Nasumično

Jesen 2020

100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru

Maho Film
24 epizode · Completed I’m Standing on a Million Lives, I'm standing on 1,000,000 lives., 100万の命の上に俺は立っている
6.49

Jusuke Jocuka oduvek nije voleo Tokio, ali posebno mrzi ljude koji u njemu žive. Radije bi napredovao u virtuelnom svetu nego pokušavao da se slaže sa onima oko sebe. Na kraju jednog školskog dana, vidi popularnog sportistu Iu Shindoua kako razgovara sa Kusue Hakozaki, koji zbog bolesti provodi manje vremena u školi. Ali kada skrene pogled sa njih dvoje i ponovo se vrati, oni su naizgled nestali.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, Jocuja ulazi u stanje slobodnog pada i svet počinje da se menja oko njega. Padajući u veliki bazen vode, prvo što vidi kada dođe k sebi je niz ogromnih čudovišta. Ubrzo saznaje da su ga Shindou i Hakozaki doveli u svet igre i da mora da završi zadatak u roku od 14 dana.

Postoji jedna stvar koja odvaja ovaj svet od stvarnog sveta: svako ko umre biće vraćen u život za 30 sekundi sve dok je jedan član stranke živ. Zadatak brojnih zadataka koji vremenom postaju sve teži, Jocuja, Šindou i Hakozaki pokušavaju da otkriju misteriju iza zbunjujućeg sveta igre.

Adachi to Shimamura

Tezuka Productions
12 epizode · TV Ongoing Adachi and Shimamura, Adashima, 安達としまむら
7.26
Adachi provodi svoje školske dane preskačući čas dok ne upozna kolegu delinkventa Shimamuru i njih dvoje brzo postanu prijatelji. Rezanje klase produbljuje njihovo prijateljstvo, ali uskoro neočekivane emocije procvetaju. Kako se naseljavaju nespretnost i zbunjenost, dve devojke putuju ovim morem emocija bez vesla, dok uče o osećanjima jedna druge.

Akudama Drive

Studio Pierrot
12 epizode · TV Completed Akudama Drive, アクダマドライブ
7.78

Užurbana metropola Kansai, gde kibernetski ekrani zasipaju neonski pejzaž, na prvi pogled može izgledati kao tehnološka utopija. Ali u mračnim uličicama oko osvetljenih zgrada još uvek postoji neumoljivi kriminalac u obliku begunaca poznatih kao „Akudama“.

Tim strancima nisu nepoznati, policija Kansai započinje odbrojavanje javnog pogubljenja zloglasne Akudame “Cutthroat”, krive za ubistvo 999 ljudi. Međutim, misteriozna poruka se šalje nekoliko elitnih Akudama, pozivajući ih da oslobode Cutthroat-a za znatan iznos novca. Nevidljiva ruka pokušava da sakupi ove opasne ličnosti na jednom mestu, osiguravajući da je pogubljenje već u toku da bi postalo punokrvno krvoproliće.

Castlevania

Powerhouse Animation
22 epizode · TV Completed
8.20

Castlevania je anime serija koja je rađena posebno za distribuciju na Netfliksovom striming servisu. Ovaj naslov je inspirisan istimenim igrama koje su bile veoma popularne. Ne brinite se, nije neophodno da igrate igru da biste uživali u seriji.U petnaestom veku u Vlaškoj je Vlad Drakula Cepeš zavoleo jednu ženu od koje je učio da uživa u ljudskosti, dok je ona od njega dobijala naučna saznanja koja je želela da koristi kako bi pomogla narodu. Nažalost ona biva spaljena na lomači pod optužbom da je veštica. To se odigrava u vreme kada Vlad nije tu, a kada otkriva šta se dogodilo, počinje da gubi kontrolu. Daje godinu dana vremena stanovnicima Vlaške da se oproste s Bogom, a onda će pustiti horde mraka na grad i celu zemlju… Tada na scenu stupa Trevor Belmond.

Dragon Quest: Dai no Daibouken (2020)

Toei Animation
? epizode · TV Ongoing Dragon Quest: Dai's Great Adventure, Dragon Quest: Adventure of Dai, ドラゴンクエスト ダイの大冒険
7.09

Davno je postojao hrabar mačevalac koji je postao poznat jednostavno kao „heroj“. Bio je demon koji je naneo ljudima patnju. Junak i njegovi drugovi stigli su da izazovu demona na bitku i kombinovanjem njihovih moći bitka je brzo zaključena. Pošto niko nije mogao da pravi probleme, ostrvo je postalo mirno mesto gde su svi mogli da žive zajedno u miru. Nekoliko godina kasnije, demon je oživljen. Naš današnji protagonista Dai živi na udaljenom ostrvu u južnim morima i sanja da postane veliki heroj. Kada čuje za oživljavanje demona, Dai i njegovi prijatelji preuzimaju na sebe da ga zaustave i zlu silu koja ga je oživela. Usput, Dai otkriva identitet „heroja“, istinu koja stoji iza zle sile koja je oživela demona i Daijeve sopstvene skrivene moći koje isplivaju na površinu u vremenima opasnosti.

Gymnastics Samurai

MAPPA
11 epizode · TV Ongoing Taiso Samurai, Gymnastics Samurai, 体操ザムライ
7.28

2002. godine. Japanski svet gimnastike nekada je bio jak. Bivši japanski predstavnik Šoutarou Aragaki (29), koji je svoje vreme posvetio gimnastici, nije mogao da izvede očekivane nastupe. Uprkos tome, nakon svakodnevnog treninga, njegov trener Amakusa preporučuje Shoutarou-u da se povuče. Međutim, sudbina porodice Aragaki značajno će se promeniti zbog određenog „susreta“.

Higurashi no Naku Koro ni Gou

Passione
24 epizode · TV Completed Higurashi: When They Cry – Gou, When They Cry, Higurashi: When They Cry - New, Higurashi no Naku Koro ni (2020), When the Cicadas Cry, The Moment the Cicadas Cry, ひぐらしのなく頃に業
7.03

Rika Furude i njena grupa prijatelja žive u malom planinskom selu Hinamizava; u junu 1983. u svoje redove dočekuju studenta za premeštaj Keiichi Maebara, čineći ga jedinim dečakom u njihovoj grupi. Posle škole se zabavljaju igrajući igre i provodeći svaki dan živeći punim plućima. Uprkos ovoj naizgled normalnoj rutini, Keiichi počinje da primećuje neobično ponašanje svojih prijatelja, koji izgleda skrivaju od njega mračne tajne grada. Na drugim mestima određena osoba posmatra kako se odvijaju ovi sve uznemirujući događaji i seća se svih vremena koja su se odigravale ova i druge slične priče. Koristeći to znanje, ova osoba odlučuje da popravi ove slomljene svetove. Međutim, kada se određene promenljive promene, pojedinac se suočava sa zastrašujućom spoznajom: nema pojma šta da očekuje ili kako da zaustavi predstojeću tragediju.

Ikebukuro West Gate Park

Doga Kobo
12 epizode · TV Completed 池袋ウエストゲートパーク
6.80

Ikebukuro prekriven zločinom utočište je za nasilne bande Iakuza i dom Makoto Madžima. Da bi zaštitio svoje prijatelje, ovaj karizmatični alat za rešavanje problema posreduje u sporovima zaraćenih frakcija – čak i u rešavanju problema koje policija ne može. Ali kada sve veća plima nasilja rezultira time da Makoto izgubi voljenu osobu, može li izbaciti oluju ili će se utopiti u svoj prolivenoj krvi koja preplavi njegove ulice?

Jujutsu Kaisen

MAPPA
47 epizode · TV Ongoing Sorcery Fight, 呪術廻戦
8.53

Zasnovano na mračnoj, fantastičnoj, šonen mangi Akutamija Gegea. Iako Itadori Juđi izgleda kao prosečan tinejdžer, njegova ogromna fizička snaga je jedinstven prizor! Svi sportski klubovi žele da im se priključi, ali Itadori bi radije provodio svoje vreme u klubu istraživača okultnog. Jednog dana, klub se nekako domogao zapečaćenog ukletog predmeta. Nisu ni svesni užasa koji će osloboditi kada slome taj pečat…

Kami-tachi ni Hirowareta Otoko

Maho Film
12 epizode · TV Completed 神達に拾われた男
6.86

Ryouma Takebayashi umire u snu u 39. godini nakon što je vodio nesretan život. Sažalivši mu se, tri božanstva pružaju mu priliku da se reinkarnira u svijet magije gdje ima samo jednu misiju: ​​biti svoj i uživati ​​u životu. Daju Ryoumi moćne fizičke sposobnosti, kao i sklonost da ovlada svim elementima, i obećavaju da će ga čuvati. Njegov novi život kao malog djeteta službeno započinje kad se teleportira u šumu. Prolaze tri godine. Provevši većinu svog vremena istražujući sluzi, Ryouma je uspio razviti jedinstvene vrste sluzi, obučavajući njihovu vojsku dok je razvijao njegove magičnesposobnosti. Iako je mladić zadovoljan svojim pustinjačkim postojanjem i udobnim špiljskim domom, pomalo mu nedostaje društvo ljudi. Ali nakon ozdravljenja ozlijeđenog člana prolazne skupine putnika iz vojvodinog domaćinstva, nagovaraju Ryoumu da krene s njima i izađe iz šume u pratnji njegove zvjerinjake ljigavih sluzi. Očekuje ga cijeli novi svijet, gdje njegove vještine korisnika magije i krotitelja sluzi i dalje izazivaju iznenađenje i divljenje.

Kimi to Boku no Saigo no Senjou, Aruiwa Sekai ga Hajimaru Seisen

Silver Link.
12 epizode · TV Completed キミと僕の最後の戦場、あるいは世界が始まる聖戦
6.73

Godinama je besneo veliki rat između naučno naprednog carstva i raja veštica poznatih kao Nebulisov suverenitet. Ova vekovna bitka postavlja scenu za sudbonosni susret dva mlada borca: carskog mačevaoca Iske i princeze veštice Aliceliese. Kao zakleti neprijatelji, zavetuju se da će se poseći jedni druge kako bi ujedinili svoje svetove, pa ipak Iska zatiče njena lepota i pravednost, dok je Aliceliese dirnuta njegovom snagom i odlučnošću. Usred neprestanog rata koji im zabranjuje da budu zajedno, ne preostaje im drugo nego da se unište – ili da pronađu drugi način.

King’s Raid: Ishi wo Tsugumono-tachi

OLM, Sunrise Beyond
26 epizode · TV Ongoing キングスレイド 意志を継ぐものたち
5.82

Prošlo je 100 godina otkako je kralj Kyle pokopao Ang Munda. Sada u vrijeme mira, šegrt vitez Kasel uživa u svom životu bez brige. Njegova se sudbina, međutim, počinje mijenjati vijestima o pojavljivanju demona koji napadaju susjedstvo. Vođen mudrim čovjekom, Kasel pronalazi prijatelje na koje se može osloniti i kreće u svoju misiju u potrazi za svetim mačem, sposobnim da ubije svoje novootkrivene neprijatelje.

Magatsu Wahrheit: Zuerst

Yokohama Animation Lab
12 epizode · TV Completed MAGATSU WAHRHEIT, MWZ, 禍つヴァールハイト -ZUERST-
6.58

U tehnološki i magijski gledano naprednom carstvu zvanom Wahrheit, glasine o ponovnom vraćanju katastrofe poznate kao kataklizmička svetlost izazivaju pometnju među ljudima. U međuvremenu, u prestonici Wahrheit-a, dostavljač Inumael Grauer priprema svoje uobičajene pošiljke, boreći se da novčano obezbedi sebe i svoju sestru. Novopečeni vojnik Leokadio Wöhler, pomaže Inumaelu tokom svog putovanja na posao – nesvesno utovarajući misterioznipaket koji sadrži krijumčarsku artiljeriju koja pripada jednoj kriminalnoj grupi.

Usled strogog carskog nadzora nad oružjem, prouzrokovanim porastom nereda, Inumael biva optužen zbog šverca paketa, ali i suočen sa mogućim pogubljenjem. Međutim, njemu nepoznata, organizacija koja ga je dovela u ovu maleroznu nepriliku, možda može bar na privremeno da ga spasi od ove sudbine. Tamo negde, Leokadiju je dodeljena njegova prva misija – hapšenje kriminalne grupe poznate kao Hedokiper, osumnjičene za transport ilegalnog oružja.

Magatsu Wahrheit Zuerst prati ovu dvojicu mladića na putovanju kroz Wahrheit carstvo, koji pokrećući lanac događaja ne menjaju samo svoje sopstvene živote, već menjaju i samu sudbinu carstva.

Mahouka Koukou no Rettousei: Raihousha-hen

8bit
13 epizode · TV Completed 魔法科高校の劣等生 来訪者編
7.41

Prijateljica Šibe Mijuki, Kitajama Šizuku, na putu da studira u inostranstvu. Za mađioničare je to obično nemoguće, jer je dopuštanje gena nekome ko može da koristi magiju izvan granica svoje matične države ravno odricanju od nacionalnih tajni. Ali to dolazi do jednog izuzetka. I tako je Angelina Kudo Šilds stigla u Japan iz Amerike na studije u Prvu Srednju.

Otprilike kad je Lina stigla u Japan, magove je počelo napadati misteriozno biće koje ostavlja svoje žrtve isušene iz krvi. Da li će Tatsuja uspeti da otkrije identitet „vampira“?

Majo no Tabitabi

C2C
12 epizode · TV Completed 魔女の旅々
7.60

Od detinjstva, Elaina je uvek bila fascinirana pričama napisanim u njenoj omiljenoj knjizi, posebno onima o Nike, poznatoj veštici koja je imala brojna sjajna putovanja širom sveta. Želeći da i sama iskusi strahopoštovanje prema avanturi, Elaina nastoji da postane veštica i uprkos brojnim iskušenjima koja joj se nađu na kraju, uspeva. Sada punopravna veštica, Elaina konačno kreće na svoje dugo očekivano putovanje, na kojem usput upoznaje mnoge ljude učeći njihove razne priče. Kroz sve ovo, ona u potpunosti istražuje svet – doživljavajući i njegove svetle i tamne strane – započinjući svoju legendarnu priču.

Moriarty the Patriot

Production I.G
24 epizode · TV Completed 憂国のモリアーティ
8.15

Tokom kasnog 19. veka, Velika Britanija je postala najveće carstvo koje je svet ikada poznavao. Skrivena u svom uspehu, kruta ekonomska hijerarhija nacije diktira vrednost nečijeg života isključivo po statusu i bogatstvu. Ne iznenađuje, sistem favorizuje aristokratiju na vrhu i onemogućava radničku klasu da se popne u redove.

Villiam James Moriarti, drugi sin domaćinstva Moriarti, živi kao redovni plemić, istovremeno je i savetnik običnog puka da im pruži ruku i reši njihove probleme. Međutim, duboko u njemu leži želja da se uništi trenutnu strukturu koja dominira britanskim društvom i onime koji od toga imaju koristi.

Zajedno sa njegovom braćom Albertom i Luisom, trio će učiniti sve što je potrebno da promeni prljavi svet u kojem žive – čak i ako se mora proliti krv.

Noblesse

Production I.G
13 epizode · TV Completed 노블레스, NOBLESSE -ノブレス-
6.83

Raizel se budi iz svog 820-godišnjeg sna. Nosi posebnu titulu plemića koja je čistokrvni plemić i zaštitnik svih ostalih plemića. U pokušaju da zaštiti Raizela, njegov sluga Frankenstein ga upisuje u srednju školu Ie-Ran, gde Raizel preko svojih kolega iz razreda uči jednostavne i uobičajene rutine ljudskog sveta. Međutim, Unija – moćna tajna organizacija sa žicama širom sveta i ciljem da vlada svetom – otprema modifikovane ljude i postepeno poseže za Raizelovim životom – što dovodi do toga da koristi svoju moćnu moć da zaštiti one oko sebe. Posle 820 godina spletki, tajne njegovog dremanja konačno su otkrivene i Raizelova apsolutna zaštita kada Noblesse započinje.

Sleepy Princess in the Demon Castle

Doga Kobo
12 epizode · TV Completed Sleepy Princess in the Demon Castle, Sleeping in Devil's Castle, 魔王城でおやすみ
8.03

Zamak Gospoda demona Tasogare je mračno i zastrašujuće mesto, ispunjeno do vrha raznim čudovištima. Svaka duša koja je dovoljno nesrećna da bude ovde zatvorena sigurno će se prestrašiti užasa iznutra. Međutim, ljudska princeza Aurora Suia Rhis “Sialis” Kaimin je drugačiji slučaj. Prilično ravnodušna prema svojoj situaciji, Sialis brine samo jedno i samo jedno – spavanje. Otkako ju je demon demona kidnapovao iz njenog kraljevstva, nije imala ni jedan dobar noćni odmor. Da bi ublažila svojih desetak problema sa dremanjem, princeza se zadovoljava onim što može naći u zamku. Bilo da je reč o krznu pahuljastih demonskih medvedića ili o svilenkastim, pokrivačima nalik na pokrivače duhova, sve je samo sredstvo koje osigurava miran san. Sa toliko potencijala za izradu predmeta koji joj mogu pomoći da spava na raspolaganju, pospanu princezu ništa neće zaustaviti – čak ni smrt.

Tonikaku Kawaii

Seven Arcs
12 epizode · TV Completed TONIKAWA: Over the Moon For You, Generally Cute, Fly Me to the Moon, トニカクカワイイ
7.95

Nasa Yuzaki je odlučan da svoje ime ostavi u istorijskim knjigama. Prvoplasiran na nacionalnom lažnom ispitu i ciljajući uglednu srednju školu, siguran je da je ceo život zacrtan. Međutim, život nije baš takav. Vraćajući se kući jedne snežne večeri, Nasine oči upadaju u besprimernu lepotu preko puta. Očaran, Nasa pokušava da joj priđe – samo da bi ga zaslepio nadolazeći kamion.

Srećom, njegov život je pošteđen zbog devojčicine brze akcije. Krvareći pored ambulante, posmatra kako devojčica odlazi pod mesečinom – podseća na princezu Kaguyu koja je odlazila na mesec. Odbijajući da dozvoli da se ovaj slučajni sastanak završi, primorava svoje osakaćeno telo da juri za njom i poziva je da izađe. Iznenađena njegovom ludošću i čistom odlučnošću, devojka prihvata njegovo priznanje pod jednim uslovom: oni mogu biti zajedno samo ako se on njome oženi!

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano