Nasumično

Jesen 2017

Black Clover

Studio Pierrot
? epizode · TV Completed ブラッククローバー
7.30

Asta i Yuno su istog dana napušteni u istoj crkvi. Odgajani zajedno kao djeca, upoznali su “Kralja čarobnjaka” – titulu koja je dana najjačem magu u kraljevstvu – i obećali su da će se međusobno takmičiti za poziciju narednog kralja čarobnjaka. Međutim, kako su odrastali, postala je očita razlika među njima. Iako je Yuno u stanju da magijom upravlja nevjerovatnom snagom i kontrolom, Asta uopće ne može koristiti magiju i očajnički pokušava probuditi svoje moći fizičkim treningom.

Kad napune 15 godina, Yuno poklanja spektakularni Grimoire s djetelinom s četiri lista, dok Asta ne prima ništa. Međutim, ubrzo nakon toga, Yuna napadne osoba po imenu Lebuty, čija je glavna svrha nabaviti Yunov Grimoire. Asta se pokušava boriti protiv Lebutyja, ali on je nadmašen. Iako bez nade i na ivici poraza, pronalazi snagu da nastavi kad začuje Yunov glas. Oslobađajući svoje unutarnje emocije u bijesu, Asta prima djetelinu Grimoire s pet listova, “Crnu djetelinu” koja mu daje dovoljno snage da porazi Lebutyja. Nekoliko dana kasnije, dvojica prijatelja kreću u svijet, obojica tražeći isti cilj – postati Kralj čarobnjaka!

Dies Irae

A.C.G.T.
11 epizode · TV Completed Dies irae, Day of Wrath
5.38

1. maja 1945. u Berlinu, dok Crvena armija podiže sovjetsku zastavu iznad Rajhskanzleja, grupa nacističkih oficira sprovodi ritual. Za njih, klanje u gradu nije ništa drugo do savršena ritualna žrtva da bi se vratio Red 13 Kopalja, grupa supermena čiji bi dolazak doneo uništenje sveta. Godinama kasnije, niko ne zna da li je ova grupa oficira uspela, da li su živi ili mrtvi. Malo ko zna za njihovo postojanje, a i oni koji su znali počeli su da umiru kako je vreme prolazilo.

Sada u decembru, danas u gradu Suvahara, Ren Fuđii provodi dane u bolnici. Prošlo je dva meseca od incidenta koji ga je doveo u bolnicu: tuče sa njegovim prijateljem Širu Jusom gde su umalo pokušali da se ubiju. Pokušava da ceni ono što mu je ostalo, ali svake noći sajna isti san: giljotinu, ubice koje love ljude i vitezove u crno odevenim koji jure ubice. Očajnički se želi vratiti svom normalnom, svakodnevnom životu, ali i sada čuje Shirouove reči: “Svi koji ostanu u ovom gradu na kraju izgube razum.”

Inuyashiki

MAPPA
11 epizode · TV Completed いぬやしき
7.73

Ichirou Inuyashiki je 58-godišnji obiteljski čovjek koji prolazi kroz teško vrijeme u svom životu. Iako su njegovi česti problemi s leđima bolni, ništa ne boli jednako kao ravnodušnost i neukus koji njegova supruga i djeca gaje prema njemu. Unatoč tome, Ichirou još uvijek uspijeva pronaći utjehu u Hanaku, napuštenom Shiba Inuu kojeg usvaja u svoj dom. Međutim, njegov se život okreće nagore kad se naknadnim fizikalnim pregledom otkrije da Ichirou ima rak želuca i da ima još samo tri mjeseca života; iako pokušava biti jak, nezainteresiranost njegove obitelji uzrokuje emocionalni slom. Odjurivši u obližnje polje, Ichirou zagrli svog psa i zaplače – sve dok ne primijeti neobičnu figuru koja stoji pred njim.

Odjednom se pojavi jarko svjetlo i Ichiroua zagrne dim i prašina. Kad dođe k sebi, otkrije da nešto nije u redu – preporodio se kao mehanizirano oružje koje je nosilo kožu svog bivšeg ja. Iako je u početku šokiran, suosjećajni Ichirou odmah koristi svoje novootkrivene moći kako bi spasio život, čin dobrote koji ga ispunjava srećom i novootkrivenom nadom.

Međutim, podrijetlo tih čudnih moći i dalje je nejasno. Tko je bio tajanstvena osoba na mjestu eksplozije i jesu li ljubazni poput Ichiroua kada je riječ o korištenju ovog opasnog dara?

UQ Holder!

J.C.Staff
12 epizode · TV Completed UQ Holder!, Yuukyuu Holder, Eternal Holder, UQ HOLDER! ~魔法先生ネギま!2~
7.00

Touta Konoe je običan dečak odrastao u malom seoskom gradu. Njegov svakodnevni život iznenada se menja kada se njegova mentorka Katherine McDovell otkrije da je vampir; nakon što je spasila Touta od smrtne rane, uzrokuje da i on postane besmrtan. Već žudeći za istraživanjem sveta, mladi Touta konačno ostvaruje svoj san da se popne na vrh Amanomihashire – kule koja vodi u svemir. Usput pronalazi tajno društvo ispunjeno besmrtnicima poput njega pod nazivom „UK držači“. Stekavši na putu nove saborce i mentorstvo, Touta se upušta u svoju jedinstvenu, magičnu avanturu.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano