Nasumično

Proleće 2008

Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Sunrise
50 epizode · TV Completed コードギアス 反逆のルルーシュ 続編
8.91

U 2010. godini, Sveto carstvo Britannia uspostavlja se kao dominantna vojna država, počevši od osvajanja Japana. Preimenovan u Područje 11 nakon brzog poraza, Japan je vidio značajan otpor protiv tih tirana u pokušaju povratka neovisnosti.

Britanski student Lelouch Lamperouge, nažalost, nađe se u unakrsnoj vatri između pobunjeničkih snaga Britanaca i pobunjenika Area 11. Međutim, uspio je pobjeći zahvaljujući pravovremenoj pojavi tajanstvene djevojke po imenu C.C., koja mu daruje Geass, “Moć kraljeva”. Shvaćajući ogromni potencijal svoje novootkrivene “moći apsolutne poslušnosti”, Lelouch kreće na opasno putovanje kao maskirani budnik poznat kao Nula, vodeći nemilosrdnu juriš na Britanniju kako bi se jednom zauvijek osvetio.

Prošla je godina dana od crne pobune, neuspjelog ustanka protiv Svetog Britanskog carstva predvođenog maskiranim budnikom Zero, koji je sada nestao. U gubitku bez svog revolucionarnog vođe, skupina otpora područja 11 – Crni vitezovi – smatraju se previše nemoćnima za borbu protiv brutalnosti koju je Britannia nanijela jedanaestercima, a koja se znatno povećala kako bi srušila svaku nadu u buduću pobunu.

Lelouch Lamperouge, izgubivši svako sjećanje na svoj dvostruki život, živi mirno uz svoje prijatelje kao srednjoškolac na akademiji Ashford. Njegov bivši partner C.C., nesposoban prihvatiti ovakav razvoj događaja, preuzima na sebe da ga podsjeti na njegovu prošlu svrhu, nadajući se da će se mozak Zero još jednom podići kako bi dovršio ono što je započeo, u ovom uzbudljivom zaključku serije.

Macross F

Satelight
25 epizode · TV Completed マクロスF(フロンティア)
7.92

Nakon katastrofalnog rata protiv rase divova poznatih kao Zentradi, čovječanstvo je pobjeglo prema centru galaksije na floti kolonijalnih brodova nazvanoj Macross Frontier. Kako se vanzemaljska prijetnja sve više zaostaje, život na Macross Frontieru teče uobičajeno.

2059. godine, mladi pripravnik za mehaničkog aviona po imenu Alto Saotome i njegove kolege pripremaju se da izvedu prateću rutinu za poznatu pjevačicu Sheryl Nome, koja je došla na koncert u Macross Frontier. Tokom izvedbe, biomehanička vanzemaljska vrsta poznata kao Vajra iznenada se pojavljuje, probijajući se kroz obrambeni obod koji okružuje plovilo i slijećući u blizini mjesta održavanja koncerta, bacajući cijeli grad u haos. Dok se svirači koncerta evakuiraju, mlada djevojka po imenu Ranka Lee ostaje iza i na meti je Vajre, ali je u zadnji trenutak spašava Alto. Nakon ovih događaja, program Strateške vojne službe primjećuje Altoovu vještinu u borbi, što je rezultiralo njegovim regrutiranjem za borbu protiv nove vanzemaljske prijetnje.

Soul Eater

Bones
51 epizode · TV Completed ソウルイーター
7.91

Grad smrti dom je čuvene Akademije za smrt oružja Meister, tehničke akademije na čijem je čelu Shinigami – sam Lord Death. Njegova misija: podići “Kose smrti” da bi se Shinigami borili protiv mnogih zala njihovog fantastičnog sveta. Međutim, ove Kose smrti nisu napravljene od fizičkog oružja; nego se rađaju od ljudskih hibrida koji imaju sposobnost da svoje telo transformišu u Demon oružje i to tek nakon što su pojeli duše 99 zlih bića i jedne veštičje duše. Soul Eater Evans, Demon Scithe kojem je samo stalo do onoga što je u redu, ima za cilj da postane Death Scithe uz pomoć svog ravno vezanog vlasnika ili majstora, Make Albarna. Suprotstavljeni dvojac radi i uči zajedno sa usijanom Crnom Zvezdom i njegovim brižnim oružjem Tsubakijem, kao i sopstveni sin Shinigamija, Death the Kid, opsesivno-kompulzivni dvostruki držač dvojakih pištolja Patti i Liz. Soul Eater prati ove učenike Šibusena dok preuzimaju misije sakupljanja duša i zaštite grada od svetskih pretnji, dok rade zajedno pod kipeljim suncem kako bi postali zdraviji u umu, telu i duši.

Vampire Knight

Studio Deen
26 epizode · TV Completed ヴァンパイア騎士〈ナイト〉
7.05

Veseli Yuuki Cross i grubi Zero Kiryuu članovi su disciplinske komisije na Cross Academy, koja smješta dvije vrlo različite klase: dnevnu i noćnu. Njihov posao sastoji se u održavanju reda između razreda kada se odsele. Iako se to možda ne čini posebno teškim zadatkom, Dnevna klasa nije svjesna istine koja stoji iza Noćne klase – njihovi krajnje raskošni učenici su vampiri.

Prije deset godina, Yuuki je spasio od napada vampira Kaname Kuran, vampir Čiste krvi. Sada je Kaname vođa Noćne klase, a Yuuki-jev položaj disciplinske komisije omogućava joj da ga ponovo vidi, što joj otežava osjećaje prema njemu. U međuvremenu, Nula gaji bijelu mržnju prema svim vampirima i vjeruje da nikada ne mogu živjeti u skladu s ljudima. Ali tajna iz nulte prošlosti uskoro prijeti krhkom miru svih na akademiji i stvari možda više nikada neće biti iste.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano