Nasumično

Proleće 2007

Afro Samurai

Gonzo
5 epizode · TV Completed アフロサムライ
7.36

Kada je bio mlad dečak, Afro je bio svjedok kako je njegov otac odrezan u dvoboju u rukama čovjeka poznatog samo kao Pravda. Nakon što je oduzeo život Afrovom ocu, pravda je odbacila traku za glavu broj dva i uzela broj jedan da zahteva svoje božanske moći kao svoju. Godinama kasnije, nakon što je dobio traku za glavu broj dva koja mu daje pravo da izazove broj jedan, Afro kreće napred u svom lovu na osvetu čoveku koji je ubio oca. Postoji samo jedna stvar koja mu stoji na putu – svi ostali na svetu! Iako broj jedan može osporiti samo broj dva, broj dva može osporiti bilo ko. Dok se njegovi neprijatelji okupljaju da pokušaju da preuzmu titulu broja dva, Afro se mora boriti kroz bezbroj neprijatelja i prepreka ako se nada da će doći do broja jedan i tražiti osvetu jednom zauvek.

Bakugan Battle Brawlers

TMS Entertainment
52 epizode · TV Completed 爆丸バトルブローラーズ
6.31

Tajanstvene karte jednog dana su sišle s neba. Sposobni da prizivaju moćna bića iz druge dimenzije, postali su centralni deo nove igre koja se zove Bakugan. Igra je stekla trenutnu popularnost među decom i tinejdžerima, a najbolji od njih takmičili su se na svetskom rangu. U međuvremenu, besni rat za dominaciju nad Vestroijom, domovinom bakuganskih karata. Napadnut od Belog Zmaja Nage i njegovih sluga, Doom Beings-a, carstvo postaje sve više destabilizovano. Dimenzije počinju da se stapaju i mnogi igrači Bakugana shvataju da njihova zabava nije samo igra. Danma Kuusou, jedan od takvih igrača Bakugana, namerava jednog dana da postane lider svetske rang liste. Međutim, tokom jedne od svojih borbi doživljava viziju sukoba u Vestroji. Borba se iznenada seli na Zemlju, gde Danma dolazi u posed Bakugana, Pirus Dragonoida koji govori, moćni vatreni. Ubrzo je uvučen u sukob, i zajedno sa svojim timom Bakugan Bravlers mora preći dimenzije i uspostaviti ravnotežu u opustošenom svetu.

Blue Dragon

Studio Pierrot
51 epizode · TV Completed ブルー・ドラゴン
6.40

Dok je Šuovo selo napao nepoznati neprijatelj, on i njegovi prijatelji, Jiro i Kluke odlučuju da brane svoj dom. Ubrzo upoznaju ratnika Zolu i dobijaju moći Senke, sposobnosti koja im omogućava da transformišu svoju senku u moćno čudovište. Šu prima jedno od najmoćnijih čudovišta, Plavi zmaj, i svi su krenuli da pobede svog neprijatelja.

Claymore

Madhouse
26 epizode · TV Completed クレイモア
7.79

Kada demon koji menja oblik sa žeđi za ljudskim mesom, poznat kao „iouma“ stigne u Rakijevo selo, usamljena žena sa srebrnim očima uđe u grad sa samo mačem na leđima. Ona je “Claimore”, biće proizvedeno kao polu-čovek i pola-iouma, izričito u svrhu istrebljenja ovih čudovišta. Nakon što je Rakijeva porodica ubijena, Claimore mu spašava život, ali je potom protjeran iz kuće. Nema više gde da ode, Raki pronalazi Claimore, poznatu kao Clare, i odlučuje da je prati na putovanjima. Dok par putuje iz grada u grad, usput pobeđujući vas, sve više o Klerinoj organizaciji i njenim kolegama ratnicima izlazi na videlo. Sa svakim gradom očišćenim i demonom uništenim, oni se približavaju ioumi na kojoj je Clare tražila osvetu otkako je izabrala da postane Claimore.

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha

Bones
25 epizode · TV Completed Darker than BLACK -黒の契約者-
8.13

Prošlo je 10 godina otkako su se Nebeska vrata pojavila u Južnoj Americi, a Paklena vrata pojavila su se u Japanu, prekrivajući nekada poznato noćno nebo opresivnim nebom. Njihova svrha je nepoznata, ta su vrata prostori u kojima se ignoriraju sami zakoni fizike. Pojavom Vrata pojavili su se Izvođači radova, kojima se u zamjenu za njihovu humanost daju natprirodne sposobnosti.

U japanskom gradu koji okružuje Paklena vrata, šef Odjela 4 Misaki Kirihara nalazi se u sukobu s zloglasnim Dobavljačem kodnog imena Hei. Nazvan “Crni žetelac” u podzemnom svijetu, Hei, poput svojih suradnika, poduzima misije za tajnoviti i nemilosrdni Sindikat, dok polako ljušti mračne slojeve prekrivajući podlu zavjeru koja prijeti samom postojanju Dobavljača.

Iz uma Tensaija Okamure proizlazi znanstveno-fantastični triler u obliku suptilne ekspozea o ratu u kojem političke pozicije i pravda nemaju utjecaja – rat vođen isključivo u sjeni.

Lucky☆Star

Kyoto Animation
24 epizode · TV Completed らき☆すた
7.78

Lucki ☆ Star prati svakodnevni život četiri simpatične srednjoškolke – Konata Izumi, lenja otaku; blizanci Hiiragi, Tsukasa i Kagami (šećer, odnosno začin); i pametna i lepo vaspitana Mijuki Takara.

Dok se bave svojim životom u školi i šire, razvijaju svoje ekscentrično i živo prijateljstvo i iznose šaljiva zapažanja o svetu oko sebe. Bila to japanska tradicija, zamršenost kulture otaku, akademici ili ispravan način pripreme i jedenja razne hrane – nijedan subjekt nije siguran od njihovog razmišljanja.

Tengen Toppa Gurren Lagann

Gainax
27 epizode · TV Completed 天元突破グレンラガン
8.67

Simon i Kamina rođeni su i odrasli u dubokom, podzemnom selu, skrivenom od legendarne površine. Kamina je slobodoumni labavi top s namjerom da se proslavi, dok je Simon plah mladić bez stvarnih težnji. Jednog dana, iskopavajući zemlju, Simon slučajno naleti na misteriozni objekt koji se pokazao ključem paljenja drevnog ratnog artefakta, koji dvojac naziva Lagann. Koristeći svoje novo oružje, Simon i Kamina odbijaju iznenadni napad s površine uz pomoć Yoko Littner, vruće crvenokose maše masivnom puškom koja luta svijetom iznad.

Nakon bitke, nebo je sada otvoreno, što tjera Simona i Kaminu na putovanje zajedno s Yoko u istraživanje pustara površine. Ubrzo se pridružuju borbi protiv “Zvijeri”, humanoidnih bića koja teroriziraju ostatke čovječanstva u moćnim robotima zvanim “Naoružani ljudi”. Iako se suočavaju s nekim izazovima i neuspjesima, trio se hrabro bori s tim novim neprijateljima zajedno s ostalim preživjelima kako bi povratili površinu, dok polako razotkrivaju misterij veličine galaksije.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano