Nasumično

Jesen 2006

Black Blood Brothers

Group TAC
12 epizode · TV Completed ブラック・ブラッド・ブラザーズ
7.15

Deset godina nakon Svetog rata u Hong Kongu, Mochizuki Jirou, zvani Srebrna oštrica, i usamljeni heroj koji se borio i pobedio decu Kovloon uprkos gubitku svog ljubavnika, vraća se u Japan sa svojim mladim bratom Mochizukijem Kotarouom. Njih dvoje brzo otkrivaju da deca Kovloon-a koja su preživela Sveti rat pokušavaju da se infiltriraju u „Specijalnu zonu“, uspešan grad zaštićen nevidljivom barijerom koji deci iz grada Kovloon neće dozvoliti ulaz, osim ako nisu pozvana. Crvena krv se odnosi na ljude; Crna krv su vampiri, a braća Mochizuki su stara krv, poslednji potomci elitnog klana vampira. Kada Kotaroua otme neko od dece Kovloon, Jirou ne preostaje ništa drugo nego da se još jednom potuče.

Black Lagoon: The Second Barrage

Madhouse
12 epizode · TV Completed Black Lagoon The Second Barrage
8.20

Rokurou “Rock” Okajima pridružio se kompaniji Laguna, piratskoj plaćeničkoj grupi koja deluje iz Roanapura na Tajlandu. Uprkos njegovim početnim protestima, ovo prljavo siromašno mesto izopačenih duša i nemilosrdnih zločinaca sada služi kao dom bivšeg plaćenika. Nasukan, od njegovog prošlog života nije ostalo ništa osim odeće na leđima i njegovog unutrašnjeg morala, Rock je prinuđen da obavlja poslove zajedno sa ostalim članovima posade Lagune. Oštećen zbog nedostatka kičme dok se provlači kroz društveni sloj, mora da odluči da li će nastaviti usred pucnjave i bezobzirnosti ili će rizikovati sve što ima u pokušaju da bude slobodan. Bez obzira da li odabere udobnost poznate zemlje ili slobodu da bude odmetnik, njegova odluka će imati trajne posledice na posadu koja mu je dala dom.

Busou Renkin

Xebec
26 epizode · TV Completed 武装錬金
7.37

Priča započinje kada je jedne noći ubijen srednjoškolac Kazuki Muto spašavajući misterioznu djevojčicu od čudovišta, da bi se probudio u njegovom školskom domu, vjerujući da je to bio san; međutim, ubrzo saznaje da san uopće nije bio san kad ga ogromno zmijoliko čudovište napadne na njega i njegovu sestru. Tokiko Tsumura, djevojka koju je spasio, objašnjava da je čudovište homunculus. Kazuki je napadnut i ubijen kad ju je spašavao; međutim, ona, osjećajući se odgovornom za njega, oživjela ga je stavljajući mu medaljon Kakugane u grudi, služeći kao nadomjesno srce.

Kakugane je, kako objašnjava Tokiko, alhemijski uređaj koji, kada se aktivira, poprima određeni oblik zasnovan na korisniku Kakuganea, čineći jedinstvenog Buso Renkina. Buso Renkin je jedina stvar koja može uništiti homunculus čudovište. Koristeći ovo, Kazuki stvara svog Busoa Renkina (“Sunčevo srce”, ogroman koplje). Zajedno s Tokiko i njenom Busom Renkin (“Valkyrie suknja”, kosa za pogubljenje), Kazuki se uključuje u borbu protiv homunkula i njihovog gospodara.

D.Gray-man

TMS Entertainment
103 epizode · TV Completed ディー・グレイマン
8.06

Izgubiti voljenu osobu toliko je bolno da bi se ponekad moglo poželjeti da je mogu uskrsnuti – slabost koju zagonetni Millenium Earl iskorištava. Da bi svoje mehaničko oružje učinio poznatim kao “Akuma”, on koristi duše mrtvih koje su pozvane natrag. Jednom kad se duša stavi u Akumu, ona je zauvijek zarobljena, a jedini način da je spasim je istjerivanje iz njihovog plovila koristeći oružje Anti-Akuma, “Nevinost”.

Nakon što je proveo tri godine kao učenik General Crossa, Allen Walker poslan je u Crni poredak – organizaciju koja se sastojala od onih koji su spremni da se bore protiv Akume i Milenijskog grofa – kako bi postao službeni egzorcist. S rukom kao Nevinom i prokletim okom koje može vidjeti duše koje pate unutar Akume, na Allenu i njegovim kolegama Egzorcisima je da zaustave krajnju zavjeru Milenijumskog grofa: onu koja može dovesti do uništenja svijeta.

Death Note

Madhouse
37 epizode · TV Completed デスノート
8.62

Shinigami, kao bog smrti, može ubiti bilo koju osobu – pod uslovom da vide lice svoje žrtve i upišu ime svoje žrtve u svesku zvanu Death Note. Jednog dana, Riuk, dosadan načinu života shinigami-ja i zainteresovan da vidi kako će čovek koristiti Belešku sa smrću, ispušta jedan u čovekovo carstvo. Učenik srednje škole i vunderkind Lajt Jagami slučajno nailazi na Death Note i – s obzirom na to što žali zbog stanja u svetu – testira smrtonosnu svesku upisujući u nju ime kriminalca. Kada kriminalac umre odmah nakon eksperimenta sa Death Noteom, Light se silno iznenadi i brzo shvati koliko razorna može biti sila koja mu je pala u ruke. Sa ovom božanskom sposobnošću, Svetlost odlučuje da ugasi sve zločince kako bi izgradila novi svet u kojem zločin ne postoji i ljudi ga slave kao boga. Policija, međutim, brzo otkriva da serijski ubica cilja na kriminalce i, shodno tome, pokušava da uhvati krivca. Da bi to uradili, japanski istražitelji računaju na pomoć najboljeg detektiva na svetu: mladog i ekscentričnog čoveka poznatog samo pod imenom L.

Ghost Hunt

J.C.Staff
25 epizode · TV Completed ゴーストハント
7.81

Dok su u školi, Taniyama Mai i njezini prijatelji vole razmjenjivati priče o duhovima. Očito je da se u njihovom kampusu nalazi napuštena školska zgrada koja je središte mnogih priča o duhovima. Tijekom priče, prekida ih tajanstveni muški lik. Ispostavilo se da je Shibuya Kazuya, 17-godišnjak, predsjednik tvrtke Shibuya Psychic Research Company. Ravnatelj ga je pozvao da istraži priče oko napuštene školske zgrade.

Sutradan, na putu do škole, Mai prolazi pored dotične školske zgrade. Dok istražuje neobičnu kameru koju je primijetila unutra, iznenadi je Kazuyin pomoćnik. Nesvjesno se miješajući u istragu, Mai razbija kameru i Kazuyin pomoćnik se ozljeđuje.

Kazuya prisilno unajmljuje Mai kako bi platio kameru i zamijenio ozlijeđenog pomoćnika. Od tog trenutka, Mai počinje učiti o paranormalnom svijetu i profesiji lova na duhove.

Jigoku Shoujo Futakomori

Studio Deen
26 epizode · Ongoing Hell Girl: Two Mirrors, Hell Girl 2, Hell Girl Futakomori, Hell Girl Second Cage, Hell Girl: The Two Prisoners, Jigoku Shoujo: Futagomori, 地獄少女 二籠
7.90

Ai Enma i njeni saputnici nastavljaju da nude svoju uslugu osvete onima koji su naneli nepravdu drugima, a cena je visoka kao i uvek—prokleta u pakao prestupnika, osoba koja traži osvetu takođe se šalje u ponor. Dok bacaju dušu za dušom u tamu, nova zlokobna sila ih posmatra: devojčica po imenu Kikuri. Dok Ai nastavlja svoje dužnosti, upoznaje dečaka po imenu Takuma Kurebajaši, poznatog kao “Đavolje dete” zbog stravičnih događaja koji se dešavaju oko njega. Nažalost, Takumina reputacija navodi građane da ga koriste kao žrtvenog jarca za one koji su odvedeni u pakao. Kada stvari brzo izmaknu kontroli, Ai mora da pronađe način da okonča ovo besmisleno nasilje, jer ono predstavlja pretnju njenom postojanju.

Kanon (2006)

Kyoto Animation
24 epizode · TV Completed カノン (2006)
8.02

Kao malo dete, Aizava Juichi je često posećivao svog rođaka u gradu; međutim, dogodilo se nešto drastično da ga udalji dugih sedam godina. Sada se vraća Iuuichi, njegova sećanja na te dane jednostavno su nestala.

Smjestivši se u zimski grad, Iuuichi nailazi na nekoliko mladih djevojaka, koje su sve povezane s njegovom prošlošću. Kako se sprijatelji s njima i nastavlja interakciju s njima, davno zaboravljena sećanja iz njegovog detinjstva počinju da izranjaju na površinu…

Katekyo Hitman Reborn!

Artland
203 epizode · Ongoing Reborn!, Kateikyoushi Hitman Reborn!, Home Tutor Hitman Reborn!, 家庭教師ヒットマンREBORN!
8.16

Nema to olako rečeno – Tsunaioshi Savada jednostavno nije dobar. Nespretan je, bez talenta i očajnički zaljubljen u školskog idola Kiouko Sasagava, devojku koja je potpuno van njegove lige. Njegovi drugovi iz razreda nazvali su ga „gubitnik cuna“ i čini se da je on oličenje neuspeha pod maskom srednjoškolca. Tsunin dosadan život doživljava izuzetne preokrete kada naiđe na misterioznog Reborna, koji je slučajno ubica … i šokantno, bebu! Poslan iz najjače mafijaške porodice u Italiji, Reborn ima zadatak da pripremi dosadnog srednjoškolca da nasledi devetog šefa ozloglašene porodice Vongola, koja je na ivici penzije. Dosadnog dečaka čeka naporan put, ali uz pomoć svojih novih kriminalnih društava i svog neobičnog kućnog tutora, možda čak i gubitnik Tsuna može postići veličinu

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano