Nasumično

Proleće 2013

Attack on Titan (Shingeki no Kyojin)

MAPPA, Wit Studio
87 epizode · TV Completed 進撃の巨人
8.44

Pre vekova, čovečanstvo su do izumiranja poklali monstruozna humanoidna bića zvana titani, prisiljavajući ljude da se sakriju u strahu iza ogromnih koncentričnih zidova. Ono što ove divove čini zaista zastrašujućim je to što njihov ukus prema ljudskom mesu nije rođen iz gladi, već onoga što se čini iz zadovoljstva. Da bi osigurali svoj opstanak, ostaci čovečanstva počeli su da žive u odbrambenim barijerama, što je rezultiralo sto godina bez ijednog titana. Međutim, ta krhka smirenost ubrzo se raspada kada kolosalni titan uspe da probije navodno neosvojivi spoljni zid, ponovo pokrećući borbu za opstanak protiv gnusoba koje jedu ljudi. Posle svedočenja stravičnog ličnog gubitka od napadajućih stvorenja, Eren Ieager posvećuje svoj život njihovom iskorenjivanju prijavivši se u Survei Corps, elitnu vojnu jedinicu koja se bori protiv nemilosrdnih humanoida izvan zaštite zidova. Na osnovu nagrađivane mange Hajime Isaiame, Shingeki no Kiojin prati Erena, zajedno sa njegovom usvojenom sestrom Mikasom Ackerman i njegovim prijateljem iz detinjstva Arminom Arlertom, dok se pridružuju brutalnom ratu protiv titana i utrkuju da otkriju način da ih poraze pre poslednjeg zidovi su probijeni.

Date A Live

AIC PLUS+
12 epizode · TV Ongoing デート・ア・ライブ
7.24

Pre trideset godina čudna pojava zvana “svemirski potres” opustošila je centar Evroazije, zahtevajući živote najmanje 150 miliona ljudi. Od tada, manji svemirski potresi neredovno muče svet. Shido Itsuka, naizgled običan srednjoškolac, naiđe na misterioznu devojku na zemljinoj nultu svemirskog potresa i saznaje da je ona jedna od “Duhova” koji su pravi uzrok svemirskih potresa koji se dešavaju kada se manifestiraju u svetu. Regrutuje se da iskoristi svoju misterioznu sposobnost da zapečati sile Duha i spreči ih da budu pretnja čovečanstvu. Međutim, postoji ulov: da bi zapečatio Duhovnu snagu, mora je natjerati da se zaljubi u njega i poljubi ga.

My Teen Romantic Comedy SNAFU

Brain's Base
38 epizode · TV Completed やはり俺の青春ラブコメはまちがっている。
8.07

Hachiman Hikigaya apatični je srednjoškolac s narcisoidnim i polunihilističkim tendencijama. Čvrsto vjeruje da radosna mladost nije ništa drugo do farsa, a svi koji kažu drugačije samo lažu sebe.

U novoj kazni za pisanje eseja koji ismijava moderne društvene odnose, učitelj Hachimana prisiljava ga da se pridruži Klubu volonterskih usluga, klubu kojem je cilj pružiti ruku pomoći svakom učeniku koji traži njihovu podršku u postizanju njihovih ciljeva. S obzirom da je jedini član kluba lijepa ledena kraljica Yukino Yukinoshita, Hachiman se nalazi na prvoj crti tuđih problema – mjestu o kojem nije ni sanjao da će biti. Dok se Hachiman i Yukino koriste svojom pamet da riješe probleme mnogih učenika, hoće li se Hachimanov pokvareni pogled na društvo pokazati smetnjom ili alatom koji može koristiti u svoju korist?

Suisei no Gargantia

Production I.G
13 epizode · TV Completed 翠星のガルガンティア
7.51

U dalekoj budućnosti većina ljudi napustila je Zemlju, a Galaktički savez čovječanstva osnovan je kako bi vodio istraživanjima i osiguravao prosperitet čovječanstva. Međutim, javlja se značajna prijetnja u obliku čudnih stvorenja zvanih Hideauze, što rezultira međuzvjezdanim ratom kako bi se spriječilo izumiranje čovječanstva. Naoružan Kamerom, autonomnim robotom, 16-godišnji poručnik Ledo iz Galaktičkog saveza uključuje se u bitku protiv čudovišta. Nesretnim razvojem događaja, Ledo gubi kontrolu tokom bitke i izbačen je u daleke krajeve svemira, slijećući na zemlju preplavljenu vodom.

Na plavoj planeti, Gargantia – velika flota otpadnih brodova – nailazi na Chamber i dohvaća je iz okeana, misleći da su spasili nešto vrijedno. Pogrešno postupajući zbog neprijateljstva, Ledo se uvlači i uzima za taoca mladu glasnicu koja se zove Amy, da bi shvatio da stanovnici Gargantije nisu toliko opasni koliko je vjerovao. Suočen sa neizvesnošću i nesposobnim da komunicira sa svojim drugovima u svemiru, Ledo pokušava da se prilagodi i prilagodi novom načinu života. Ali njegovi mirni dani uskoro će biti kratkog vijeka, jer na ovoj planeti prekrivenoj okeanom ima i više nego što se može vidjeti.

The Devil is a Part-Timer!

Studio 3Hz, White Fox
37 epizode · TV Ongoing はたらく魔王さま!
7.84

Udarivši strah u srca smrtnika, Lord demon Satana počinje da osvaja zemlju Ente Isla sa svojim ogromnim demonskim vojskama. Međutim, dok se upušta u ovu brutalnu potragu za zauzimanjem kontinenta, njegov napor onemogućava junak Emilija, primoravajući Satanu da se brzo povuče kroz dimenzionalni portal samo da bi sleteo u ljudski svet. Zajedno sa svojim lojalnim generalom Alsielom, demon se našao nasukan u savremenom Tokiju i zarekao se da će se vratiti i završiti svoje potčinjavanje Ente Isla – to jest, ako uspeju da pronađu put nazad!

Nemoćan u svetu bez magije, Satana pretvara lik čoveka po imenu Sadao Maou i počinje da radi u MgRonald’s -u – lokalnom restoranu brze hrane – da sastavi kraj s krajem. Ubrzo shvata da njegov cilj da osvoji Ente Islu jednostavno nije dovoljan jer raste odlučan da se popne korporativnom lestvicom i postane vladar Zemlje, jedan po jedan zadovoljan kupac!

Bilo da se radi o skraćenom radnom vremenu, kućnim poslovima ili jednostavno pokušaju plaćanja stanarine na vreme, Hataraku Maou-sama! predstavlja urnebesan pogled na najprizemnije aspekte svakodnevnog života, sve kroz oči nesrećnog demonskog gospodara.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano