime ima barem jednu osobu koja ga pokušava izvući iz te nevolje: njegovog malog brata, koji se također presvlači. I onda, naravno, tu je šef disciplinskog povjerenstva, koji je … još jedan dječak koji se presvlači !? Ovo postaje smiješno!

Love Stage!!

J.C.Staff
10 epizode · TV Completed Love Stage!!, LOVE STAGE!!
7.29

Sa majkom glumice, ocem producenta i bratom rok zvezde, svako bi očekivao da će Izumi Sena na kraju i sam ući u šou-biznis. Međutim, osim reklame za venčani magazin kada je bio dete, Izumi nikada nije bila u centru pažnje; umesto toga, on želi da postane umetnik mange. Ali deceniju nakon snimanja, časopis poziva na oglas za desetu godišnjicu, tražeći originalnu decu glumce za projekat. Ovo ponovo spaja Izumi sa Rioumom Ichijou, sada popularnim glumcem koji je, na Izumi-jev šok, zaljubljen u njega od njihovog prvog susreta! Međutim, zbog Izuminog ženskog izgleda i uniseks imena, Riouma je verovao da je dečak devojčica i to čini do danas. Izumi-jeve nevolje tek počinju, jer čak i nakon što je otkrio istinu, Riouma ne može da se otrese svojih osećanja…

Monthly Girls Nozaki-kun

Doga Kobo
12 epizode · TV Completed 月刊少女野崎くん
7.98

Chiyo Sakura vesela je srednjoškolka koja je pala preko glave zbog nesvjesnog Umetarou Nozakija. Na veliku zbunjenost Chiya, kad ona prizna svog voljenog Nozakija, on joj preda nepoznati autogram. Ispostavilo se da je stoički tinejdžer zapravo cijenjeni shoujo mangaka, objavljujući pod pseudonimom Sakiko Yumeno! Niz nesporazuma dovodi do toga da Chiyo postane jedan od Nozakijevih pomoćnika u mangi.

Kroz urnebesne događaje koji slijede, sprijateljila se s mnogim svojim neobičnim školskim kolegama, uključujući njezinog naizgled bestidnog kolegu asistenta Mikota Mikoshibu i “princa škole” Yuu Kashima. Gekkan Shoujo Nozaki-kun slijedi Chiyo dok ona pokušava pomoći Nozakiju s njegovom mangom i nada se da će on na kraju primijetiti njezine osjećaje.

Space Dandy

Bones
26 epizode · TV Completed スペース☆ダンディ 第2シリーズ
8.27

Svemir je misteriozno i čudno mjesto, puno još čudnijih i tajanstvenijih vanzemaljaca. Dandyjev posao je loviti neklasificirane strance i registrirati ih za nagradu. Zvuči dovoljno lako, ali čini se da se uvijek događa nešto čudno, poput slučajnih sastanaka sa zombijima, mističnim kuharima ramenima i preslatkim siročadima. Loviti vanzemaljce možda nije lako, ali definitivno nikad nije dosadno.

Uz pomoć svojih pomoćnika, preslatkog robota koji usisava QT i vanzemaljskog nalik na mačku Meow i njegovog malo korištenog broda Aloha Oe, Dandy luta galaksijom tražeći nove vanzemaljske vrste. Međutim, ono što obično pronađe su avantura, opasnost i romansa, a nema dva putovanja (ili svemira) koja su uvijek ista. Ovo je Space ☆ Dandy, dušo!

Space Dandy je dendi tip, u svemiru! Ovaj sanjarski pustolov sa umirućim pompadurom putuje galaksijom u potrazi za vanzemaljcima na koje niko nikada nije bacio oči. Svaka nova vrsta koju otkrije donosi mu pozamašnu nagradu, ali ovaj dendi mora biti brz na nogama jer je prvi došao, prvi je poslužen! U pratnji svojih pomoćnika, izgubljenog robota zvanog QT i svemirskog vanzemaljca Meowa mačke, Dandy hrabro istražuje nepoznate svjetove u kojima žive razni vanzemaljci. Pridružite se najbolje odjevenom lovcu na vanzemaljce u čitavom prostoru i vremenu dok kreće u avanturu koja završava na rubu svemira!

Tokyo Ghoul

Studio Pierrot
12 epizode · TV Completed 東京喰種-トーキョーグール-
7.82

(Sezona 1) Tokio je postao okrutan i nemilosrdan grad – mesto gde opaka stvorenja zvana “ghouls” postoje pored ljudi. Građani ove nekada velike metropole žive u stalnom strahu od ovih krvoločnih divljaka i njihove žeđi za ljudskim mesom. Međutim, najveća pretnja koju ovi ghouli predstavljaju je njihova opasna sposobnost da se maskiraju pod ljude i stapaju sa društvom. Zasnovan na najprodavanijoj natprirodnoj horor mangi Sui Ishida, Tokio Ghoul prati Kena Kanekija, stidljivog, knjižnog studenta, kojeg trenutno privlači Rize Kamishiro, strastveni čitalac poput njega samog. Međutim, Rize nije baš onakva kakva se čini, a ovaj nesrećni sastanak gura Kanekija u mračne dubine neljudskog sveta duhova. U preokretu sudbine, Kanekija spašava zagonetna konobarica Touka Kirishima, i tako započinje svoj novi, tajni život kao polu-ghoul / polu-čovek koji mora pronaći način da se integriše u oba društva.

Zankyou no Terror

MAPPA
11 epizode · TV Completed 残響のテロル
8.13

Obojena crvenom bojom, reč „VON“ je sve što je ostalo iza terorističkog napada na nuklearni objekat u Japanu. Vlada je slomljena zbog njihove nesposobnosti da djeluje, a policija je izbezumljena u potrazi za načinima za suzbijanje počinilaca. Javnost ne zna – sve dok šest meseci kasnije čudan video ne uđe na internet. U njemu dva tinejdžera koji se identifikuju samo kao „Sfingi“ direktno izazivaju policiju, preteći da će izazvati razaranje i haos širom Tokija. Nesposobna da zaustavi masovnu paniku koja se brzo širila gradom i očajna zbog bilo kakvih tragova u svojoj istrazi, policija se bori da efikasno deluje protiv ovih terorista, a usred svega je uhvaćen detektiv Kenjirou Shibazaki. Zankiou no Terror priča priču o Nine i Tvelve, dvojici dečaka iza maskiranih figura Sfinge. Oni ne bi trebali postojati, ali su snažni u svijetu obmana i tajni, dok grad čine da padne oko njih, sve u nadi da će sahraniti vlastitu tragičnu istinu

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano