Nasumično

Proleće 2009

Bakugan Battle Brawlers: New Vestroia

TMS Entertainment
52 epizode · TV Completed 爆丸バトルブローラーズ New Vestroia
6.41

Posle konačnog pada lupeške Bakugan Nage, mir je vraćen u Vestroju. Uz pomoć Danme Kuusou, njegovog pratioca Pirus Dragonoida i drugih borbenih prepirki, beskonačnost i tiha jezgra su kombinovani i carstvo je ponovo stvoreno. Međutim, Nova Vestroia neće dobiti nikakvog predaha jer humanoidni vanzemaljski osvajači, Vestali, stižu i jednim mahom osvajaju svet Bakugana. Naoružani zastrašujućom mašinom sposobnom da ograniče Bakugana u njihove oblike lopti, oni žele da porobe trku kao vid zabave. Sada im je jedina sila koja stoji na putu otpor Bakuganskih borbenih prepirki – grupa ljudi, Bakugan i Vestalci koji se protive ideji da se uništi živa rasa. Predvođeni Danmom, moraju se upustiti u neprijateljski okupiranu Novu Vestroju i odbiti osvajače, kako bi osigurali opstanak čitavog sveta.

Beyblade: Metal Fusion

Seven, SynergySP, Tatsunoko Production
51 epizode · TV Completed メタルファイト ベイブレード
6.64

Nova postava likova nastavlja kontinuiranu bitku između dobra i zla. Ginga, naš heroj, i njegova grupa vernih prijatelja preuzimaju opasnu grupu zvanu Tamna maglina. Jedina misija Tamne magline je da zavlada svetom i oslobodi svoje zlo na njemu; ali pre nego što to uspeju, moraju da unište Gingu jer je on jedina osoba koja je dovoljno jaka da im stane na put. Radnja se zgušnjava kako prijatelji postaju neprijatelji, a neprijatelji saveznici. Sve počinje i završava se sa Gingom dok se bori da nađe snage da odbrani svoj svet i čast Beiblade-a.

 

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Bones
64 epizode · TV Completed 鋼の錬金術師 FULLMETAL ALCHEMIST
9.22

„Da bi se nešto dobilo, mora se izgubiti nešto jednake vrednosti”.

Alhemiju veže ovaj Zakon ekvivalentne razmene – nešto što mlada braća Edvard i Alphonse Elric shvataju tek nakon pokušaja transmutacije ljudi: jedan zabranjeni čin alhemije. Oni plaćaju užasnu cenu svog prestupa – Edvard gubi levu nogu, a Alfons telo. Samo je očajnom žrtvom Edvardove desne ruke u stanju da Alfonsovu dušu zalepi u oklop. Uništeni i sami, nada da će se obojica na kraju vratiti u svoja originalna tela Edvardu daje inspiraciju da dobije metalne udove zvane „automail“ i postane državni alhemičar, Fullmetal Alchemist.

Tri godine kasnije, braća traže Filozofski kamen, mitsku relikviju koja omogućava alhemičaru da prevaziđe zakon ekvivalentne razmene. Čak i sa vojnim saveznicima pukovnikom Roiem Mustangom, poručnikom Rizom Havkeie i potpukovnikom Maes Hughesom na njihovoj strani, braća su uhvaćena u nacionalnu zaveru koja ih vodi ne samo ka pravoj prirodi neuhvatljivog Filozofskog kamena, već i mutnom istorija takođe. Između pronalaska serijskog ubice i trka

Higashi no Eden

Production I.G
11 epizode · TV Completed 東のエデン
7.85

22. novembra 2010. Japan su pogodili raketni napadi, teroristički akt koji na sreću nikome nije naštetio, postajući poznat kao „neoprezni ponedeljak“. Brzo zaboravljeno, društvo nastavlja sa svojim životom kao sa normalnim. Tokom svog diplomskog putovanja u Ameriku tri meseca kasnije, život prijateljske studentice Saki Morimi zauvek se promenio kada se Akira Takizava našla od neočekivanih nevolja. Takizava je vedar, ali neobičan na mnogo načina – on je potpuno gol i pati od amnezije, verujući da je terorista. Pored toga, on poseduje čudan mobilni telefon prepun 8,2 milijarde jena digitalne gotovine. Uprkos Takizava sumnjivim osobinama, Saki se brzo sprijatelji sa zagonetnim mladićem. Međutim, bez njenog saznanja, ovo je početak uzbudljive igre smrti koja uključuje novac, mobilne telefone i spas sveta. Higashi no Eden beleži Sakiinu borbu da razotkrije misterije iza njenog spasioca, dok se sam Takizava bori protiv drugih pojedinaca naoružanih sličnim mobilnim telefonima i vraća sećanja koja otkrivaju njegovu moguću vezu sa događajem od pre nekoliko meseci.

K-On!

Kyoto Animation
39 epizode · TV Completed K-ON!, Keion, K-ON! Season 1, けいおん!
7.84

Nova srednjoškolska godina uvek označava dolazak novih stvari, a jedna od njih je i članstvo u klubu. Budući da je u dilemi oko toga kojem klubu da se pridruži, Jui Hirasava prijavljuje se za Light Music Club, za koji pogrešno tumači da svira na jednostavnim instrumentima, poput kastanjeta. U nemogućnosti da svira na instrumentu, odlučuje da je poseti kako bi se izvinila i napustila klub.

U međuvremenu, Light Music Club suočava se sa raspuštanjem zbog nedostatka članova. To dovodi do toga da članovi kluba nude bilo šta, od hrane do opuštanja tokom klupskog vremena, kako bi ubedili Jui da se pridruži. Uprkos njihovim naporima, Jui insistira na odlasku zbog nedostatka muzičkog iskustva. U krajnjem slučaju, puštaju komad za Jui, koji podstiče njenu vatrenu strast i konačno je ubeđuje da se pridruži klubu.

Od tada pa nadalje, jednostavno se zezamo sa komadićima vežbi. Članovi Lig Music Club-a spremni su da zajedničko druženje učine lepim!

Queen’s Blade: The Exiled Virgin

Arms
12 epizode · TV Completed クイーンズブレイド 流浪の戦士
6.19

U zemlji u kojoj se kraljica bira na svakih nekoliko godina samo osvajanjem turnira, ne može biti nedostatka strašnih protivnika. Međutim, za jednu ženu ratnicu rani poraz joj jasno pokazuje da joj nedostaje iskustva, iako može biti izdašna u telu. Srećom, iako bi poraz mogao značiti nečiju propast, njen život spašava moćan stranac. Ali na nesreću ovog spasioca, manje čisti motivi i pronicljivi članovi porodice znače da je njena nagrada zatvorska ćelija. Njeno oslobađanje je brzo kada neiskusni ratnik kojeg je spasila, umoran od svog sadašnjeg načina plemenitosti, krene da se dokazuje.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano