Nasumično

Jesen 2009

11eyes

Doga Kobo
12 epizode · TV Completed 11eyes イレブンアイズ
6.19

Kada nebo postane crveno, mesec postane crn, a čudovišta počnu da lutaju ulicama, Satsuki Kakeru gubi šta da radi. Zajedno sa njegovim najboljom prijateljicom Jukom, pokušavaju da odgonetnu zašto su poslati u ovaj čudni svet, koji je naizgled prazan pored njih samih.

Međutim, kada se završi „Crvena noć“, Kakeru i Juka su verovali da je sve to bio san, sve dok se to ne ponovi i ne ostanu u opasnoj situaciji. U istoj nevolji upoznaju još četvoro: Kusakabe Misuzu, stručnu mačevaocu, Tačibanu Kukuri, čudnu nijemu devojku koja nevjerovatno liči na Kakeruovu pokojnu sestru Hiroharu Jukiko, živahnu mladu djevojku čija se ličnost vraća na hladnoću, kada joj naočare su uklonjeni, i Tajimu Takahisa, mladog pirokinetičara.

Dok se njih šestoro udružuju da bi preživeli i otkrili šta je taj misteriozni svet, stvari se polako okreću, jer se šest senki pojavljuje pred njima …

Aoi Bungaku Series

Madhouse
12 epizode · TV Completed 青い文学シリーズ
7.75

Ningen Shikkaku
Učenik srednje škole utjehu traži u narkoticima kako bi izbjegao obeshrabrenost koja mu se pojavila u životu. Kako prolazi kroz različite faze svog života, to kulminira ispitivanjem njegovog postojanja u svijetu.

Sakura no Mori no Mankai no Shita
Adaptacija književnog djela Anga Sakaguchija bavi se ljubavnom pričom žene koju je oteo planinski bandit.

Kokoro
Pokušavajući popuniti prazninu u svom životu, student univerziteta u Tokiju nailazi na karizmatičnog starijeg muškarca, kojeg oslovljava sa “Sensei”, koji mu nudi savjete o životu. Međutim, čovjek sa strahom dijeli svoje životno iskustvo, produbljujući radoznalost učenika. Kroz ovaj neobičan odnos, student razmišlja o udaljenosti između njega i njegove porodice i rastućoj pustoši u njegovom srcu ispunjenom egom i krivnjom.

Hashire, Melos!
Priča prikazuje neraskidivu vezu između dvojice prijatelja, Melosa i Selinuncija, i njihovu vjeru u zaštitu jedni drugih, sve dok vise u niti koja lebdi nad smrću i bijedom.

Kumo no Ito
Kandata je hladnog srca kriminalac kojeg, dok je kažnjen u paklu zbog svojih nedjela, primjećuje Buda Shakyamuni. Uprkos tome što je držao evidenciju vršenja nemilosrdnih zločina, Kandata je jednom pokazao milost pauku kojeg je naišao u šumi puštajući ga da živi. Potaknut ovim, Shakyamuni mu nudi iskupljenje ispuštajući paukovu nit u vrele jame Pakla, a na Kandati je da iskoristi priliku.

Jigokuhen
Yoshihide je veliki slikar u zemlji kojom je vladao Horikawa, tiranin. Ponuđen od strane gospodara da je naslikao “budistički pakao”, Yoshihide odbija, jer ne može naslikati ništa čemu sam nije bio svjedok. U pokušaju da Yoshihide shvati veličinu njegovog zahtjeva, gospodar muči svoje podanike kako bi pružio inspiraciju umjetniku, spuštajući njegovo područje u krajnji očaj i mrak.

Fairy Tail

A-1 Pictures, Satelight
328 epizode · TV Completed FAIRY TAIL(フェアリーテイル)
7.73

U mističnoj zemlji Fiore magija postoji kao važan dio svakodnevnog života. Bezbrojni čarobni cehovi čine srž svih čarobnih aktivnosti i služe kao mjesta za razmišljanje čarobnjaka koji se okupljaju i preuzimaju zahtjeve za posao. Među njima se Fairy Tail izdvaja od ostalih kao mjesto snage, duha i obitelji.

Lucy Heartfilia mlada je čarobnica koja traži nebeske ključeve vrata, a njezin je san postati punopravnim čarobnjakom pridruživanjem ovom slavnom cehu. U svojoj potrazi nailazi na Natsua Dragneela i njegovog partnera Happy, koji su u potrazi za pronalaskom Natsuova udomitelja, zmaja Igneela.

Kad je muškarac nasami, Lucy padne u pokušaj otmice, da bi je Natsu spasio. Na njezin šok, otkriva da je član Fairy Tail i poziva je da im se pridruži. Tamo Lucy upoznaje čudne članove ceha, poput ledenog čarobnjaka Greya Fullbustera i čarobne mačevalke Erze Scarlet. Zajedno se kao obitelj bore sa silama zla, pomažu onima kojima je potrebna i stječu nove prijatelje, istovremeno uživajući u beskrajnoj avanturi Fairy Tail.

Grand Magic Games dostižu vrhunac nakon zapanjujuće pobjede Natsua Dragneela i Gajeela Redfoxa nad Stingom Eucliffeom i Rogueom Cheneyem iz Sabertooth ceha. Ovaj uspjeh gura ceh Fairy Tail-a bliže kruniranju za sveukupnog prvaka, ali postizanje pobjede nije jedini izazov s kojim se suočavaju. Misterioznost još uvijek okružuje stranca s kapuljačom i zloslutna Vrata pomrčine, ostavljajući više pitanja nego odgovora.

Na vidiku je Fairy Tail još ludih pustolovina jer se njihove destruktivne vragolije i radosna razuzdanost nastavljaju neometano. Njihovo se najveće suđenje brzo približava, ali ujedinjeni kao obitelj, ceh će uvijek biti spreman suočiti se sa svakom prijetnjom koja im se nađe na putu.

Iako je Fairy Tail raspušten i njegovi su članovi sada rašireni daleko po Fioreu, Natsu Dragneel nije odustao od ponovnog okupljanja ceha koji su nekoć nazivali svojim domom. Zajedno sa svojim suputnicima Happy i Lucy Heartfilia, neće se zaustaviti ni pred čim kako bi održao Fairy Tail i njegov vatreni duh na životu čak i dok se suočavaju sa svojim najtežim iskušenjem do sada – invazijom ogromne vojske Carstva Alvarez i njihovom svima dobro poznatom Fiore vladar.

 

Kobato

Madhouse
24 epizode · Completed こばと
7.95

Prijateljska i iskrena Kobato Hanato ima želju da ode na određeno mesto bez obzira na sve. Da bi ispunila ovu želju, ona ima zadatak da pomaže ljudima u nevolji. Za svako popravljeno slomljeno srce proizvodi se mali fragment nalik bombonu koji puni posebnu bocu. Kada se boca napuni, njena želja će biti ispunjena.

Dok Kobato izvršava svoju misiju zajedno sa svojim pratiocem plišanom igračkom, Jojogijem, ona susreće razne ljude koji su zabrinuti zbog različitih situacija. Od deteta koje se bori sa roditeljima, srednjoškolke koja se muči oko ljubavi, a sve između toga, Kobatin prirodno sladak osmeh i otvorena ličnost spremni su da im ulepšaju dan!

Kuuchuu Buranko

Toei Animation
11 epizode · TV Completed 空中ブランコ
7.97

Mnogi pacijenti sa različitim problemima posećuju psihijatrijsko odeljenje Opšte bolnice Irabu; umetnik u trapezu koji pati od nesanice nakon što je iznenada zakazao u skokovima, gangster se plaši noževa i oštrih predmeta i poslovni čovek koji ima erekciju 24 sata dnevno. Oni se podvrgavaju savetovanju doktora Ichira Irabua, koji je detetu sličan sin direktora bolnice. Njegov pomoćnik je smrknuta seksi sestra Maiumi. Svojim misterioznim injekcijama i savetima koji nemaju smisla, dr Irabu zbunjuje svoje pacijente. Ali na kraju njegovih jedinstvenih tretmana, pacijenti se vode dalje kopanjem u svoje duše kako bi pronašli duševni mir.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano