Nasumično

Proleće 2011

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.

A-1 Pictures
11 epizode · TV Completed あの日見た花の名前を僕達はまだ知らない。
8.46

Jinta Jadomi mirno živi povučeno, provodeći dane izvan škole i igrajući videoigre kod kuće. Jednog vrućeg ljetnog dana pojavljuje se njegova prijateljica iz djetinjstva, Meiko “Menma” Honma, koja ga gnjavi kako bi mu ispunila zaboravljenu želju. Ne obraća joj pažnju, što je živcira, ali zapravo ga nije briga. Napokon, Menma je već umrla prije mnogo godina.

U početku Jinta misli da samo halucinira zbog ljetnih vrućina, ali kasnije je uvjeren da je ono što uistinu vidi duh Menme. Jinta i njegova skupina prijatelja iz djetinjstva razdvojili su se nakon njezine prerane smrti, ali ponovno su okupljeni dok pokušavaju odmoriti Menmin duh. Ponovno proživljavajući svoju bol i krivnju, hoće li moći pronaći snage da pomognu ne samo Menmi da ide dalje – već i njima samima?

Ao no Exorcist (Blue Exorcist)

A-1 Pictures
25 epizode · TV Completed 青の祓魔師(エクソシスト)
7.64

Ljudi i demoni su dve strane iste medalje, kao i Assiah i Gehenna, njihovi svetovi. Jedini način putovanja između carstva je putem poseda, kao u pričama o duhovima. Međutim, Satana, vladar Geene, ne može naći odgovarajućeg domaćina za posedovanje i zato ostaje zatvoren u svom svetu. U očajničkom pokušaju da osvoji Asiju, umesto toga šalje svog sina, nameravajući da na kraju izraste u posudu koju će moći posedovati kralj demona. Ao no Egzorcist prati Rina Okumuru koji se čini kao običan, pomalo problematičan tinejdžer – to je sve dok ga jednog dana ne zaposednu demoni. Njegov svet se preokreće kada otkrije da je on zapravo sotonin sin i da njegov otac demon želi da se on vrati kako bi zajedno osvojili Asiju. Ne želeći da se pridruži gehenskom kralju, Rin odlučuje da započne obuku za egzorcistu kako bi se mogao boriti za odbranu Assiaha zajedno sa svojim bratom Jukiom.

Beyblade: Metal Fury

SynergySP
39 epizode · TV Completed メタルファイト ベイブレード 4D
6.78

U Kosmosu se dogodio neobičan događaj. Odmarajući se od svog poslednjeg trijumfa nad Faustom i Spiralnim jezgrom, Ginga i Co spašavaju dečaka po imenu Iuki od misteriozne mladosti po imenu Johannes. Iako je Iuki dečački genije i astronom, on je Blader koji poseduje „Anubiusa“. Juki kaže da je došao da kaže Gingi i njegovim prijateljima o glasu Zvezdanog fragmenta. Jednog dana bio je svedok kako Fragment zvezde (meteor) pada sa neba. Ta jedina svetlost obitava u Anubiju i on kaže da je te večeri čuo glas Zvezdinog fragmenta. Veliko zlo pokušava da oživi „Crno Sunce“ i „Nemezisu“, boga uništenja, koristeći nepoznatu snagu Zvezdanog Fragmenta i uništi svet. Ginga i njegovi prijatelji moraju se ponovo boriti, čim se uhvate za svoje nove begove 4D sistema!

Blood-C

Production I.G
12 epizode · Completed Blood-C, ブラッドシー
6.53

Mirna školarka danju, strašna ubica čudovišta noću, Saja Kisaragi vodi podeljen život. Opremljena ceremonijalnim mačem koji joj je dao otac za svete zadatke, ona pobeđuje svako čudovište koje se usudi da preti njenom tihom malom selu. Ali prerano, Sajina stvarnost i sve ono u šta veruje da je istinito su testirani, kada ona čuje da čudovišta govore o prekršenom savezu – o nečemu o čemu ona ništa ne zna. A onda se, neočekivano, pojavljuje čudan pas; pita je kome je obećala da će zaštititi selo, radoznalo šta će se dogoditi ako to obećanje prekrši. Mučeni neobjašnjivim vizijama i njenim svetom koji se raspliće oko nje, putujemo sa Sajom kroz njenu borbu da pronađe put do istine u selu gde ništa nije onako kako izgleda.

C: The Money of Soul and Possibility Control

Tatsunoko Production
11 epizode · TV Completed [C] CONTROL - The Money and Soul of Possibility, [C] The Money of Soul and Possibility Control, 「C」 THE MONEY OF SOUL AND POSSIBILITY CONTROL
7.24

Kimimaro radi dva posla kako bi uspeo da sastavi kraj s krajem. Mogao bi da pređe od siromaha do princa u paralelnom svetu zvanom Finansijski okrug – ako će svoju budućnost uložiti kao zalog u opasnu igru. Pobeda vam donosi više bogatstva, ali gubitak bi vas mogao izbrisati iz postojanja. Kada destruktivne sile u igri primoraju Kimimara da se suprotstavi najmoćnijem igraču, može li on spasiti stvarni svet od potpunog kolapsa?

Chocolat no Mahou

SynergySP
13 epizode · OVA Completed The Magic of Chocolate, Shokora no Mahou, ショコラの魔法
6.24

„Gorko-slatka, misteriozna priča“ vrti se oko Chocolat Aikava, čokoladice koja vodi radnju pod nazivom Chocolat Noir. Ona može ispuniti želje problematičnim ljudima koji posećuju njenu radnju — ako joj daju nešto dragoceno u zamenu.

Deadman Wonderland

Manglobe
12 epizode · TV Completed デッドマン・ワンダーランド
7.24

Izgledalo je kao da bi to bio normalan dan za Gantu Igarašija i njegove školske drugove – pripremali su se za odlazak na izlet u izvesni zatvorski zabavni park zvan Deadman Vonderland, gde osuđenici izvode opasna dela za zabavu posmatrača. Međutim, Gantin život se brzo preokrene kada ceo njegov razred masakrira misteriozni čovek u crvenom. Uokviren zbog incidenta i osuđen na smrt, Ganta je poslan u sam zatvor koji je trebalo da poseti.

Ali Gantina noćna mora tek počinje.

Mladi protagonista bačen je u svet sadističkih zatvorenika i zagonetnih moći, da živi u stalnom strahu od smrtonosne ogrlice postavljene oko vrata koja se usporava samo pobedom u smrtnim igrama zatvora. Ganta se mora kladiti da će svoj život preživeti na bezobzirnom mestu gde nije uvek lako prepoznati prijatelja od neprijatelja, sve dok pokušava da pronađe misterioznog “Crvenog čoveka” i očisti njegovo ime, u zemlji čudesa mrtvih.

Dog Days

Seven Arcs
13 epizode · TV Completed ドッグデイズ
7.01

Dog Days odvijaju se u svetu Floniarda, alternativne Zemlje naseljene bićima koja podsećaju na ljude, ali takođe imaju uši i repove određenih životinja. Republika Biscotti, unija građana sličnih psima, našla se na udaru mačjih snaga vitezova Galette Leo. U nastojanju da spasi Biscotti, princeza Milhiore pozva šampiona iz drugog sveta kako bi odbranila svoj narod. Taj prvak je Cinkue Izumi, normalni srednjoškolac sa Zemlje. Pristajući da pomogne Biscottiju, Cinkue pronalazi sveto oružje zvano Palladion i priprema se za rat. U Floniardu se ratovi vode bez žrtava i sličniji su sportskim takmičenjima s ciljem prikupljanja novca za kraljevstva koja učestvuju. Cinkue je uspešan u ulozi Biscottijeva šampiona, ali saznaje da pozvani šampion ne može biti vraćen u svoj matični svet. Naučnici Biscottija pokušaće da pronađu način da se Cinkue vrati kući, ali dok nešto ne shvate, on mora služiti princezi Millhiore nastavljajući borbu kao Biscottijev heroj.

Kaiji: Against All Rules

Madhouse
26 epizode · TV Completed Kaiji: Against All Rules, Gyakkyou Burai Kaiji S2, The Suffering Pariah Kaiji: Backslide Arc, 逆境無頼カイジ 破戒録篇
8.25

Zbog sve većeg duga, Kaiji Itou na kraju nastavlja svoj stari način života. Jednog dana, dok šeta ulicom, naiđe na Judžija Endoua, koji lovi Kaidžija zbog novca koji duguje Teiai grupi. Nesvestan toga, Kaiji nestrpljivo prati Endoua, nadajući se šansi da učestvuje u još jednom kockanju, ali ubrzo saznaje prave namere zimara kada je kidnapovan.

S obzirom da Kaiji nije u stanju da otplati svoj ogroman dug, Teiai grupa ga umesto toga šalje da radi u podzemnom radnom logoru. Rečeno mu je da će morati da živi u ovom paklu 15 godina, pored ostalih dužnika, dok ne zasluži slobodu. Njegova jedina nada da će rano okončati ovu noćnu moru je ušteda dovoljno novca da bi mogao da se vrati na površinu na jedan dan. Kada dođe tamo, planira da dobije preostali novac potreban da podmiri svoj račun tako što će napraviti opkladu sa visokim ulozima. Međutim, kako mnoga iskušenja ugrožavaju njegov oskudni prihod, Kaiji će možda morati da pribegne kockanju ranije nego što je očekivao.

Steins;Gate

White Fox
24 epizode · TV Completed STEINS;GATE
9.13

Samoprozvani ludi naučnik Rintarou Okabe izdaje sobu u rasklimanoj staroj zgradi u Akihabari, gde se prepušta hobiju izmišljanja potencijalnih „budućih sprava“ sa kolegama iz laboratorije: Maiuri Shiina, svojim vazduhoplovnim prijateljem iz detinjstva, i Hashida Itaru, izopačeni haker nadimka „Daru“. Njih troje vreme brinući se sa svojom najperspektivnijom izmišljotinom do sada, mašinom nazvanom „Telefon mikrotalasna“, koja obavlja neobičnu funkciju pretapanja banana u gomile zelenog gela. Iako čudesan sam po sebi, fenomen ne pruža ništa konkretno u Okabeovoj potrazi za naučnim prodorom; to jest, sve dok članove laboratorije ne podstakne na akciju niz misterioznih događaja pre nego što naiđu na neočekivani uspeh – Phone Microvave može da šalje e-poštu u prošlost, menjajući protok istorije. Prilagođeno kritičkom hvaljenom vizuelnom romanu veličine 5 pb. i Nitroplus, Steins; Gate vodi Okabea kroz dubine naučne teorije i praktičnosti. Primoran kroz različite niti prošlosti i sadašnjosti, Okabe mora snositi teret koji nosi držanje ključa u carstvu vremena.

Yu-Gi-Oh! Zexal

Gallop
73 epizode · TV Completed 遊☆戯☆王ZEXAL
6.34

U užurbanom i futurističkom gradu Heartland, mladi dječak po imenu Yuuma Tsukumo ima san koji žele postići svi u njegovoj dobi – steći titulu najvećeg duelista! Nažalost, zbog njegovih nejasnih vještina dvoboja ovaj san je daleko od ostvarivog. Ali kad školski nasilnik, Ryouga “Morski pas” Kamishiro, podijeli ključ koji mu je dao otac na dva dijela, on nehotice postavi Yuumu na tečaj sudara sa svojim snom.

Zadržavajući polovicu ključa, Yuuma započinje dvoboj s Sharkom, ali ubrzo shvaća da mu njegove neiskusne vještine ne mogu parirati. U iznenadnom razvoju događaja, Yuumin ključ se popravlja i pred njim se pojavljuju “Vrata sudbine”. Korištenjem ključa da ih otvori, Yuumu dočekuje vanzemaljac pod imenom Astral – biće koje samo on može vidjeti.

Zbunjeni Yuuma ubrzo saznaje da su njegova sjećanja podijeljena u 100 “Brojevnih karata”, koje sve on mora doći. Međutim, nije i jedini koji ih traži. Bombardovan tim otkrićima, Yuuma, zajedno s Astralom, mora braniti svijet od nadolazećih prijetnji koje se nadvijaju nad Heartland Cityjem – bez obzira na bilo kakvu božansku intervenciju koja bi se mogla dogoditi.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano