Nasumično

Jesen 2003

Fullmetal Alchemist

Bones
51 epizode · TV Completed Fullmetal Alchemist, Hagane no Renkinjutsushi, FMA, Full Metal Alchemist, 鋼の錬金術師
8.14

Edvard Elrik, mladi, briljantni alhemičar, izgubio je mnogo u svom dvanaestogodišnjem životu. Kada on i njegov brat Alfons pokušaju da ožive svoju mrtvu majku kroz zabranjeni čin ljudske transmutacije, Edvard gubi brata, kao i dva uda. Svojim vrhunskim veštinama alhemije, Edvard veže Alfonsovu dušu za veliki oklop. Godinu dana kasnije, Edvard, sada unapređen u državnog alhemičara, kreće sa svojim mlađim bratom na put da dobije kamen mudrosti. Priča se da je legendarni mitski predmet sposoban ojača sposobnosti alhemičara, dopuštajući im tako da nadjačaju osnovni zakon alhemije: da bi nešto dobio, alhemičar mora žrtvovati nešto iste vrednosti. Edvard se nada da će privući vojne resurse kako bi pronašao slavni kamen i vratio njegovo i Alfonsovo telo u normalu. Međutim, braća Elrik uskoro otkrivaju da legendarni kamen ima više nego što se čini na prvi pogled, jer su odvedeni u epicentar daleko mračnije bitke nego što su mogli zamisliti.

Gunslinger Girl

Madhouse
13 epizode · TV Completed ガンスリンガー・ガール
7.43

U srcu Italije, Agencija za socijalnu skrb spašava mlade djevojke iz bolničkih kreveta i daje im drugu priliku za život koristeći najnovija dostignuća u kibernetičkom razvoju. Sa svojim umjetno poboljšanim tijelima, djevojkama se ispire mozak i obučavaju kao ubojice za obavljanje prljavih poslova talijanske vlade. Unatoč svim izmjenama, u srcu su još uvijek samo djeca koja se bore za priznanje od onih koje vole, čak i znajući da je ljubav koju osjećaju proizvedena. Ova se tragična priča odvija dok se ove djevojke bore sa svojim osjećajima u agenciji koja ih tretira samo kao bezobzirne ubojice.

Peace Maker Kurogane

Gonzo
24 epizode · TV Completed PEACE MAKER 鐵
7.34

Iako je traumatizovan svedočenjem ubistva svojih roditelja od strane jednog Choushuua, žeđ za osvetom Ichimure Tetsunosukea odvela ga je u želju za snagom. U dobi od 15 godina, Tetsunosuke se obratio Shinsengumiju, želeći da postane jedan od njegovih članova. Međutim, Tetsunosukeu su nedostajale veština, um i volja da bez emocija poseče onoga ko je pretio miru i Shinsengumija. Čak i uz podršku svog brata Tatsunosukea i svojih novootkrivenih prijatelja Shinsengumija, Tetsunosuke nije znao krv i bol s kojima bi se morao suočiti kao deo ove istorijske grupe.

Planetes

Sunrise
26 epizode · TV Completed プラネテス
8.31

Requiem from the Darkness

TMS Entertainment
13 epizode · TV Completed 京極夏彦 巷説百物語
7.15

Umoran od pisanja zagonetki za decu, Iamaoka Momosuke planira da sakupi sablasne i jezive priče i objavi ih u antologiji zvanoj Hiakumonogatari („Sto priča“). Tokom istraživanja ovih starih mitova i legendi nailazi na misteriozni trio koji sebe nazivaju Ongiou. Oni su detektivi koji istražuju legende kako bi otkrili njihove istine … i izveli pravdu one koji nisu u pravu. Svaki put kada Momosuke sretne Ongioua, mora se suočiti sa užasnim istinama i boriti se sa svojim moralom, ali on vidi stvari koje ne bi trebalo da vidi …

Rumbling Hearts

Studio Fantasia
14 epizode · TV Completed 君が望む永遠
7.25

U toplini zlatnog sunca, plašljivi srednjoškolac Haruka Suzumiya priznaje Takayuki Narumi, dječaku kojem se divi. Takayuki prihvaća Harukino priznanje i njih dvoje postaju par, podržani od njihovih zajedničkih prijatelja Mitsuki Hayase i Shinji Taira. Za ove prijatelje je sve u redu – sve dok se ne dogodi tragedija.

Jedan od njih poslan je u nezavidnu sudbinu, uspavan u komi. Tri godine kasnije, oni se probude, ali njihovo iznenadno ponovno pojavljivanje u životima svih prijeti da iskuša granice svojih veza.

Početna
Anime
Instagram
Discord
Sačuvano