Nasumično

Jesen 2019

Ahiru no Sora

Diomedea
50 epizode · Completed あひるの空
7.35

Nedostajući ono što se smatra najvažnijim bogatstvom u košarci, Sora Kurumatani se borila sa svojom kratkom visinom od početka svoje ljubavi prema igri. Uprkos tome što je propustio ovaj blagotvorni aspekt, Sorin nepokolebljivi nagon nikada nije dozvolio da njegov mali rast diktira njegovu sposobnost igre, snažno verujući u pokušaje svog najtežeg i upornog vežbanja da dokaže svoju sposobnost. U nadi da će udovoljiti majčinim željama, Sora ulazi u srednju školu Kuzuriuu da bi postala član košarkaškog kluba i zdušno se takmičila na turnirima. Međutim, Sora je razočarana kada sazna da dečakov košarkaški tim nije ništa drugo nego povlačenje za propalice koji ne zanimaju taj sport. Sora takođe dolazi da sazna da su braća Chiaki i Momoharu Hanazono – s kojima se upoznaje – takođe izgubili nekada živahnu motivaciju za igru. Odlučna da oživi košarkaški tim, Sora izaziva dečake na meč protiv njega, gde njegova brza stopala i brzi pokreti preplavljuju grupu. Postepeno pogođeni Sorinim impresivnim veštinama, silnim naporima i neumornom predanošću košarci, dečaci ponovo neočekivano pronalaze svoju izgorelu strast prema igri.

Assassins Pride

EMT Squared
12 epizode · TV Completed アサシンズプライド
6.00

Na ivici izumiranja, čovečanstvo se smanjilo i sada živi isključivo u gradu-državi Flandore, živeći u gradovima okruženim staklenim kupolama. Iza kupola postoje opaki likantropi koji uspevaju u mraku; među građanima iznutra postoji jasna razlika između plemstva i puka. Krv plemića omogućava im da koriste manu, dodeljujući im sposobnosti koje prelaze ljudske granice i u velikoj meri im pomažu u porazu likantropa.

Već sa 13 godina, plemenita Melida Angel tek treba da manifestuje svoju manu i pohađa elitnu akademiju gde je maltretiraju zbog njenog nedostatka. Da bi joj pomogla, porodica Angel naređuje Kufi Vampir da postane Melidin tutor. Iako se čini da je Kufa puki mentor, skriveni motiv se krije iza njegovog posla – on će je izvršiti atentat ako potvrdi da ona ne poseduje manu.

Kufina istraga ga na kraju navodi da utvrdi da mora eliminisati Melidu. Međutim, Kufu pogađa njena nepokolebljiva odlučnost, duh i verovanje u sebe kada joj svedoči u tuči, odlučujući umesto toga da ponudi način na koji ona može da manifestuje svoju magiju. Dok Melida nauči da koristi manu uz pomoć Kufinih učenja, Kufa napušta svoju misiju i ugrožava sve kako bi svoje otkriće Melide sačuvao nepoznatim za porodicu Angel i njegov vlastiti ceh. Međutim, i Kufa i Melida uskoro će shvatiti da skrivanje njihove tajne neće biti jedini izazov sa kojim se suočavaju, jer nepredviđene nevolje čekaju iza ugla.

Azur Lane

Bibury Animation Studios
12 epizode · TV Completed アズールレーン
6.31

Kad su se iznenada pojavile “Sirene”, vanzemaljska sila s arsenalom koji je daleko nadmašio granice trenutne tehnologije, podijeljeno čovječanstvo prvi put je stajalo u potpunoj solidarnosti. Četiri zemlje – Eagle Union, Kraljevska mornarica, Carstvo Sakura i Iron Blood – formirale su Azur Lane, otvarajući put za poboljšanje modernog ratovanja, što je dovelo do početne pobjede protiv zajedničke prijetnje. Međutim, ovoj slaboj uniji prijetili su suprotstavljeni ideali, podijelivši savez na dva dijela. Carstvo Sakura i Gvozdena krv su se odvojili i formirali Crvenu os, a čovječanstvo je ponovo postalo usitnjeno.

Kao sezonski i iskusni borac, “Sivi duh” Enterprise nosi nadu Azur Lanea za okončanje rata. Ali iza njene stoične ličnosti krije se krhka djevojka, koja se boji oceana. Bez obzira na to, nastavlja se boriti jer vjeruje da je to jedina svrha njenog postojanja. U međuvremenu, Javelin, Laffey i Unicorn – tri broda iz saveza – nalete na Ayanamija, špijuna iz Crvene osi. Koliko god to čudno izgledalo, pokušavaju se sprijateljiti s njom, ali kao neprijatelji, njihovi napori su uzaludni. Ipak, ustraju u nadi da će jednog dana uspjeti.

Usred neprestanog sukoba unutar čovječanstva, možda mogu postojati ključevi koji bi mogli ujediniti rascjepkanu rasu: vojnik koji se pomiri sa svojom misterioznom ličnošću i drugarstvom između onih s različitim idealima.

Babylon

Revoroot
12 epizode · TV Completed バビロン
6.89

U novoformiranom okrugu Shiniki u Tokiju, Zen Seizaki marljiv je javni tužitelj u Okružnom državnom tužiteljstvu Tokija. Dodijeljen slučaju koji uključuje lažnu reklamu, Zen – zajedno sa svojim pomoćnikom časnika Atsuhikom Fumiom – istražuje Japan Supiri, farmaceutsku tvrtku koja je pružila izmišljena klinička istraživanja novog lijeka tvrtke. Tijekom istrage dosjea Shin Inabe, anesteziologa povezanog sa zločinom, slučaj se mračno okreće kad Zen pronađe stranicu umrljanu mješavinom krvi, kose i kože, zajedno sa slovom “F” ispisanim po cijelom listu. Kako dalje istražuje, slučaj nadilazi Zenovu maštu i postaje izuzetno složen, dovodeći u pitanje njegov osjećaj za pravdu i njegovo znanje o istini.

Kopajući dublje u istrazi, Zen počinje otkrivati ​​skrivenu zavjeru koja stoji iza tekućih izbora za gradonačelnika i veze s mnogim ljudima od interesa koji su uključeni u izbore i onima koji su bliži nego što misli. Slučaj postaje sve teži i tjera Zen u nepredviđeni uragan korupcije i prijevare koji stoje iza izbora, uspostavljanja okruga Shiniki i misteriozne žene povezane sa svim tim.

Bananya and the Curious Bunch

Gathering, TMS Entertainment
13 epizode · TV Completed Bananya: Fushigi na Nakama-tachi
6.64

Na maloj planeti žive mala stvorenja po imenu „Banananje.” Gledajte njihov svakodnevni život pun avantura i otkrića.

Beastars

Orange
24 epizode · TV Completed BEASTARS
8.06

U civilizovanom društvu antropomorfnih životinja postoji nelagodna napetost između mesojeda i biljojeda. Na Akademiji Cherriton, ovo međusobno nepoverenje doseže vrhunac nakon incidenta sa grabežom, rezultira smrću Tema, alpake u školskom dramskom klubu. Temov prijatelj Legoši, sivi vuk u scenskoj ekipi, čitav je život predmet straha i sumnje. Neposredno nakon tragedije, nastavlja da skriva svoje skrivne osobine, na veliko neodobravanje Luisa, crvenog jelena i dominantnog zvezdanog glumca dramskog kluba.

Kada se Louis ušunja u gledalište da trenira Temovu zamenu za predstojeću predstavu, on dodeljuje Legošiju dužnost čuvara. Iste noći, Legoši ima sudbonosni susret sa Haru, belom patuljastom zečicom koju su prezirali njeni vršnjaci. Njegova rastuća osećanja prema Haruu, komplikovana njegovim grabežljivim instinktima, primoraju ga da se suoči sa sopstvenom pravom prirodom, okolnostima oko smrti svog prijatelja i nasiljem koje muči svet oko njega.

Cautious Hero: The Hero Is Overpowered but Overly Cautious

White Fox
12 epizode · TV Completed 慎重勇者 ~この勇者が俺TUEEEくせに慎重すぎる~
7.57

Popularna je izreka: “nikad ne možeš biti previše oprezan.” Vrlo je važno pripremiti se za svaku situaciju s kojom se možete suočiti, čak i ako se čini kao nepotrebno gubljenje vremena. Također, u igrama poput RPG-ova dobro je premašiti razinu svojih neprijatelja da biste postigli ukupnu pobjedu.

Ove riječi opisuju Seiya Ryuuguuina malo previše savršeno. Nakon što ga je boginja Ristarte pozvala da spasi svijet Gaeabrande od uništenja, junak se priprema za svoje plemenito putovanje. Iako je to možda normalno, on provodi jako dugo vremena trenirajući sam sebe, unatoč tome što je nadvladao statistiku. Bori se protiv slabih neprijatelja koristeći svoje najjače vještine i kupuje prekomjerne količine zaliha i napitaka – sve da bi bio siguran.

Iako je njegov stav možda pomalo dosadan, to bi mogla biti samo spasonosna milost Gaeabrandea, pogotovo uzimajući u obzir da je to svijet u kojem sile zla dominiraju u svakom očekivanju.

CHOYOYU!: High School Prodigies Have It Easy Even in Another World!

Project No.9
12 epizode · TV Ongoing CHOYOYU!: High School Prodigies Have It Easy Even in Another World!, Super Human High Schoolers Are in Another World, But Seem to be Living in Comfort!, 超人高校生たちは異世界でも余裕で生き抜くようです!
6.36

Sedam japanskih srednjoškolaca uživa međunarodnu slavu zbog svojih izuzetnih talenata. Jednog dana, ovi prijatelji prežive avionsku nesreću samo da bi se našli u srednjovekovnom svetu fantazije Frejagard, gde dve ljudske rase žive jedna pored druge u feudalnom društvu: biuma, koji ima životinjske osobine i zastrašujuću snagu, i hiuma, koji imaju male šanse za magičnu sposobnost. Nakon što su je spasile biuma Vinona i njena usvojena vilenjačka ćerka Lirul, grupa se obavezuje da će iskoristiti svoje napredne veštine i znanje kako bi se vratila ljudima iz sela Elm za njihovo gostoprimstvo i pronašla način da se vrate kući.

Cukasa Mikogami, premijer Japana, deluje kao vođa ovih mladih genija i organizuje njihove napore da intervenišu u Frejagardu i prikupe informacije i resurse neophodne za postizanje njihovih ciljeva. Verujući da postoji veza između njihove trenutne situacije i drevne legende o sedam heroja iz drugog sveta koji su pobedili zlog zmaja, Cukasa upućuje ostale da nauče o kulturi oko njih i traže tragove koji bi ih vodili nazad na Zemlju. Ali on daje i drugu instrukciju: da to bude lepo i lako, da ne bi upropastili ovaj svet dajući mu sve od sebe.

Fate/Grand Order: Zettai Majuu Sensen Babylonia

CloverWorks
22 epizode · TV Completed Fate/Grand Order -絶対魔獣戦線バビロニア-
7.97

2016. godina PNE, Veliki Mag Solomon spalio je temelje čovečanstva. Chaldea, tajna organizacija sa misijom da sačuva budućnost čovečanstva, predvidela je izumiranje čovečanstva 2015. godine. Tako je započeta operacija popravljanja Jedinstava u istoriji uzrokovanih svetim gralovima rasejanim po vremenu i prostoru – operacija Grand Order. Koristeći tehnologiju putovanja kroz vreme Rayshift, poslednji Chaldein gospodar Ritsuka Fujimaru i njegov polu-sluga Mash Kirielight otputovali su i uzeli šesto Jedinstvo. Sada odlaze na svoje najopasnije odredište do sada: civilizaciju u doba bogova, 2655. godine PNE, Mesopotamija. Ritsuka i Mash uskoro otkrivaju da Demonske Zveri lutaju zemljom, napadajući ljude i gradove. Usred haosa i terora nalazi se poslednja odbrana čovečanstva – Uruk, grad-tvrđava koji deluje kao prva linija borbe protiv zveri. Bojnom frontom komanduje niko drugi do kralj Gilgamesh, kralj heroja, koji je pomoć potražio od Herojskih Duša i preuzeo ulogu maga da zaštiti svoj grad. Zajedno sa Gilgamesh-om i pozvanim slugama, Ritsuka i Mash moraju zaštititi Uruk od napada Demonskih Zveri i pobediti Savez Tri Boginje koji ima za cilj iskorenjivanje čovečanstva; sve to vreme se nad Urukom nadvija veća pretnja, pripremajući se za njegovo buđenje.

Hataage! Kemono Michi

ENGI
12 epizode · TV Completed 旗揚! けものみち
6.71

Profesionalni rvač Genzou Shibata bavi se telesom planine, ali ispod njegovog glomaznog izgleda nalazi se čovek koji izuzetno voli životinje. Suočavajući se sa svojim protivnicima u ringu kao legendarnom “Animal Mask”, Genzou osvaja srca mnoštva svuda svojom ikoničnom tigrovskom ličnošću. Tokom borbe za titulu svetskog šampiona protiv svog najvećeg rivala, Macadamian Ogrea, Genzou je odjednom princeza pozvala u svet fantazije. Dok joj kraljevstvu preti najeza čudovišta, ona moli rvača za pomoć – na šta on odgovara nokautirajući je nemačkim supleksom! Pobegavši iz zamka i našao se nasukan u misterioznoj zemlji, Genzou odlučuje da započne svoju karijeru kao lovac na zveri da bi uhvatio i sprijateljio se sa bićima nadaleko. Pridružili su se vučica Shigure, zmaj-devojčica Hanako i vampir Carmilla Va

Kengan Ashura

Larx Entertainment
36 epizode · TV Ongoing ケンガンアシュラ
7.48

Poslovni dogovori se obično sklapaju putem sastanaka i ugovora; ali u svetu Kengan Ashura preduzeća pribegavaju drugim načinima donošenja odluka: angažovanjem gladijatora. Kengan Ashura Jabaka Sandrovich prikazuje svet prepun akcije, nasilja i borilačkih veština – onaj u kome su se moćni gladijatori borili u velikim arenama od perioda Edo da rešavaju sporove bogatih preduzeća i trgovaca.

Ouma Tokita, koji nosi nadimak „Ašura“, borac je koji pokušava da se dokaže kao najjači. Hideki Nogi, član grupe Nogi, unajmljuje Oumu da se bori za njega i svojim menadžerom postavlja Kazuo Jamashitu, prosečnog sredovečnog čoveka. Dvojac je bačen u borbe koje je organizovalo Udruženje Kengan. Njihovo putovanje biće puno nemilosrdnih borbi sa ostalim borcima koji teže istom cilju. Da li imaju ono što je potrebno da bi bili najbolji?

No Guns Life

Madhouse
24 epizode · TV Completed ノー・ガンズ・ライフ
6.90

Tehnologija stvaranja moćnih vojnika kiborga puštena je u javnu upotrebu od strane korporacije Berühren. Oni koji su opremljeni robotskim dijelovima poznati su kao Extended. Juuzou Inui, jedan od takvih Proširenih, stvoren je kao vojnik i nema sjećanja na svoj prijašnji život. Ali sada, nakon rata, vodi posao koji brine o incidentima povezanim sa proširenim širem grada.

Glasine o odmetniku Proširenom da je oteto dijete dopiru do njegovih ušiju; eto, dok se Juuzo vraća u svoj ured, uleti gigantski robot s dječakom na leđima tražeći pomoć. Iako bi Juuzou mogao jednostavno predati momka i završiti s tim, nešto u ovoj situaciji previše je sumnjivo za zanemariti. Čini se da svi žele da ga uhvate i, sviđalo se to njemu ili ne, Juuzou mora otkriti zašto je ovaj Prošireni u bijegu, kako se povezuje s korporacijom Berühren i koliko daleko traje izdaja u ovom gradu.

ORESUKI Are you the only one who loves me?

Connect
12 epizode · TV Completed ORESUKI Are you the only one who loves me?, 俺を好きなのはお前だけかよ
7.38

Amatsuju “Jouro” Kisaragi je potpuno prosečan učenik druge godine srednje škole koji ima dva sastanka tokom jednog vikenda⁠ – sa predsednicom saveta učenika Sakurom “Cosmos” Akino u subotu, zatim sa svojom prijateljicom iz detinjstva Aoi “Himavari” Hinatom u nedelju. Nažalost za Jouroa, obe devojke iskazuju ljubav prema njegovom najboljem prijatelju Taijouu “Sun-chan” Oogi, asu bejzbol tima. Prihvatajući svaki njihov zahtev za savet i smernice, on je sada odgovoran za pomaganje dvema devojkama da osvoje srce istog momka.

Bez znanja svojih prijatelja, Jourova prijateljska i tupa slika sve je samo varka stvorena da se postavi kao besprekorni protagonista udžbeničke romantične komedije. Kovač pod njegovom veselom fasadom, on najbolje koristi ovaj neočekivani preokret događaja sa novim planom: naterajte Sun-chan da padne ili na Kosmos ili za Himavari, a drugu uzme za svoju nagradu. Ali Jouro-ovom poslednjem naporu preti sumorna, četvorooka Sumireko “Machuhica” Sanshokuin, koja iznenađuje Jouro-a ne samo znanjem o njegovoj tajnoj ličnosti, već i priznanjem istinskom sebi koje je skrivao sve ovo vreme.

Zaglavljeni u ovoj urnebesno neurednoj situaciji, svaki od pet učenika mora da se kreće bezbroj laži, zamki i nesporazuma da bi izašao na vrh.

Pokemon (2019)

OLM
136 epizode · Completed
7.20

Novi početak dječaka po imenu Satoshi (Ash) koje želi postati Pokémon majstor zajedno sa svojim partnerom Pikachuom uz svog novog suputnika Goa. Zajedno kreću u avanturu kroz sve regije; od Kanto do nove Galar regije.

Stars Align

8bit
12 epizode · TV Completed 星合の空
7.52

Stalno lošiji od ženskog kluba, dečački meki teniski klub suočava se sa raspuštanjem zbog svojih loših veština i nedostatka pozitivnih rezultata na mečevima. U očajničkoj potrebi za članovima, Toma Shinjou želi da regrutuje sposobne igrače, ali ne uspeva nikoga da nađe. Dolazi, Maki Katsuragi, nov student na transferu koji pokazuje odlične reflekse kada uhvati mačku lutalicu u svojoj učionici, trenutno privlačeći Tominu pažnju. Uz pobuđeno interesovanje, Toma ambiciozno traži od Makija da se pridruži momčadi, ali je brzo odbijen, jer Maki ne želi da se pridruži nijednom klubu. Toma odbija da odustane i na kraju nagovori Makija – samo pod uslovom da će mu Toma platiti za učešće i pokriti ostale klupske troškove.

Kako se Maki pridružuje timu, njegova neverovatna forma i brzo učenje omogućavaju mu da odmah zasenči ostatak tima. Iako ovo dovodi do sukoba među dečacima, Maki izaziva i gura svoje kolege iz tima da ne samo prate njegov naizgled prirodni talenat, već ih i nateraju da se posvete igri koju su nekada zanemarivali.

Ova priča fokusira se na potencijal mekog teniskog kluba za dečake i njihovo otkrivanje vlastitih sposobnosti, istovremeno trpeći lične nedaće i rešavajući tamniju stranu odrastanja u srednjoj školi.

Val x Love

Hoods Entertainment
12 epizode · TV Completed 戦×恋(ヴァルラヴ)
5.90

Srednjoškolac Akutsu Takuma naučio je da prihvati svoju usamljenu ulogu u životu i zadovoljan je okružen svojim studijama, ali kad ga bog Odin tapka da spasi svet uz devet Valkirija podstaknutih intimnošću, Takuma se može oprostiti od svog usamljeničkog postojanja !

Welcome to Demon School! Iruma-kun

Bandai Namco Pictures
65 epizode · TV Completed 魔入りました!入間くん
7.72

Četrnaestogodišnja Iruma Suzuki cijeli je život bila nesretna, morao je raditi kako bi zaradio novac za svoje neodgovorne roditelje unatoč tome što je bio maloljetan. Jednog dana saznaje da su ga roditelji prodali demonu Sullivanu. Međutim, Iruma brine što će biti s njim ubrzo je olakšano, jer Sullivan samo želi unuče, ugađajući mu i tjerajući ga da pohađa demonsku školu Babyls.

U početku se Iruma trudi držati se previdnim u strahu od vršnjaka koji otkrivaju da je čovjek. Nažalost, ovo je na kraju teže nego što je očekivao. Ispada da je Sullivan sam predsjednik škole, i svi očekuju da on postane sljedeći Kralj demona!

Iruma se odmah nađe u nečuvenoj situaciji kada pred čitavom školom mora izgovarati zabranjeni urok. Ovime Iruma trenutno stječe reputaciju koju ne želi. Unatoč tome, zasigurno će ga se dovesti u bizarnije okolnosti.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano