Nasumično

Proleće 2000

Digimon Adventure

Toei Animation
104 epizode · TV Completed デジモンアドベンチャー02
7.25

Kada skupina od sedmero djece ode u ljetni kamp, posljednje što očekuju je snijeg koji pada u srpnju. U zabuni koja prati taj fenomen, svaki od njih dobiva neobičan uređaj koji ih prevozi u drugi svijet. Čim se probude u ovom novom svijetu, susreću neobična bića koja sebe nazivaju “Digimon”. Digimon im kaže da su sletjeli u “Digitalni svijet”, daleko od kuće.

Samo kao zaštita Digimon i “Digivices”, sedmero djece krenulo je put kuće i saznalo razlog zašto su ovdje dovedeni. Predvođeni impulzivnim Taichijem Yagamijem i njegovim gladnim Digimonovim partnerom Agumonom, ova grupa morat će se boriti protiv nepoznatih zala dok otkrivaju više o ovom neobičnom Digitalnom svijetu.

Taichi Yagami i njegovi prijatelji prešli su u srednje, ali do tada su izgubili kontakt sa svojim partnerima iz Digimona. Stoga je Taichi iznenađen iznenadnim pozivom u pomoć koji ga poziva u Digitalni svijet. Kad je tamo, saznaje da Digimon živi u strahu od tajanstvenog cara Digimona, koji nekako potiskuje njihovu sposobnost Digivolvea!

U stvarnom svijetu Hikari Yagami i Takeru Takaishi okupljaju se u istom razredu petog razreda. Dijele trojicu školskih kolega: Daisuke Motomiya, koja ih oboje podsjeća na Taichija; Miyako Inoue, tehnički čarobnjak; i Iori Hida, Miyakova susjeda. Kad ovo troje djece dobiju “D-3” Digivices, oni – zajedno s Hikari i Takeru, koji još uvijek posjeduju vlastite izvorne Digivices – čine novu generaciju “Odabrane djece” koja moraju još jednom spasiti svijet. Snagom Oklopnih digi-jaja moraju osujetiti planove cara Digimona da proširi svoj utjecaj na čitav Digitalni svijet.

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters

Gallop
224 epizode · TV Completed 遊☆戯☆王 デュエルモンスターズ
7.49

Legenda kaže da će zagonetna Milenijumska slagalica ispuniti jednu želju onome ko odgonetne njene drevne tajne. Nakon što je to riješio, srednjoškolac Yuugi Mutou oslobađa “još jednog Yuugija”, neobično prisustvo unutar njega. Sad, kad god se suoči s dilemom, ovaj tajnoviti alter ego se pojavi i pomogne mu u nevoljama.

U želji da razotkriju misteriju ovog neobičnog duha, Yuugi i njegovi pratioci natječu se s nekoliko protivnika u “Dvobojnim čudovištima”, izazovnoj kartaškoj igri koju koriste ljudi koji žele ukrasti Milenijsku zagonetku u očajničkom pokušaju da iskoriste veliku silu iznutra. Kako se pitanja gomilaju, nedugo zatim shvate da je u tim dvobojima više od ponosa.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano