Nasumično

Jesen 2011

Chihayafuru

Madhouse
74 epizode · TV Completed ちはやふる
8.25

Chihaja Ajase, devojka snažne volje, odrasta u senci svoje starije sestre. Bez sopstvenih snova, zadovoljna je svojim udelom u životu sve dok ne upozna Arata Vataja. Tiha učenica na razmeni u osnovnom razredu je upoznaje sa takmičarskom karutom, fizički i mentalno zahtevnom kartaškom igrom inspirisanom klasičnom japanskom antologijom Sto pesnika. Očarana Arata-ovom strašću za igrom i inspirisana mogućnošću da postane najbolja u Japanu, Chihaja se brzo zaljubi u svet karute. Zajedno sa čudotvornim Aratom i njenom oholom, ali vrednom prijateljicom Taichi Mashimom, ona se pridružuje lokalnom Shiranami Društvu. Trio provodi idilične dane detinjstva igrajući se zajedno, sve dok ih okolnosti ne razdvoje.

Sada u srednjoj školi Chihaja prerasta u karuta nakazu. Cilj joj je da osnuje opštinski visoko takmičarski klub Karuta u Mizusavi, usmeravajući se na državno prvenstvo u Omi Jingu. Ponovno ujedinjena sa sada ravnodušnim Taichijem, Chihajin san o uspostavljanju karuta tima samo je jedan korak do ostvarenja: ona mora okupiti članove sa strašću za igrom koja odgovara njenoj.

Fate/Zero

ufotable
25 epizode · TV Completed フェイト/ゼロ
8.36

Uz obećanje da će udovoljiti bilo kojoj želji, svemogući Sveti Gral je u prošlosti pokrenuo tri rata, od kojih je svaki suviše okrutan i žestok da bi ostavio pobednika. Uprkos tome, bogata porodica Ajncbern uverena je da će Četvrti rat za Sveti gral biti drugačiji; naime, sa posudom Svetog Grala koja je sada u njihovom dohvatu. Samo iz ovog razloga, Einzbernovi angažuju toliko omraženog “Ubistu magusa” Kiritsugu Emiia-u, a brak sa njihovom jedinom ćerkom Irisviel postaje obavezujući ugovor.

Kiritsugu je sada u središtu oštre igre preživljavanja, okrenut prema šestorici drugih učesnika, od kojih je svaki naoružan drevnom familijom i podgrevan jedinstvenim željama i idealima. U pratnji svog poznatog Sabre, ozloglašeni plaćenik ubrzo pronalazi svog najvećeg protivnika u Kirei Kotomine, svešteniku koji traži spas od praznine u sebi u potrazi za Kiritsuguom.

Zasnovan na laganom romanu koji je napisao general Urobuchi, Fate / Zero prikazuje događaje iz Četvrtog rata za Sveti gral – 10 godina pre sudbine / noćenja. Prisustvujte bitci u kojoj niko ne garantuje da će preživeti.

Guilty Crown

Production I.G
22 epizode · TV Completed ギルティクラウン
7.55

Radnja se odvija u Tokiju godine 2039. nakon izbijanja “Apokaliptičnog virusa”,
dešavanja koji će kasnije biti poznat kao “Izgubljeni Božić”. Japan se od tada nalazi pod kontrolom
multinacionalne organizacije zvane GHQ. Oma Šu je sedamnestogodišnji dečak koji greškom dobija veliku
i retku moć, “Desnu ruku kralja”, kojom može vaditi Voidove iliti ljudska srca manifestovana u obliku
alatke ili oružja. Nakon tragedije koja ga je zadesila u detinjstvu, Šu je bio prilično tih i povučen.
Njegov život i njegova ličnost menjaju se nakon što upoznaje Inori Juzurihu, člana ustaničke grupe “Pogrebnici”,
čiji je cilj obnova samostalnosti japanske vlade putem svrgavanja GHQ-a.

Hunter x Hunter (2011)

Madhouse
148 epizode · Completed HUNTER×HUNTER(ハンター×ハンター)
9.12

Hunter x Hunter smješten je u svijet u kojem Lovci postoje za obavljanje svih vrsta opasnih zadataka poput hvatanja kriminalaca i hrabrog traženja izgubljenog blaga na neistraženim teritorijima. Dvanaestogodišnji Gon Freecss odlučan je postati najbolji mogući lovac u nadi da će pronaći svog oca, koji je i sam bio lovac i koji je već davno napustio svog mladog sina. Međutim, Gon ubrzo shvaća da je put do postizanja njegovih ciljeva daleko izazovniji nego što je ikada mogao zamisliti.

Na putu da postane službeni lovac, Gon se sprijatelji s živahnim doktorom Leoriom, osvetoljubivim Kurapikom i pobunjenim bivšim atentatorom Killuom. Da bi postigli vlastite ciljeve i želje, njih četvero polažu Hunter ispit, poznat po niskoj stopi uspjeha i velikoj vjerojatnosti smrti. Tijekom svog putovanja Gon i njegovi prijatelji upuštaju se u avanturu koja ih dovodi u brojne poteškoće i borbe. Upoznat će mnoštvo čudovišta, stvorenja i likova – a sve dok će naučiti što uistinu znači biti lovac.

Maken-Ki!

AIC Spirits
12 epizode · TV Completed Maken-Ki! Battling Venus, マケン姫っ!
6.40

Zasnovana na manga seriji Hiromitsua Takede, ova romantična komedija govori o Takeru Ohyami, tipičnom izopačenom tinejdžeru. Njegova nova škola ne zahteva prijemne ispite i upravo je postala obostrana! Nažalost, njegovi snovi o srećnom srednjoškolskom životu propadaju kad sazna da je škola mnogo više nego što se čini. Svi studenti nose posebnu stvar – Maken – kako bi oslobodili svoje magične sposobnosti u duelima! Može li Takeru pronaći Maken koji mu odgovara? Čak i dok pokušavate da se uklopite u novu školu i bavite se svim vrstama devojačkih problema?

Mirai Nikki

Asread
26 epizode · TV Completed The Future Diary, Mirai Nikki, Mirai Nikki (2011), 未来日記
7.54

Amako Jukiteru je učenik srednje škole Sakurami. Povučen je u sebe i stalno upisuje stvari koje vidi oko sebe u svoj dnevnik na mobilnom telefonu. Ali za sebe kaže da nije sam, jer ima prijatelje – iako su to samo izmišljeni prijatelji: Deus Eks Mahina i Mur Mur. No nakon što mu Deus da “Dnevnik Budućnosti”, isti ovaj dnevnik koji je Jukiteru vodio, ali sa već upisanim unosima o narednih 90 dana, stvari će se promeniti.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano