Nasumično

Proleće 2019

Afterlost (Shoumetsu Toshi)

Madhouse
12 epizode · TV Completed 消滅都市
5.48

Jednog dana, grad iznenada nestaje. Takuia, profesionalni kurirski ugovor i usamljeni vuk, upoznaje Iukija, jedinog preživelog od izumiranja grada. Njih dvoje se oslanjaju na poruku Iukijevog oca, za koga se čulo da nedostaje, i kreću prema nestalom gradu, Izgubljeni. Međutim, neočekivane prepreke naiđu pred parom, a stvarnost je posebno šokantna za Iuki. Pred njima su osećanja zaostalih, misteriozne grupe koja manipuliše u senci i otkriva skrivenu zaveru. Takuia i Iuki, koji su u početku bili stranci, produbljivali su svoju vezu tokom putovanja i razotkrili misteriju Izgubljenog grada.

Bungou Stray Dogs

Bones
61 epizode · TV Ongoing 文豪ストレイドッグス 第3期
8.17

Sedmicama je sirotište Atsushi Nakajima mučio mistični tigar kojeg je samo on svjestan. Sumnja se da stoji iza čudnih incidenata, 18-godišnjaka naglo izbacuju iz sirotišta i ostavljaju gladan, bez krova nad glavom i luta gradom.

Dok gladuje na obali rijeke, Atsushi spašava prilično ekscentričnog muškarca po imenu Osamu Dazai od utapanja. Čudni ljubitelj samoubistava i natprirodni detektiv, Dazai istražuje istog tigra koji je terorizirao dječaka. Zajedno s Dazaijevim partnerom Doppo Kunikidom oni rješavaju misterij, ali njegova razrješenje ostavlja Atsushija u tesnom položaju. Kako se događaju različiti neobični događaji, Atsushi je primoran da se pridruži njihovoj firmi natprirodnih istražitelja, preuzimajući neobične slučajeve koje policija ne može voditi, zajedno s njegovim brojnim zagonetnim saradnicima.

Uprkos razlikama u položaju, trojica muškaraca – najmlađi viši izvršni direktor lučke mafije, Osamu Dazai, najniži član Sakunosuke Oda i obavještajni agent Angou Sakaguchi – okupljaju se u baru Lupin na kraju dana kako bi se opustili i uživajte u društvu prijatelja.

Međutim, jedne noći, Angou nestaje. Fotografija snimljena za šankom je sve što je ostalo od njih troje zajedno.

Brzo naprijed do danas, a Dazai je sada član Oružane detektivske agencije. Guild, američka nadarena organizacija, ušla je u borbu i namjerava uzeti Agenciju za radnu dozvolu. Sada svoju pažnju moraju podijeliti između dvije grupe, Ceha i Port Mafije, koji se protive samom njihovom postojanju.

Nakon završetka trosmjernog organizacijskog rata, vladin birokrata Ango Sakaguchi podsjeća na događaj koji se dogodio prije nekoliko godina, nakon smrti bivšeg šefa lučke mafije. Osamu Dazai, u to vrijeme još uvijek novak, imao je zadatak istražiti glasine povezane s misterioznom eksplozijom koja je prije godina desetkovala dio grada – i njegovu povezanost s navodnim ponovnim pojavljivanjem bivšeg šefa.

Zbog okolnosti van njegove kontrole, udružuje se s Chuuyom Nakaharom, nadarenim, ali impulzivnim vođom suparničkog klana poznatim pod nazivom “Ovce”, kako bi se otkrila istina koja stoji iza slučaja i osvijetlio mit o Arahabakiju – bog vatre koji bi Dazaija mogao samo odvesti do rješenja slučaja.

U međuvremenu, danas je to opet uobičajeno za Oružanu detektivsku agenciju. Njihov mirni prekid neće potrajati dugo, dok stari i novi neprijatelji skupljaju snagu i pripremaju se za novi sukob.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba

ufotable
55 epizode · TV Hiatus 鬼滅の刃
8.74

Još od smrti njegovog oca, teret izdržavanja porodice pao je na ramena Kamado Tanđiroa. Iako osiromašena na zabačenoj planini, porodica Kamado može uživati ​​u relativno mirnom i srećnom životu. Jednog dana Tanđiro odluči sići u lokalno selo kako bi zaradio malo novca prodajući ugalj. Na povratku pada noć, prisiljavajući Tanđiroa da se skloni u kuću neobičnog muškarca, koji ga upozorava na postojanje demona koji jedu meso i koji vrebaju u šumi noću.

Kad se sutradan konačno vrati kući, dočekuje ga zastrašujući prizor – cela njegova porodica je zaklana. Još gore, jedini preživeli je njegova sestra Nezuko, koja je pretvorena u krvožednog demona. Ovladan besom i mržnjom, Tanđiro se zaklinje da će osvetiti svoju porodicu i ostati pri svojoj jedinoj živoj sestri. Zajedno s misterioznom grupom koja sebe naziva Korpusom ubica demona, Tanđiro će učiniti sve što je potrebno da ubije demone i zaštiti ostatke ljudskosti svoje voljene sestre.

Fairy Gone

P.A. Works
24 epizode · TV Completed Fairy gone フェアリーゴーン
5.83

„Nekada su vile bile oruđe rata“.

Priča se odvija u svetu u kojem vile poseduju i nastanjuju se u životinjama, dajući im misteriozne sposobnosti. Uklanjanjem organa posednute životinje i transplantacijom u ljude, vile se mogu pozvati kao alter ego i koristiti kao oružje. Takve osobe koje su koristile vile kao ratni alat zvale su se „Vilinski vojnici“. Kad se rat završio i završili svoje uloge, vojnici su izgubili svrhu. Neki su počeli raditi za vladu, neki su se pridružili mafiji, a neki su čak postali i teroristi, jer je svaki odabrao svoj način života.

Prošlo je devet godina od rata. Glavna junakinja Marija je nova regrutkinja “Doroteje”, organizacije koja istražuje i suzbija zločine povezane sa vilama. Usred nestabilne političke situacije, kriminalci sa dugotrajnim ranama iz rata i prošlih sukoba pojavljuju se i uključuju se u terorizam kao osveta. Ovo je priča o vilinskim vojnicima koji se bore za svoju pravdu u haotičnom poratnom svetu.

Fruits Basket 2019

TMS Entertainment
63 epizode · TV Ongoing Fruits Basket (2019), Furuba, Fruits Basket (Zenpen), フルーツバスケット 1st season
8.20

Tooru Honda je oduvek bila fascinirana pričom o kineskom zodijaku koju joj je voljena majka pričala kao dete. Međutim, iznenadna porodična tragedija menja joj život, a kasnije okolnosti je ostavljaju na miru. Tooru je sada prisiljena da živi u šatoru, ali malo zna da njen privremeni dom boravi na privatnom imanju cenjene porodice Souma. Naišavši jednog dana na njihov dom, nailazi na Shigurea, starijeg rođaka Soumu, i Iuki, „princa“ njene škole. Tooru objašnjava da živi u blizini, ali Soumas na kraju otkriva njenu dobro čuvanu tajnu beskućništva kad je vide kako se jedne noći vraća u svoj šator. Stvari počinju da traže Tooru jer joj ljubazno nude da je prime nakon što čuju za njenu situaciju. Ali ubrzo nakon toga, ona je zatečena u tuči između Iukija i njegovog raspoloženog rođaka Kioua. Pokušavajući da ih zaustavi, ona saznaje da porodica Souma ima sopstvenu dobro čuvanu tajnu: kad god ih zagrli pripadnik suprotnog pola, oni se transformišu u životinje kineskog zodijaka. Uz ovo novo otkriće, Tooru će otkriti da je život sa Soumama neočekivana avantura ispunjena smehom i romantikom.

Isekai Quartet

Studio PuYUKAI
24 epizode · TV Completed 異世界かるてっと
7.48

To je normalan dan; svi, od poremećene vojne devojke Tanje Degurechaff i šesnaestogodišnjeg glavnog junaka Isekaija Satoua Kazume do nadređenog ekspanzionista Ainza Oola Govn-a i demonskih sestara Rem i Ram nastavljaju sa svojim svakodnevnim životom. Odjednom se pred njima pojavi upadljivo crveno dugme koje moli da se pritisne. Obuzeni radoznalošću, onostrani likovi pritisnu dugme, šaljući ih u nepoznati svet. Bez načina da pobegnu, likovi moraju voditi normalan školski život i sklapati poznanstva sa ostalima. Jedno je sigurno: učionica puna omiljenih ekscentričnih ličnosti omiljenih od obožavalaca nikada ne postaje dosadna!

Kenja no Mago

Silver Link.
12 epizode · TV Completed 賢者の孫
6.56

U kraljevstvu Earlshide Merlin Vulford je svojevremeno smatran nacionalnim herojem, pozdravljan i zbog svoje moći i postignuća. Međutim, preferirajući miran život, osamljuje se duboko u seoskoj šumi, posvećujući svoje vreme odgajanju siročeta koje je spasio. Ovo siroče je Shin, uobičajeni platiša u savremenom Japanu, koji se reinkarnirao u Merlinov svet, a da je i dalje zadržao svoja prošla sećanja. Kako godine prolaze, Shin pokazuje neuporediv talenat i u korišćenju magije i u borilačkim veštinama, na veliko Merlinovo stalno čuđenje.

Na njegov 15. rođendan, međutim, postaje očigledno da je Šin samo razvio svoje borbene veštine i ništa drugo, ostavljajući mu očitu socijalnu nespretnost, nedostatak zdravog razuma i osrednji osećaj odgovornosti. Kao rezultat toga, Shin se upisuje u Magičnu Akademiju kraljevstva da bi usavršio svoje veštine i sazreo među ostalim tinejdžerima. Međutim, normalan život je nemoguć, pošto se kao lokalna poznata ličnost utvrdi gotovo čim stigne.

Kenja no Mago prati srednjoškolski život Shin Vulforda u prestonici dok sklapa nova prijateljstva, uči o svetu i bori se protiv različitih sila zla koje okružuju njega i njegov grad.

Nande Koko ni Sensei ga!?

Tear Studio
12 epizode · TV Completed なんでここに先生が!?
6.48

17-godišnji Ičirou Satou je prosečan tinejdžer koji se uvek slučajno nađe u izopačenim situacijama sa svojom učiteljicom Kana Kojima. Pratite ovu erotsku ljubavnu komediju o njihovim nezgodama tokom njihovog svakodnevnog života i o tome kako Ičirou i Kana odluče da se nose s njima.

Sarazanmai

Lapin Track, MAPPA
11 epizode · TV Completed さらざんまい
7.55

Nakon što plemenito Kappa kraljevstvo padne pod vlast Vidrinog carstva, kappa princ Keppi gubi veći deo svoje moći i postaje bespomoćan protiv neviđenih Kapa-zombija. Ovi zombiji muče svet, i tvore su Vidre i manifestacije najdubljih želja ljudi. Nemajući drugog izbora, Keppi se mora osloniti na tri mlada dečaka: Kazuki Jasaku, koji mora nositi kutiju sa sobom gde god krene; Entu Jinnai, Kazukijev prijatelj iz detinjstva; i Tooi Kuji, delinkvent i školski lutalac.

Uklanjanjem mitskog organa zvanog širikodama, dečaci mogu sami da postanu Kapa i da se bore protiv Kapa-zombija. Međutim, da bi ih pobedili, dečaci se moraju povezati jedni s drugima svojim umom, telom i – što je najvažnije – tajnama. Kako se Kraljevstvo Kapa oslanja na ove dečake, oni se moraju otkriti kao nikada pre, sve vreme saznajući da su veze krhke i zaista dragocene stvari.

Senryuu Girl

Connect
12 epizode · TV Completed 川柳少女
7.43

Za učenike srednje škole Karai, Nanako Iukishiro je lepa, mirna i simpatična 16-godišnjakinja. Međutim, Nanako nije obična devojka, jer ne može da govori! Umesto toga, Nanako komunicira kroz senrjuu – pesme duge 17 slogova. Šesnaestogodišnji Eiji Busujima bio je delinkvent u srednjim školskim godinama. Međutim, od tada je okrenuo novi list zbog svoje novootkrivene ljubavi prema senrjuu. Uprkos njegovom pretećem izgledu, Eiji se dobro slaže sa Nanakom kao kolegom iz Književnog kluba. Iako je Nanako nijema, preslatki par nema problema u međusobnoj komunikaciji. Senriuu Shoujo je lagana i opuštajuća priča o svakodnevnom životu dvoje tinejdžera.

Sewayaki Kitsune no Senko-san

Doga Kobo
12 epizode · TV Completed The Helpful Fox Senko-san, Meddlesome Kitsune Senko-san, 世話やきキツネの仙狐さん
7.35

Kao i mnogi vredni članovi radne snage, Kuroto Nakano je stalno pod stresom zbog svog posla. Ipak, pošto živi sam, mora nastaviti. Ljudi poput Kurota ne znaju da ovaj stres poprima oblik mraka koji se nalazi u telu čoveka i život on vodi u propast.

Božanstva lisice mogu da vide ovu tamu i imaju dužnost da spase ljude pre nego što bude prekasno. Kako bi Kurotu pomogla da se oslobodi stresa, Senko-san, osamstogodišnja lisica, dobrovoljno mu je pritekla u pomoć, i učiniće sve što može da smanji napetost u njegovoj umornoj duši.Sewayaki Kitsune no Senko-san

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano