Nasumično

Jesen 2012

Btooom!

Madhouse
12 epizode · TV Completed BTOOOM!
7.42

Ryouta Sakamoto je nezaposlen i živi s majkom, a jedino pravo postignuće mu je što je najbolji igrač Japana u popularnoj internetskoj video igri Btooom! Međutim, njegov mirni život uskoro će se promijeniti kad se nađe nasukan na otoku usred ničega, s malim zelenim kristalom ugrađenim u lijevu ruku i bez sjećanja kako je tamo stigao. Na njegov šok, netko je odlučio ponovno stvoriti igru koja mu se toliko sviđa u stvarnom životu, s ulogom u životu ili smrti.

Naoružani vrećom punom jedinstvenih bombi poznatih kao “BIM”, igrači imaju zadatak ubiti sedam svojih sudionika i uzeti njihove zelene kristale kako bi se vratili kući. U početku osuđujući bilo koji oblik nasilja, Ryouta je prisiljen boriti se kad shvati da mnogi drugi igrači nisu toliko dobrodošli kako se mogu činiti. Udružujući se s Himiko, kolegom Btooomom! igrač, oni pokušavaju zajedno izaći s otoka, približavajući se sve bliže istini koja stoji iza ovog nadmetanja smrti.

Code:Breaker

Kinema Citrus
13 epizode · TV Completed CØDE:BREAKER
6.82

Vozeći se autobusom jednog dana, Sakurakouji Sakura gleda kroz prozor i vidi ljude kako su živi izgoreli u plavoj vatri i dečaka njenih godina koji je neozleđen i stoji nad ljudima. Sledećeg dana se vraća na lokaciju i nema leševa niti dokaza bilo kakve vrste ubistva, već samo mali požar. Zatim odlazi na nastavu i saznaje da postoji novi student transfera, Oogami Rei, koji izgleda tačno poput dečaka koga je ranije videla, a crnu rukavicu nosi samo na levoj ruci. Oogami je razbijač kodova, onaj koji „ne postoji“. On je naizgled hladnokrvni ubica koji sledi princip „oko za oko“, da „koristi zlo protiv zla“. Uveren da ubijanje nije u redu, Sakurakouji kreće da ga zaustavi i prodre u njegovo ledeno srce.

Initial D Fifth Stage

SynergySP
14 epizode · TV Completed 頭文字 D Fifth Stage
8.09

Održavajući se u svetoj zemlji ulične kanagave, Takumi Fuđvara će još jednom pokazati svoje vozačke sposobnosti u svom sada već legendarnom Hachi-roku.

JoJo’s Bizarre Adventure

David Production
26 epizode · TV Completed ジョジョの奇妙な冒険
8.13

1868. Dario Brando spašava život engleskog plemića Georgea Joestara. Udomivši Darija sina Dio, kada dječak ostane bez oca, George se nada vratiti dug koji duguje svom spasitelju. Međutim, Dio, nezadovoljan svojim stanjem u životu, teži da Joesterovu kuću prigrabi za svoju. Noseći astečku kamenu masku s natprirodnim svojstvima, kreće u uništavanje Georgea i njegovog sina Jonathana “JoJo” Joestara i pokreće lanac događaja koji će i dalje odzvanjati u godinama koje dolaze.

Pola stoljeća kasnije, u New Yorku, Jonathanov unuk Joseph Joestar otkriva ostavštinu koju mu je ostavio djed. Kad arheološka iskopavanja otkriju istinu iza kamene maske, shvati da je jedini koji može pobijediti Stupove, mistična bića neizmjerne moći koja su nehotice sve započela.

Adaptiran iz prva dva luka neobične serije manga Hirohiko Araki, JoJo no Kimyou na Bouken prati brojne uzbudljive ekspedicije JoJo-a i njegovih potomaka. Bilo da se suočava sa zlim Dioom ili se bori protiv zlokobnih Stupova, uvijek se sprema puno bizarnih avantura.

Juusen Battle Monsuno

Larx Entertainment
52 epizode · TV Completed Monsuno: World Master, Beast Rotation Battle Monsuno, Monsuno: Combat Chaos., 獣旋バトル モンスーノ
6.31

Chase Suno i njegovi prijatelji, Jinja i Bren, u potrazi su za Chaseovim ocem, Jeredi Suno. Međutim, ubrzo se uključuju u nešto drugo kada dođu u očevu laboratoriju i uključe se u organizam poznat kao Monsuno. Chase, odlučujući da se prikloni očevom delu, negira S.T.O.R.M. pristup Monsunu i bekstva. Oni su sada u bekstvu od vojne organizacije S.T.O.R.M., dok još uvek traže Chaseovog oca. Međutim, misteriozna organizacija takođe je uprla pogled u Chasea i Monsuno grupe.

K Project

GoHands
13 epizode · TV Completed K
7.54

“Kraljevi” su pojedinci kojima su dodeljene neverovatne natprirodne moći i dodeljena im je mogućnost da regrutuju druge u svoje klanove. Zaštita života i časti njihovih klanova sastavni je deo dužnosti kraljeva. Posle video snimka koji prikazuje gnusno ubistvo Sada je u toku potraga za njegovom glavom, dovodeći ga u kontakt sa zloglasnim “Crnim psom” Kurouom Iatogamijem – veštim mačevaocem i borilačkim veštom odlučnim da prati viralno širenje Crvenog klana, neugledni student Iashiro Isana optužen je za ubistva. želje svog pokojnog gospodara, Sedmog kralja. Dok se trenutni Crveni kralj, Mikoto Suou, suočava sa svojom neposrednom propašću, dok se potraga za Iashirom sužava. Ali tokom Iashirove borbe da dokaže svoju nevinost, iza zavjere se raspliće veća zavera; oblaci počinju da se pojavljuju u njegovom sećanju i zatvaraju se Prijatelji su počeli da preispituju njegovo samo postojanje. Ono što je započelo kao jednostavno ubistvo, sada vodi ka potpuno rastućem ratu između kraljeva sa samom sudbinom sveta na kocki.

Love, Chunibyo & Other Delusions!

Kyoto Animation
12 epizode · TV Completed Love, Chunibyo & Other Delusions!, Chu-2 Byo demo Koi ga Shitai!, Regardless of My Adolescent Delusions of Grandeur, I Want a Date!, 中二病でも恋がしたい!
7.75

Svako je u svom životu imao onu fazu u kojoj je sebe smatrao posebnim, drugačijim od masa običnih ljudi. Mogli bi ići čak toliko daleko da vide sebe sposobnim da nose mistične moći, ili možda čak veruju da su došli iz fantastičnog carstva. Ova „bolest“ poznata je kao „sindrom osmog razreda“ i često je izvor nekih od najsramotnijih trenutaka u čovekovom životu.

Za Jutu Togaši ožiljci koje je njegov “sindrom” ostavio i dalje su sveži. Pošto se tokom srednjoškolskih godina predstavljao kao „Učitelj tamnog plamena“, s vremenom se krajnje posramljeno osvrće na ta vremena, toliko da je odlučio da pohađa gimnaziju daleko gde ga niko neće prepoznati. Ostavljajući svoju mračnu istoriju iza sebe, on želi da živi normalnim srednjoškolskim životom.

Nažalost, još uvek nije izbegao svoju prošlost: uđite u Riku Takanaši, novu Jutinu školsku prijateljicu i samoproglašenog plovila „Zlog oka“. Dok se ova ekscentrična mlada devojka zabija u Jutin život, njegov san o uobičajenom životu bez sindroma brzo se ruši. U ovoj urnebesnoj i dirljivoj priči o dečaku koji samo želi da ostavi svoja neugodna sećanja, zablude starih daleko su od prošlosti.

Magi: The Labyrinth of Magic

A-1 Pictures
25 epizode · TV Completed マギ The labyrinth of magic
8.08

Prva sezona Magi serijala. Svuda po svetu, nalaze se bizarni lavirinti, koji u sebi sadrže neverovatno blago. Za ta misteriozna mesta, poznata kao „Tamnice“, kaže se da su delo Magi-a, vrste retkih magova, koji takođe pomažu ljudima da grade svoja carstva vodeći ih u tamnicu. Djinn-ovi, natprirodna bića koja vladaju lavirintima, omogućavaju uspešnim osvajačima pristup njihovoj neizmernoj moći i biraju ih kao potencijalne kraljeve, odnosno kandidate za upravljanje svetom.

Provevši život u izolaciji, Aladin, ljubazni i mladi mag, nestrpljiv je da istraži svet nakon što je konačno napustio svoj dom. Putovanje započinje u pratnji svog prijatelja Ugo-a,  Djinna koji Aladin može prizvati pomoću njegove flaute. Međutim, Aladin se ubrzo sprijatelji sa hrabrim Alibabom Saluđom, nakon što je izazvao uništavanje kolica za snabdevanje lokalnog trgovca. Da bi otplatio štetu, Alibaba predlaže da pokušaju da osvoje najbližu tamnicu, čineći prvi korak u epskoj avanturi koja će odlučiti o sudbini samog sveta.

My Little Monster

Brain's Base
13 epizode · TV Completed となりの怪物くん
7.57

 

Shizuku Mizutani je apatična prema kolegama iz razreda, brine samo o svojim ocjenama. Međutim, njezin hladan pogled na život počinje se mijenjati kad upozna Haru Yoshidu, nasilnog stvaratelja problema koji je prestao pohađati nastavu nakon što se potukao početkom školske godine. Ipak se ne razlikuje puno od nje – i on malo razumije ljudsku prirodu i nema prijatelja. Na veliko iznenađenje Shizukua, on proglašava da će mu ona biti prijateljica i odmah priznaje svoje osjećaje prema njoj kad je upozna.

Zbog nedostatka prijatelja i socijalne interakcije, Shizuku teško razumije njezinu vezu s Haruom. Ali polako njihovo prijateljstvo počinje napredovati i ona otkriva da Haru ima više od nasilja. Počinje razvijati osjećaje prema njemu, ali nije sigurna kakve osjećaje proživljava. Zajedno Shizuku i Haru istražuju pravu prirodu svoje veze i osjećaja.

Nekomonogatari: Kuro

Shaft
4 epizode · TV Completed Nekomonogatari Black, Nekomonogatari Black: Tsubasa Family, 猫物語(黒)
7.93

Nakon što je preživeo vampirski napad, Kojomi Araragi primećuje da se njegova prijateljica i spasilac, Cubasa Hanekava, ponaša čudno. Kada se slučajno sretne s njom na putu do knjižare i vidi da ima zavoj na licu, zna da nešto sigurno nije u redu. Araragi želi da joj pomogne, ali ga Hanekava uverava da je njena rana samo nešto što je zadobila kod kuće i da on ne treba da brine o tome. Ali kada belu mačku bez repa udari i ubije automobil, par zakopava stvorenje i teror započinje.

Kada Araragi kasnije poseti svog prijatelja Memea Ošina i prepričava događaje tog dana, saznaje da je ono što su zakopali zapravo priviđenje, savršeno za Hanekavu u njenom trenutnom stanju. Araragi mora pronaći svoju prijateljicu kako bi osigurao njenu bezbednost, a tada saznaje da je ona napala svoje roditelje, opsednuta od strane “Mačke dodira”. Sada je na Araragiju da pomogne Hanekavi kao što je ona ranije pomogla njemu.

Psycho-Pass

Production I.G
41 epizode · TV Completed サイコパス
8.39

Pravda i njeno sprovođenje su se promenili. U 22. veku Japan primenjuje Sibilski sistem, objektivno sredstvo za određivanje nivoa pretnje svakog građanina ispitivanjem njihovog mentalnog stanja na znakove zločinačke namere, poznat kao njihov psiho-pas. Inspektori se pridržavaju zakona potčinjavanjem, često smrtonosnom silom, bilo koga ko ima i najmanju lošu volju; zajedno sa njima su Izvršitelji, izmučeni Inspektori koji su postali latentni kriminalci, dobili su relativnu slobodu u zamenu za obavljanje prljavih poslova Inspektorata.

U ovaj svet zakoračuje Akane Tsunemori, mlada žena sa iskrenom željom da podržava pravdu. Međutim, dok radi zajedno sa veteranom Enforcerom Shinia Kougami, ubrzo saznaje da presude Sibil Sistem-a nisu tako savršene kao što pretpostavljaju kolege inspektori. Sa svime što je znala, okrenutog na glavu, Akane se bori sa pitanjem šta je u stvari pravda i da li se može podržati upotrebom sistema koji je možda već korumpiran.

Sukitte Ii na yo.

Zexcs
13 epizode · TV Completed Say "I Love You"., Suki-tte Ii na yo., Sukinayo, 好きっていいなよ。
7.48

Prijatelji će te samo izneveriti – to je tužna istina sa kojom Tačibana Mei živi, još od kad je nepravedno okrivljena za smrt odeljenskog ljubimca od strane njenih takozvanih prijatelja. Od tada, drži se podalje od ljudi kako bi izbegla da opet bude povređena. Ali, Mein život počinje da se menja kada nesporazum u školi uzrokuje da se susretne sa popularnim učenikom Kurosavaom Jamatom.

Jamato insistira da joj bude prijatelj, iako Mei ne želi da ima ništa sa njim. Kada se opasna situacija završi tako što je Jamato poljubi kako bi je spasio od neželjene pažnje uhode, Mei počinje da razvija osećanja prema njemu.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano