Nasumično

Leto 2009

Bakemonogatari

Shaft
15 epizode · TV Completed 化物語
8.35

Kojomi Araragi, učenik treće godine srednje škole, uspeva da preživi napad vampira uz pomoć Meme Ošina, čudnog čoveka koji živi u napuštenoj zgradi. Iako je spasen od vampira i sada ponovo čovek, i dalje ostaje nekoliko posledica kao što su nadljudske sposobnosti isceljenja i poboljšan vid. Bez obzira na to, Araragi pokušava da živi životom normalnog učenika, uz pomoć svog prijatelja i predsednice Cubase Hanekave.

Kada prijateljica iz razreda Hitagi Senđogahara padne niz stepenice i Araragi je uhvati, on shvata da je devojka neprirodno bestežinska. Uprkos njenim protestima, Araragi insistira da joj pomogne, odlučujući da zatraži pomoć od Ošina, istog čoveka koji mu je nekada pomogao u sopstvenoj nevolji.

Kroz nekoliko priča koje uključuju demone i bogove, Bakemonogatari prati Araragija dok pokušava da pomogne onima koji pate od natprirodnih bolesti.

Spice and Wolf

Imagin
13 epizode · TV Completed 狼と香辛料
8.29

Holo je moćno božanstvo vuka koje se slavi i poštuje u gradiću Pasloe zbog blagoslova godišnje berbe. Ipak, kako godine prolaze, a seljani postaju samodostatniji, Holo, koja sebe stilizira kao “Mudrog vuka iz Yoitsua”, svela se na puku narodnu priču. Kad se putujući trgovac Kraft Lawrence zaustavi u Pasloeu, Holo ponudi da postane njegov poslovni partner ako je na kraju odvede u njezin sjeverni dom Yoitsu. Pametni trgovac prepoznaje Holoinu neobičnu sposobnost da procijeni karakter neke osobe i prihvaća njezin prijedlog. Sad posjedujući i oštre poslovne vještine i karizmatičnog pregovarača, Lawrence se nekoliko centimetara približio svom cilju otvaranja vlastite trgovine. Međutim, dok Lawrence putuje selom s Holom u potrazi za ekonomskim prilikama, počinje shvaćati da se njegove težnje polako pretvaraju u nešto neočekivano.

Temeljen na popularnom laganom istoimenom romanu, Ookami to Koushinryou, poznat i kao Spice and Wolf, spaja dva polarna žanra ekonomije i romantike kako bi stvorio očaravajuću priču bogatu razrađenim shemama, oštrim humorom i duhovitim dijalogom. Ookami Koushinryouu više je nego samo priča o razmjeni; pretvara se u putovanje traženja izgubljenog identiteta u svijetu koji se neprestano mijenja.

Putujući trgovac Kraft Lawrence nastavlja put prema sjeveru s boginjom vuka Holo, u potrazi za svojim izgubljenim domom Yoitsu. Lawrence i njegov oštroumni partner nastavljaju usput ostvarivati male zarade, polako otkrivajući više informacija o Holovom rodnom gradu. Međutim, put do Yoitsua je neravan i ispunjen mnogim nevoljama – Lawrence naleti na šarmantnog mladog trgovca koji je pogled usmjerio na ženu vučicu i počne sumnjati hoće li Holo ostati uz njega; on i božica također će morati razmotriti nesigurne i rizične poslovne poslove dok Lawrence nastoji ostvariti svoj san da postane vlasnik trgovine. Sve to vrijeme, s njegovom odlučnošću provjerenom na svakom koraku tijekom putovanja, Lawrence mora dovesti u pitanje svoj odnos s Holom, poduzeti poslovne poduhvate i zapitati se je li vrijeme da on i Holo krenu svojim putem.

Tokyo Magnitude 8.0

Bones, Kinema Citrus
11 epizode · TV Completed 東京マグニチュード8.0
8.07

Učenica srednje škole Mirai Onozawa nezadovoljna je svojim obiteljskim prilikama i u trenutku frustracije želi sve razdvojiti. Nažalost, čini se da se te razorne misli samo nekoliko trenutaka kasnije ostvaruju u obliku potresa magnitude 8,0.

Kad počinju ljetni odmori, Mirai nevoljko vodi mlađeg brata Yuukija u Odaibu, gdje se održava izložba robota na koju je želio ići. Međutim, dok su u izložbenom centru, bijes velikog potresa potresa regiju Kanto; bespomoćni, obojica djece svjedoče razornoj snazi ove prirodne katastrofe jer grad baca na koljena.

Nakon toga nailaze na Mari Kusakabe, motoristicu i samohranu majku koja je odlučila pomoći mladoj braći i sestrama. S ciljem povratka svojim kućama i ponovnog ujedinjenja sa svojim obiteljima, grupa kreće na dugo i teško putovanje desetkovanim gradom.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano