Nasumično

Jesen 2007

Clannad

Kyoto Animation
23 epizode · TV Completed CLANNAD
8.10

Tomoia Okazaki je delinkvent kome je život dosadan i veruje da nikada neće ništa učiniti. Zajedno sa svojim prijateljem Iouhei Sunoharom, on preskače školu i planira da svoje srednjoškolske dane provede daleko. Jednog dana šetajući do škole, Tomoja prolazi pored mlade devojke koja tiho mrmlja u sebi. Bez upozorenja ona uzvikuje “Anpan!” (popularna japanska hrana) koja privlači Tomoiinu pažnju. Ubrzo otkriva da se devojčica zove Nagisa Furukava i da ona uzvikuje stvari koje voli kako bi se motivisala. Nagisa tvrdi da su sada prijatelji, ali Tomoja odlazi prolazeći susret kao ništa. Međutim, Tomoja otkriva da sve više primećuje Nagisu oko škole. Na kraju je prizna i sprijatelji sa njom. Tomoia saznaje da je Nagisa zadržana godinu dana zbog teške bolesti i da je njen san oživjeti školski dramski klub. Tvrdeći da nema ništa bolje da uradi, odlučuje da joj pomogne da postigne ovaj cilj uz pomoć još četiri devojke. Kako Tomoja provodi više vremena sa devojčicama, on saznaje više o njima i njihovim problemima. Dok pokušava da pomogne svakoj devojci da savlada svoju prepreku, on shvata da život nije toliko dosadan kao što je nekada mislio.

ef: A Tale of Memories

Shaft
12 epizode · TV Completed ef - a tale of memories.
7.97

Na Badnje veče Hiro Hirono nailazi na Miiako Miiamuru, neozbiljnu devojku koja mu „pozajmljuje“ bicikl kako bi progonila lopova torbicu. Nakon što Hiro pronađe slomljeni bicikl, a Miiako u nesvesti, njih dvoje neočekivano provode Badnjak zajedno, a kada otkriju da idu u istu srednju školu, njihova slučajna veza se razvija još dalje. Ovo podstiče ljubomoru Hirovog prijatelja iz detinjstva Keija Shindoua, čiji čisti pristup životu upada u oči Kiosuke Tsutsumi, ženskarog fotografa koji traži savršen kadar. Inače, Renji Asou, dečak koji sanja da bude vitez devojke u blistavom oklopu, ima slučajni susret sa Keijevom sestrom blizankom – preterano stidljivom Chihiro Shindou, koja vreme provodi čitajući sama – na napuštenoj železničkoj stanici. Njih dvoje se brzo sprijatelje i na kraju odluče da zajedno napišu roman. Međutim, kada Renji otkrije Chihirovu tajnu, invaliditet zbog kojeg ima večno kratkotrajno pamćenje, njegovi dečji ideali biće stavljeni na test. Vođeni dvoje misterioznih odraslih, odnosi ove mladeži prepliću se u očaravajućoj priči o ljubavi, odbacivanju, prihvatanju i sećanjima.

Kaiji: Ultimate Survivor

Madhouse
26 epizode · TV Completed Kaiji: Ultimate Survivor, Tobaku Mokushiroku Kaiji, The Suffering Pariah Kaiji, 逆境無頼カイジ Ultimate Survivor
8.28

Kaiji Itou je besmisleni lutalica koji dane provodi pijući pivo i kradući čepove – to jest, sve dok ga na kraju ne prevari njegov bivši kolega. U nemogućnosti da iznenada sam otplati ogroman dug svog prijatelja, Kaiji se nudi sumnjivi ugovor da učestvuje u ilegalnom podzemnom kockanju na brodu za krstarenje. Ispostavilo se da ovo nije ništa drugo do početak njegovog novog života pakla – bačenog naglavačke u po život opasni tobogan umnih igara, varanja i obmana.

Zasnovan na prvom unosu čuvene kockarske manga serije Nobujukija Fukumota, Gjakkou Burai Kaiji: Ultimate Survivor prati našeg nesrećnog protagonista koji je primoran da se bori ne samo sa drugim ljudima, već i sa misterijama njihove psihe. Kaiji na teži način saznaje da najgore strane ljudske prirode isplivaju na površinu kada su ljudska leđa naslonjena na zid, i da su najstrašnije opasnosti od svih pohlepa, paranoja i sam ljudski instinkt za preživljavanje.

Minami-ke

Daume
13 epizode · TV Completed みなみけ
7.70

U rezidenciji Minami žive tri sestre: stroga i marljiva najstarija sestra Haruka; klimava i živahna Kana; i najmlađa Chiaki, čiji oštar jezik nikoga ne štedi. Živeći bez nadzora odraslih, sestre dele posao kuvanja i pranja veša, kao i povremene romantične avanture. Od borbe protiv hronične lenjosti do druženja sa prijateljima, u domaćinstvu Minami nikad nema dosadnog dana.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano